Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrası tazminat kimin hesabına yatar?

tmm

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
az önce ailemden bir kişi ile telefonda konuştum ve bana şunu söyledi: "sen o parayı alamazsın" yüce adeletim benim isteğim dışında alacağım tazminatı iptal edebilirmi yada ailemden bir başka birine verebilirmi?
yanlış hatırlamıyorsam bir tek bana ve benim devlet bankası hesabıma yapılır doğru mu?

teşekkür ederim

Mustafa bey gecmis olsun sizi yaniltmak istemem ama bildigim kadariyla para sizin adiniza veya verdiginiz hesap numarasina yatar

kimseye vekalet vermeyip işlemlerin peşinde siz koşturursanız tabi ki sizin hesabınıza yatar. zaten tazminatınız hesaplandıktan sonra sizden parayı yatıracakları bir hesap numarası isterler.

yorumlarınız ile beni bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim hayırlı akşamlar dilerim
ek soru: vekalet verip vermediğimi hatırlamıyorum nasıl öğrenirim,avukatıma sormadan?

eğer işlerle avukatınız ilgilenecekse zaten avukata vekalet vermiş olmanız gerek. noter'e gittiniz mi bu iş için ?

peki avukata vekalet verirken ödemenin kendi hesabımıza yapılacağını noterde şart koşabiliyor muyuz ?

inanın hatırlamıyorum sanırım ben yoğun bakımda iken önüme vekalet vermişlerdir bende imzalamışımdır peki vekaleti yeniden düzenleme imkanımız var mı bir kural/şart koyabiliyormuyuz adıma yapılacak her ödemenin belirteceğimin hesaba yapılmasını önemle rica ediyorum deme hakkına sahipmiyim cevabınız için teşekkür ederim

Tazminat Davalarında, tazminatın sizin hesabınızı yatırılması için, önceki yasalarda verdiğiniz vekalette Ahzu kabz ibaresi olmaması yeterliydi ve tazminat sizin hesabınıza yatirilirdi,ama şimdi ki Tazminat Davalarında vekalet içerisinde ahzu kabz ibaresi olmasa bile tazminat yinede avukatin hesabıma Yatıyor avukat da kendi masraf ve ücretini alır geri kalan bakiyesi de sizin vereceğiniz hesaba EFT yapar.

teşekkür ederim yorumlarınız için fakat bana hiç mantıklı gelmiyor akrabalarımın bana diyorlar ki avukat masraflarını sen öde tedavi masraflarını sen öde hastabakıcı masraflarını sen öde sonrasında bana ne kalıyor?

Son düzenleme:
@tmm
ben ilk önce hasar şirketine vekalet verdim birde sözleşme yaptık aramızda daha sonra sigorta benim baka hesabına yatırdı parayı bende hasar sigorta şirketi ile anlaştığım komisyon üzerinden parasını havale edip ödedim fakat sigorta şirketinin biri hiç ödeme yapmadı diğeride özür oranımı kendince düşerek ödedi aramızda sözleşmeyi yine bir sözleşme ile feshettik avukata verdim tabi vekalet vermen gerekiyor zaten mahkeme masraflarını ödüyorsun avukata işte yok yemek başka bir şehirde olacak ise mahkeme konaklama masrafları falan oluyor tedavi masraflarını zaten belgelemn gerekli yada ödediğin masrafların sgk danda bir dökümü vardır e devlettede çıkıyor ama yaptığın özel bir tedavi masrafı varsa bunun faturasını dahi dosyana koyman gerekir avukatın hesabına yatar zaten senin ödediğin masraflar var ise bellidir yatan miktar ve aranızdaki sözleşme nedir ayrıca bir sözleşme daha imzalamış olman gerekir bunu avukatına sorma hakkın var ne kadar komisyon alacak senden kestipği masrafları sana göstermek zorunda içine şüphe düşürme

sayın hilal hanım yorumlarınız için teşekkür ederim

@hamur
avukatınızın hesabınada yatsa tazminat siz zaten sigorta şirketini aradığınızda yatan miktarı öğrenebilirsiniz avukatlaran bu kadar çekinmeyin bence ben kendi avukatımdan hiç endişe etmiyorum zaten dava masrafını ödüyorsun anlaştığınız komisyon üzeründen primini alır avukat

Üst Alt