Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrası sigortalı iseniz SGK'ya başvuruda bulunun.

gönülyarası

Aktif Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
3
2 Ay önce ameliyat olduğumdan dolayı 20.01.2011 tarihinde sgk kurumuna raporlarımı vede iş göremezlik kağıdını vermeye gitdim başıma şu olay geldi aynen aktarıyorum,

Kimse yoktu gitdim memura evraklarımı verdim işlem yapmaya başladı,neyse bilgisayara girişi yaptı fotokopileri felan çekti hesaplamayı yaptı .... para alacaksın dedi tşk etdim kendisine tam ayrılacaktım memur bayan ne oldu sana dedi ?
Bende 2003 de trafik kazası geçirdim osteomyelit iltihabı var kemikde buda kafası esince neresi olursa patlatıyor oda kapanmıyor 2 seneyi aşkın kapanmayan yara vardı ayak tabanında kemiği kazıdılar dedim.Aaa dedi ne oldu hanımefendi dedim (ilk defa hanımefendi dedim yoksa hep abi abla derdim kibarımya ) neyse konuyu dağıtmayım,para aldınmı sen sgk dan dedi yok ne parası alacam dedim?
Sen gel hele şöyle içeri dedi şefin yanına dedi ben anladım bu kaza sigorta parası olduğunu hemen memura tepki gösterdim ya abla benim ssk yaktu çalışmıyordum iş kazası felan değil diyom dinlemiyor sus bi diyor valla,neyse şefe vardık telefonla konuşuyordu bitdi beyfendinin işlemi bitdi yaptım başka sorun var şefim dedi nedir dedi kaza geçirmiş 2003 de para almamış dedi abowww dedi şef,tamam sen işine bak tamam sen işine bak dedi memura sende otur bakalım .. kardeş dedi.Neyse uzatmaya gerek yok T.C numarasını istedi verdim giriş yaptı kaza olduğunda ssk lı değilmiştin dedi evet değildim dedim tamam ozaman dedi olsaydın para alacaktın dedi yok değildim dedim memura seslendi ssk lı değilmiş evrakları al dedi şef geçmiş olsun dedi eywallah dedim kolay gele dedim çıktım.
Başıma böyle olay geldi süresi geçmiştir 1 sene oldu 3 sene oldu demeyin gidin sorun derim ben benim ssk olsaydı heralde banada verilecekdi.
Kolay gele

gönülyarası

hocam merhabalar bu konularda bilgilisiniz sanırım birkaçtane sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim ben 2014 kasım ayında trafik kazası geçirdim biz motosiklet kulanıcısıydık ben arkada yolcuydum araç karşıdan gelip direk benim bacağıma çarptı biz araca yol vermek için kenarda durmuştuk ama yinede çarptı suç tamamen karşıya ait ama kazadan sonra bizi hastaneye götürürken diğer arkadaşın yani motoru süren arkadasın eğliyeti yok diye korkutuup kaza yapmadığınızı söyleyin deidi bize çarpan kişi oda kabul etti ben zaten çok acı içersindeydim bende onların dedikleirni onayladım o şokla acıyla ilk ifadeyi öyle yanlış verdik aradan bir gün geçti ben biraz toparlandım şikayetci oldum ifadelerimiz alındı karşı taraf ifadede yalan söylemiş biz çarpmadık diye savcıda takipsizlik kararı verdi ben itiraz edicektim ama benim yanımdaki diğer arkadaş itraz etmek istemedi o yüzden itirazda etmedik ben çok hasar aldım öbür arkadaşta birşey yok sonra img sigorta diye biri, aracın sigortasından tazminat alabileceğimi söyledi benden epikıriz dosyalarımı falan istediler hepsini veridim sonra bazı duyumlarıma göre img nin benim giib insanlrı mahdur ettiğini duydum ve azletirdim başka bir avukat ile anlaştım şuanki avuaktım kazadan 2 yıl sonra olay yeri incelemesi yaptırdı ve bütün kusur karşıya verildi zaten ben yolcuydum kusursuzdum ama yinede karşıya verilmesi iyi oldu. mahkeme izmir ege ünüvers. adli tıpa sakatlık raporu için gönderdi gittik yara izlerimi ameliayat izlerimi falan ölçtüler bazı notlar aldılar ama bacağımda hala ilizorov olduğu için rapor vermediler tedavin bitince gel size sorum şunlar hiç anlamıyorum ve ortada gerçekten böyle benim gibi mahdur insanlardan yaralanamya çalısan çok dolandırıcı var(hakıyla yapanları ayırıyorum tabi onlara sözüm yok) ben haklarımı bilmiyorum benim ne gibi hakım var bu olayda. yeni anlaştığım avukat sigorta şirketinden iyi tazminat alırsın diyor ama net birşey söylemiyor ben şimdi sadece bana çarpan arcın sigortasındanmı tazminat alıcam başka yerden alamıycamı bunun dışında. örneğin bana çarpan adamdan tazminat hastane masrafları, madi manevi gibi tazminat hakkım yokmu varsa bunun için ne yapmalıyım ve ben sizce tahmini yüzde kaç oranında rapaor alabilirim kaç verirler 2si prof 3 ayrı doktorda 6 kez büyük ameliayt geçirdim leğen kemiğimin iki tarafındanda kemikler alındı ve o alınan yerler kalıcı olarak ağrı sızı var hep. bacağımı 6 cm kısaltılar uzatılar tekrar ve şimdi 1, 1,5cm kalıcı olarak kısa kaldı bacağım. yukarıdaki yani femur uyluk kemiğimdede çivi takılı orasıda kırıldı ve 3 yıl olduğu için 3 yıldır bütün yük sağlam olan bacağımda sağ bacağımda olduğu için diz ve bilek eklemelrinde kıkırdak hasarı ve menüsküs yırtığı meydana geldi yani sağlam olan bacağımda ameliyatlık oldu ama diğeri düzelmediği için ameliyat olamıyorum ve birde piskolojik yardım alıyorum piskiyatriste gidiyorum ilaç alıyorum 3 yıldır pikolojim bozuldu birde fizik tedaviye gittiğim halde kazada kırılan bacağımın diz ve ayak bileği ekleminde kısıtlılık var çok bükemiyorum ikisinide, raporada bu şekilde alıcam bu saydığım rahatsızlıklarla giricem heyete sizce yüzde kaç verirler hasar raporunu. birde hocam yukarıda kaza yaptığınızda sigortalıysanız tazminat alabilineceğini söylemişsiniz ben kaza yaptığımda sigortalı olarak çalışıyordum kazadan sonra hastaneden aydan aya rapor alıp iş yerine gönderiyodum 8 ay kadar böyle rapor gönderdim sonra işten çıkarıldım sora iş yrindeki muhasebeci aradı o 8 aylık raporu sgk ya göndermiş ve 8 ay raporlu olduğum maaş alamadığım için sgk 8 aylık maşımı ödedi yani bunun dışında sgk ya gitmeidm hiç ayrı tazminat alma hakkımız varmı sgk dan.

Öncelikle geçmiş olsun, hdoa

SGK ya gidip bir sorun, ben kaza geçirdim ama sigortadan para almam gerekiyor mu...? Kaza geçirdiğimde ssk lı olarak çalışıyordum diye bir anlat.

Avukatına gelince çok dikkatli ol ve imzala dediği her şeyi oku anla anlamadığında sor ondan sonra imzala. Ücretini ödeme iş bitimine diye anlaşma yap.

% kaç oranında verirler bilemem ki...!!! Bulunduğun şehirden aldığın Adli tıp raporuna itiraz edip bozabilirler buna hazırlıklı ol...!!! İstanbul Adli Tıp' a gönderirlerse sabırlı olup bekleyeceksin. Benim mahkemem 9,5 sene sürdü.

Karşı tarafın sigortasından tazminat alacaksın ve karşı tarafa' da maddi manevi tazminat davası açtıysan eğer muhtemelen onu da kazanırsın ve karşı taraftan' da tazminat alırsın. Buda sende oluşan engele ve alacağın rapora bağlı olur.

Psikolojine gelince boşa bozuyorsun kafanı ve canını boş yere sıkıyorsun. Her şey sabır sabır sabır.

Allah yardımcın olsun.

tazminat davası

Hocam öncelikle çok teşekkür ederim kafaya takma sebebim 3 yıl geçmesi ve sürekli ameliyat olmam 3 kez doktor değiştirmemde var tabi ilk iki ameliyatımı başka bir doktor yaptı sonra beceremiynce başka yere gittik 3. ameliyatımı o gittiğim doktor yaptı oda beceremedi ve sakat kalıcağımı söylediler bunlarda beni yıpratı sonra ankarda iyi bir doktor bulduk para ile ameliyat yaptırabildik ama bunada şukur o doktorada 3 kez ankarda ameliyat oldum.

davada ilk img ye verdiğim vekaletle birlikte açıldı ama tedavi bitmediği için dava sürdü bitmedi sonrada aziname ile imgden dosyayı aldım ve başka avukat ile anlaştım şuanda bacağımdaki ilizarov cihazı çıkartıldı tedavim bitti 9. ayda mahkemem var tekrar rapor için sevk istiycez ben kendim balıkesirde oturuyorum ama mahkeme izmir ege ünv.adli tıp kurumuna gönderiyor 2 ay sonra gideceğiz hasar raporu için onu aldıktan sonra dava sonuçlanır diye düşünüyorum. Şuanki dava aracın sigortasına açılan dava sanırım bu dava bittikten sonra çarpan kişiyede dava açmayı istiyorum bakalım bu bir bitsinde ona göre bakıcaz artık.

Hocam mahkeme bizi daha öncede gönderdi ege ünv. adli tıpa gittik ilk olarak bir bayan sağlık çalışanı bile olmaya bilir veya sağlık çalışanıdır bilmiyorum o bayan odada benim ameliyat izlerimi metreyle ölçtü hareket kısıtlılığı varmı diye ona baktı bazı notlar falan aldı epikıriz dosyalarımıda mahkeme göndermiş onlara yanındaydı ama onlara bakmadı yani demek istediğim bunları birkaç doktordan oluşan heyetin yapması gerekmiyormu aklım ona takıldı. o kız bunları yaptıktan sonra bir ortepedi doktorunu çağırdı oda ilizarovu bacağımda görünce bu çıkınca tedavin biitnce gel dedi. ayni bu kız niye sadece ortapedi doktorunu çağırdı diğer doktorlarında bakması gerkmiyorumu mesela piskiyatri ilaçları kulanıyorum biskiyatri uzmanıda olması gerkmiyormu sadece ortabedici bakıp o rapaor vericekse saçma olmazmı sadece ortapeidk sorunlarım yokki diğer bazı sorunlarımda var.

Son düzenleme:
Üst Alt