Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrası sigorta ne zaman ödeme yapar?

Azomm

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar hepinize geçmiş olsun benim bi sorum olacak trafik iş Kazasında sigorta şirketi ne zaman ödeme yapar

Azomm

Dava yoluna gidersen dava bittiğinde ödeme yapar, anlaşma yoluna gidersen evrakların incelemesi bittikten sonra ibraname imzalandıktan sonra 8 iş günü içinde ödeme yapar.

kazazede Tamam da benim kaza tarihi 2012 dava açma tarihi 2015 hesap bilirkişi asgariye göre 213 bin TÜİK verilerine göre 293 bin emsal ücrete göre 758 bin bizim talep ettiğimiz 293 bin diyelimki hakim karara bağladıysa sigorta şirketi ödemeyi ne zaman yapar temyize gidermi temyiz sonrası mı ödeme yapar yoksa mahkeme kararı Sonrasımı ödeme yapar

Azomm

Davayı kazanmanız halinde karşı tarafında temyiz hakkı her zaman vardır. Dosyalarda birden fazla ihtilaf olması halinde genellikle sigorta şirketleri temyiz yolunu tercih ederler. Bu haklı olduklarını düşündüklerinden değil, ödemeyi 1-2 sene daha geçiktirmek istemelerinden kaynaklanmaktadır. Temyize gitmemeleri halinde ise 15 gün içinde asıl alacak ve vekalet ücretleri icra dosyasına yatar.

Peki 1 -2 yıl temyize gittiklerinde geçen süre içinde yasal faiz Uygulaması devam ediyomu

Azomm

Doğal olarak faizden tabiiki sorumlu olacaklar.Borçlu taraf tacir ise bu durumda avans faiz işleyecektir, yasal faiz değil.

Arkadaşlar bilirkişiden gelen evrakta toplam alacağım paradan hariç Geçici tam iş göremezlik zararı diye ayrı bir miktar var ben bu parayı sigortadanmı alacağım ???

Slm arkadaşlar benim dava 28.03.2018 de karara bağlandı mahkeme Gerekçeli kararı ne zaman yazar ve sigorta şirketi ne zaman ödeme yapar

Üst Alt