Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrası Temyize giderlerse dosya çok uzar mı?

mynecro

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
15 Temmuz 2013 de geçirmiş olduğum trafik kazasında alnımda 4 cm kafamda ise 2 cm kesi oldu ve psikolojik olarak çok etkilendim. Bir şirketle anlaştım. İlk raporum 9 Eylül Üniversitesi Hastanesii adli tıptan çıktı ve oran %14dü. Ancak sigorta şirketi 2015 de kanun değişti özürlülük ölçütüne göre almanız gerekiyor dedi. Bizde Katip Çelebi Üniversitesi Hastanesi adli tıptan aldık. O da %25 çıktı. Şuan dosyam tahkimde ve sonuçlanma tarihi 03.05.2019
Sormak istediğim ise sizce ne olur. Birde 40 bin tl nin üzerindeki dosyalar için karşı taraf temyiz edebiliyormuş ancak birçok avukata sordum onlar büyük ihtimalle gitmezler giderlerse zaten size faizli bir şekilde ödeme yapmak zorunda kalırlar dediler.
Sizce ne olur ?

Aynı konuda bende cevap bekliyorum benimde dosyam tahkimde benimde raporumu çok düşük hesaplayıp ödeme yaptılar çok eksik ödediler bilgisi olan arkadaşlara cevaplarsa çok memnun oluruz

Efe raporun kaçtı ve ne kadar ödeme yaptılar

mynecro raporum %26 ydı % 4 ten ödediler şimdi tahkimde hakemde dosyam

Sigorta Tahkim Komisyonu'na başvuru yapılmış ise artık en az 1 yıl ( en fazla 2 yıl diyebiliriz bazı durumlarda daha fazla olabilir) beklememiz gerekmektedir.

Şöyleki tazminat miktarı 40.000 üzerinde çıkar ise, sigorta şirketi bu durumda istinafa başvuracaktır.

İstinafa başvurulması halinde dosyanın ilgili hukuk dairesine gitmesi, dairenin dosyayı incelemesi, karar vermesi gibi süreçler haliyle uzun sürmektedir. Bu süreçlerin uzun sürme sebepleri tamamen dosya yoğunluğundan kaynaklanmaktadır.

Sabırla beklemeniz gerekiyor; iyi çalışmalar dilerim .

Eklemek istediğim bir başka husus " dosyanızı 2 ayda 3 ayda sonuçlandırırız " diyenlere inanmayınız. Dosyanızı aldığı taktirde sigorta ile ucuz bir bedel üzerinden anlaşıyor ve al sana dosyayı sonuçlandırdım diyor. Bu da sizin hak kaybınıza sebebiyet verirken, kazanan aracı oluyor.

Geçmiş olsun dileklerimi sunarım, diğer konular için mesajdan ulaşabilirsiniz

Avukat35

Sayın Avukat35 Sigorta şirketleri itiraz kurulu kararından sonra neden istinaf yoluna giderler. Sonucun değişme ihtimalinin olmamasına rağmen ve de temerrüt faizi işlemeye devam ettiği halde istinaf tı temyiz di neden süreyi uzatırlar ? Mesela benim 40 bin üstü tahkim komisyonu kararını itiraza taşıdılar. İtiraz kararından sonra da temyiz sürecine gidecekler diye tahmin ediyorum.

Ozgrbsr

itirazdan sonra çok yüksek bir ihtimalle istinaf ( kabaca temyizin bir altı ) mahkemesine başvuru yapacaklar. Bunun sebebi ya gerçekten tazminatı yüksek bulduklarından ya da biraz daha zaman kazanıp kasalarından hemen para çıkmaması içindir.

Sayın avukat 35 ben avukat ile çalışıyorum avukatım 5 ya da 6 ay dedi zaten dediğiniz süre kadar olsaydı avukatım tahkimle uğraşmaz direk dava açardı söylediğiniz istisna olanlar sigorta şirketi eğer sonunda kendinin haksız çıkacağını bilirse faize götürmez diye düşünüyorum

Üst Alt