Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrası sigorta şirketine başvurdum..?

pcdelisi15

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Öncellikle sn. engellier.biz kullanıcıları hepinize slm buraya üye olmamın nedeni başıma gelen olay doğrultusunda siz değerli arkadaşların bilgi ve tecrübe edinmektir.
Konumuza gelelim

Tarih 31.07.2012 babam motorsikletiyle iftar etmeye gelirken saat 20:00 sularında arkadan binek araç çarpaması sonucu kaldırıma savruluyor(Yaradan o manzarayı düşmanımın başına bile vermesin)
1 hafta yoğun bakım süreci ameliyat derken 06.08.2012 tarihinde vefat eediyor.
Asıl olay bundan sonra başlıyor.Avukatın sadece ismini bile bilemezken kendimi duruşma salonlarında alıyorum.Ceza davası açılıyor. 1 seneden beri adli tıp raporu keşif o bu şu derken tek duruşma oluyor.Avukat görüştüğümde tazmaat davası açalım diyor bu arada düzenlenen trafik kaza tespit tutanağında kusu 1000 karşı tarafta işte o zmanlar kasko sigorta bilmezken etraftan kasko sigortaya başvur para alırsın diye uyardılar bunu avukata danıştığımda ceza dava sonucunu beklememiz gerekiyor dedi oda 2 3 yıldan erken sonuçlanmıyor

Tabi bu arada ben Sigorta şirketine başvurdum İŞTE veraset ilamı nüfus kayıt örneği vs. gerekli evrakları gönderdim poliçede belirtilen
'Şahıs başı bedeni zararlar 200.00' tabi bu demek olmuyor sigorta bana tutup bunun hepsini ödicek
Sigortanın 2 gün önce verdiği rakam 77.542 lira elimde trafikle ilgili bilir kişi raporuda mewcut oldugundan dolayı bunu itiraz dilekçesiyle sigorta şirketine gönderdim
Kısa kesmek istiyorum bilen arkadaşlar şu soruları yanıtlarsa minnettar kalıcam

1-Aktüeller tarafından hesaplanan bu miktarı kabul etmelimiyim yoksa itiraz sonucu daha yüksek çıkarmı?
2-Sigorta şirketinin destekten yoksun kalma tazminatı diye belirtiği bu parayı alırsam tekrar vuran adama maddi tazminat açabilirmiyim
3-Aktüeller sizde biliyorsunuz sürekli az para vermek için can atar hatta uraştırır.Bunlar bana ibrarname yollıcaklarmıs onu imzalayıp iban numarasıyla gönderip hesaba
yatırcaklarmıs.İbrarname altına 'fazlaya ilişkin dava ve talep haklarımın saklı kalmak üzere parayı alıyorum'diye bir madde belirtsem ödeme yaparlarmı
4.İbrarnameyi imzaladıktan sonra sigorta şirketine az verdin diye hukuk davası açabilirmiyim

Şimdiden cevaplayan arkadaşlar teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum....

Güncel.

Güncel

Ne yapmam gerekiyor peki fazlasını alabilirmiyim nasıl alcam

1-sigorta şirketi yine aynı aktüere hesap yaptıracağı için aynı çıkar
2-evet kazada kusurlu tarafa hem maddi hem manevi tazminat davası açabilirsiniz
3-evet yaparlar, o ibareyi yazın gönderin, tekrar dava açababilirsiniz.
4-evet hukuk davası açabilirsin.

peki siz eksik hesaplandığına nereden kanaat getirdiniz, veya olduğunu nereden biliyorsunuz.
[FONT=Arial] çocuklar destekten yoksun kalmışlarsa, zarar süreleri, genel olarak, erkek çocuklar için 18 yaşına, kız çocuklar için 22 yaşına kadardır. Yüksek öğrenim yapıyorlarsa bu süre 25 yaşına kadar çıkar.[/FONT]

Üst Alt