Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Kazası sonrası uzlaşmaya dair fikirlerinizi paylaşır mısınız?

domer

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba herkese .

- 7 Temmuz 2017 yılında motorsikletimle bir trafik kazası geçirdim. Sağ el bileğimde parçalı kırık oluştu 15 gün hastanede yattım ve 2 tane ameliyat geçirdim. Bu sürede 3 ay çalışamadım. Şuan için elimde bir özür durumu söz konusu. Özür durumunu bildirir raporu 1 ay sonra alacağım.

- Olay sırasında polis tarafından tutulan raporda karşı tarafın ASLİ kusurlu olduğu belirlenmiş benim ise bir kusurum olmadığı belirtilmiş. Olay yaşandığı gün 24 yaşındaydım ve çalışmıyordum.

- 2 gün önce uzlaştırmacı ile görüştük ceza mahkemesi olmadan anlaşmamız için benden ne talep ettiğimi sordu. Bende maddi ve manevi haklarım için 15.000 TL istedim.

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan öğrenmek istediğim bu parayı karşı taraftan alırsam , özür durumunu bildirir raporu aldığımda sigorta şirketinden alacağım para durumu sıkıntıya girer mi ?
Karşı taraf parayı ödemeyi kabul etmeyip mahkeme yolunu tercih ederse ben mahkeme sonucu bir para alabilir miyim?

uzlaşma sağlanamazsa ve yargılama yapılırsa şüphelinin alacağı ceza---> üç aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. kemik kırığı var diyosun yarı oranında artar bu yüzden. yani en yüksek cezadan alsa 1 YIL 6 AY HAPİS alır. sabıkası temizse adli para cezasına çevrilir. yani adli para cezası da verilse o para devlete gider. senin herhangi bir kazancın olmaz.

bende uzlaştırmacı olarak görev yapıyorum. Eğer uzlaşırsan tüm haklarından feragat etmiş sayılıyorsun. hem şüpheliden hem sigortadan para alayım felan öyle bi dünya yok maalesef...

çok geçmiş olsun, Allah şifa versin... Uzlaşma sağlanamazsa ve yargılama yapılırsa şüphelinin alacağı ceza---> üç aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. kemik kırığı var diyosun yarı oranında artar bu yüzden. yani en yüksek cezadan alsa 1 YIL 6 AY HAPİS alır. sabıkası temizse adli para cezasına çevrilir.

bende uzlaştırmacı olarak görev yapıyorum. Eğer uzlaşırsan tüm haklarından feragat etmiş sayılıyorsun. hem şüpheliden hem sigortadan para alayım felan öyle bi dünya yok maalesef...

çok geçmiş olsun, Allah şifa versin..

domer

uzlaşma olursa bir daha dava açamazsınız.

maddi ve manevi zararın için xxx lira şoförden alayım sonra sigorta şirketinden dava açıp para alırım derseniz de olmaz.

siz sadece manevi tazminat için, karşı taraftan para alın, maddi tazminat için de sigoırta şirketine başvurun.

ayrıca asla uzlaşmayın. manevi tazminatımı verirsen şikayetimden vazgeçerim ama asla uzlaşmam deyin, sadece şikeyetten vazgeçin ve sadece manevi tazminat alın, maddiyi sigorta şirketinden isteyeceksiniz.

Uzlaşma tüm haklarınızdan feragat etmek demektir denildiği gibi eğer sadece manevi tazminat için uzlaşmaya giderseniz sorun olmaz ancak maddi uzlaşmaya gitmeyin davasız alınan tazminatlar sigorta şirketlerinden alınması gerekenden illaki düşük oluyor hakkınızı sigorta şirketinin kasasına bırakmayın derim . Danışmanlık şirketine ya da avukata sigorta tazminatı için başvuru da bulundunuz mu ?

Gülçin sarıçam

ceza dosyasında uzlaşma yapıldıktan sonra bir daha hiçbir talepte bulunulmaz.

manevi tazminat yönünden uzlaşalım da maddi tazminat hakkımız saklı kalsın deme gibi bir şansı yok kimsenin.
uzlaşma kayıtsız şartsız yapılır, sonrasında hiçbir şekilde hiçbir şey istenemez.

@domer
kalıcı sakatlık raporunuzu aldıktan sonra, sigorta şirketine başvurun ve paranızı alın, trafik kazası kovalayan kişilere sakın vekalet falan vermeyin, bu işi yapan adamlar sizin bildiğinizden daha fazlasını bilmiyor, ceza dosyasında uzlaşmanın ne anlama geldiğini bilmeden bu işi yapmaya çalışıyor ve tahmin edemeyeceğiniz kadar çok para kazanıyorlar. sonunda da zararlı çıkan kişi siz oluyorsunuz.

% 4 rapor ile Tazminat

Merhaba Herkese.
07.07.2017 Tarihinde motorsikletim ile trafik kazası geçirdim. Karşı taraf asli olarak kusurlu çıktı.Sağ el bileğim kırıldı ve hareket kısıtlılığı oluştu. Tedavim tamamlandı ve yüzde 4 özürlü raporu verdiler. Sigorta şirketinden ne kadar tazminat alabilirim fikri olan var mı ?
Kaza olduğu tarihte 25 yaşındaydım, çalışmıyordum ve bakmakla yükümlü olduğum kimse yok.

Trafik kazasından aldığım %4 rapor ile sigorta şirketinden ne kadar tazminat alırım?

Merhaba Herkese 07.07.2017 tarihinde trafik kazası geçirdim.
- Kazada karşı taraf kusurlu.
- 1993 Doğumluyum.
- Kaza tarihinde çalışmıyordum.
- Sağ el bileğim kırıldı ve %4 rapor verdiler.
Sigorta şirketinden 50.000 TL ve üzeri tazminat alma şansım var mı ? Yada tazminat oranımı hesaplayabilecek arkadaşlar var mı ?

Geçmiş olsun rapor oranına 30 bin tl endeksli bir para alırsın 3 aşağı 5 yukarı

domer

Raporunuzu nerden aldınız? Özürlülük ölçütü ve sınıflandırılması vs hakkında yönetmeliğe göre mi hazırlanmış? raporda, sakatlığın sebebinin söz konusu trafik kazası olduğu açık bir şekilde belirtilmiş mi?

Arkadaşlar öncelikle merhaba ben 2 sene önce trafik kazası geçirmiştim raporum % 16 kalıcı sürekli.Ben güvence hesabından 87 bin tl tazminat hakkı kazanmıştım ama bunun 15 bini şöför arkadaşım olduğu için diğer 15 bini ikimizinde alkollü olması dolayısıyla kesildi 12.500 de avukat almıştı.Ama beni en az 6 7 avukat daha aradı ve çok az miktar aldığımı ve o 30 bin tl nin kesilmemesi gerektiğini söylediler güvence hesabını aradaım ne kadar para yattığını öğrenmek için avukat olduğu için size bilgi veremiyoruz diyorlar ne yapmam gerekli yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

geçmiş olsun güvence hesabı size yapılan ödemenin dekontunu vermek zorundadır .bilerek alkollu sürücünün aracına bindiğin için kesinti yapılır arkadaşın olduğu için kesinti yapılmaz sende alkollu olduğun için kesinti yapılır .avukatın aldığı 12 500 tl den % 18 kdv de kesilmiştir .ilede ödenen rakamı öğrenmek istiyorsan avukatla işin bitmişse azilname çek azilnameyle birlikte güvence hesabından sana yapılan paranın ibrasını istersin.yapılan kesintilerin yasal dayanığı vardır keyfi olarak parayı kesemezler sizden kazada sürücü alkolluyse bu para aracın işleteninden faiziyle icra masraf vekarşı vekalet ücretiyle tahsil edilir bilmem bilgin varmı bundan

İbrahim bey bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim evet araç sahibinden alınacağını biliyorum avukat bana bir dekont verdi dediğim gibi beni 6 7 avukat daha aradı bu kesintilerin olmaması gerektiğini güvence hesabını arayıp kendimizin miktarı öğrenmemizi söyledi henüz avukatla işim bitmedi fark davası diye bir olay varmış o açılmış durumda ocak ayında bir bu kadar daha alacağımızı söyledi avukat şuan onu bekliyoruz ilginiz için teşekkür ederim.

Üst Alt