Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrası sağlık giderinin kimden tahsil edileceği..?

MuraTTameR

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar 22 yaşındayım
geçen sene ocak 2013 de bir trafik kazası geçirdim.Araçı abim kullanıyordu.B en araçta arkada oturuyordum.Kavşaktan geçerken aracın biri bize arkadan soldan çarpıyor.Ve arabayı kaldırıma fırlatıyor.Ben tabi kafamı vurduğum için travma geçiriyorum.Ve 1 ay komada kalıyorum.
Abim ve arkadaş önde oturduğu için onlara birşey olmuyor.
Yaklaşık 2 ay gibi bir süre hastanede kalıyorum.Tabi bu koma sonucu bende ciddi hasarlar oluştu.Mesala yürüyemiyordum.2 ay fizik tedavi gördüm ve yürümeye başladım.Gözümde hala daha geçmeyen cift görme var.Ayrıca sağ kolumda yorulunca ve uykusuz kalınca titreme. Bunlar hala daha geçmedi.
Ve ayrıyetten gözümde yırtık cıktı.O zaman göz muayne etmişti ama göz bebeklerime bakmadı cift görmemden dolayı .Şimdi ben kendim görmemde bozukluk olduğu için gittim.Ve gözümde yırtık olduğuı söyleydin.Ve ameliyat dediler.

Şimdi sormak istediğim.Ben trafik kazası geçirmeden önce işe yeni girmiştim ve 37 gün olmuştu işe gireli ve bu sigortamda görünüyor. 3 ay sigortam sağlık giderlerimi karşıladığı icin doğal olarak benim sigortadan ödenmiş.Ve bugün e-devlet şifre mi alıp baktım.12 Bin TL gibi bir miktar harcanmış.
Şimdi ben işten çıkardılar yeni girdiğim için ve aöf öğrencisi olduğum için şuan babamın üstüne geçtim. Şimdi gözümde ki bu yırtık dolayısıyla ameliyat olursam. Bu kaza sonucu ameliyatımı göstermek ve babamın emekli sandığından karşılandığı için bu parayı karşı tarafın sigortasından tehmin edebilirm iyim veya ne yapmam lazım.
Bilen ve cevaplayan birisi olursa teşekkürleri mi iletiyorum.

geçmiş olsun kardeş tedavi giderlerini kazada kusurlu olan aracın sigortası kapsar . babanızın sigortasından karşılanmaz poliçede tedavi giderler vardır bütün işlemler ordan yürütülür
Kazadan dolayı ortaya çıkan arazlar içinde bir yıl bekleyeceksin tedavin bitecek sağlık kurulunda rapor alırsan tazminat hakkın doğar. onun dışında bir şey yapman gerekmiyor selamlar sayılar

Öncelikle çok geçmiş olsun.
Yeni yapılacak tedavi giderleriniz babanızın bağlı olduğu SGK tarafından karşılanır ise, size herhangi bir maddi yüküm getirmeyeceğinden, sigorta şirketinden tedavi giderleriniz için talep hakkını bulunmamaktadır. Şayet babanızın bağlı olduğu SGK giderleri karşılamazsa, 6111 sayılı kanunun 59. maddesi ile değiştirilen KTK'nun 98. maddesi gereğince yapılacak giderlerin 2013 yılında gerçekleşen kaza ile ilişkili olduğuna dair bir rapor sunmak marifetiyle zararınız SGK tarafından karşılanacaktır. Ancak geçici veya var ise kalıcı iş göremezlik zararınız için sigorta şirketi ile karşı araç maliki ve sürücüsüne başvuru hakkınız bulunmaktadır.

Trafik sigortası son yapılan protokol gereği tedavi giderlerini artık ödememektedir. Bu ödemeler SSK ya aittir. Ama sizin oldukça yüklü miktarda tazminat hakkınız var ki, tedavi giderleri bunun yanında çekirdek parası kalır. Bence asıl o paranın peşine düşün.. Geçmiş olsun.

Erhan değişim hasar;

Maddi manevi tazminat davası acılacak ordaki tazminat dimi.Bide tahminen sizce ne kadar alırım.

Hayır maddi manevi tazminat ayrı. Bu mahkemesiz alabileceğiniz bir paradır. Heyetten alacağınız oranı bilmeden para tahmini yapamam. Ama yaşınız genç olduğu için ve heyet oranınızın çok da düşük çıkmayacağını tahminen 100 bin tl nin üzeri diyebilirm.

Anladım hocam cok saolun.Şimdi şey yazmışsınız.Trafik sigortası son yapılan protokol gereği tedavi giderlerini artık ödememektedir.Bu ödemeler ssk aittir demişsiniz.Şimdi ben fizik tedavi ve yoğun bakım paralarını alamıcam öyle mi? Yada ssk mı başvurmam gerekecek tam anlamadım orayı

Evet SSK ya başvuracaksınız. Ama zaten fizik tedavi ücretlerinden sadece ilkini karşılıyorlar bildiğim kadarıyla.

Hım anladım.Tedavi giderleri için SSK ya başvurulacak.Kalıcı hasar oranı raporuyla trafik sigortasından alıcam.Böyle di mi? Bunun yanındada maddi manevide davasıda acılabilir.Ordanda para alına bilir mi =?

Çok teşekkür ederim Erhan bey aydınlattınız beni.

2013 yılında geçirmiş olduğum kaza

Arkadaşlar gecen sene ocak 28 kaza geçirdim.Ve ben arabada arkada oturuyodum.35 gün komada kaldım ve toplam 2 ay gibi bir süre hastanede kaldım.Ve cıktıkdan sonrada fizik tedavi gördüm.Şimdi ben calısıyodum ve bütün masraflar benim sigortamdan karşılandı.E-devlet bakmıştım 25-30Bin lira gibi bir rakam harcanmış.Şimdi benim olay mahkemelik şuan kamu davası sürüyo.Benim epikriz dosyalarım felan adli tıpa gönderildi.Ve adli tıpdan bana 18 ay rapor verildi.Ve bu 18 ay bu temmuz ayında doluyo ve tekrar adli tıpa gönderip kalıcı birşey kaldımı gibisinden sanırsam rapor verecekler.Şimdi burda sizlere sormak istediğim.Sağlık giderlerinin artık trafik sigortasından değilde ssk dan ödendiğini öğrendim.Ben bu raporu almadan şuan gitsem ssk dan harcanan parayı alabilir miyim ? Ve alabilirsem nerelere müracaat etmem gerekir ssk da . Şimdiden yardımlarını için teşekkürker.Bu arada kaza olurken 21 yaşındaydım şuan 23 girdim.

Üst Alt