Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrasında kendi davamı kendim takip edebilir miyim?

SystemError

Yasaklı Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Hikayemiz malum 4 ay önce araçta 3. Kişi olarak trafik kazası %92 geçici rapor ve omurilik felci...

Bir avukata vekalet verdik ben azledip dava açılmış olsa bile kendim takip etmek istiyorum ne yapmam lazım? Gerçekten yardımcı olacaklar özelden değil burdan yazarsa herkes bilgilensin yazık günah felçi olarak herseyimiz para neden kendimi takip etmeyelimde %10 oranlarında pra verelim..

1: avukatı azledebilirmiyim dava açılmıssa bana azil parası yansırmı
2: davamı kendim takip edebilirmiyim

Merhaba,

1- Avukatınızı haklı bir nedene dayanmadan azlederseniz vekalet ücreti öderseniz. Sözleşmeniz varsa sözleşme hükümlerine göre sözleşme yoksa tarife hükümlerine göre ödemek zorunda kalırsınız. Siz avukatınızla konuşun yine de belki hiç talebi olmaz.

2- Davanızı kendiniz takip edebilirsiniz. Ancak yapacağınız muhtemel hatalar, yapılması gerekip de yapılmayan itirazlar veya kaçıracağınız süreler ciddi hak kayıplarına neden olabilir.

En basitinden alınacak tazminat raporunda bir hata varsa, örnek veriyorum hakkınız gerçekte 200.000-TL iken 100.000-TL hesap yapılmışsa ve neye nasıl itiraz etmeniz gerektiğini bilmediğiniz için uğrayacağınız hak kaybı riskini göze alıyorsanız tabi ki seçim sizin.

Ben şahsen her işi uzmanına bırakmayı tercih ederdim. Aynı mantıkla hasta olduğumuz zaman da doktora gitmeyip kendimiz teşhis koyalım kendimiz ilaç alalım. Ben şahsen o riske girmezdim.

1- davayı kendiniz takip edebilirsiniz, davanın avukatla takibi gibi zorunluluk yok.
2- azlederseniz; avukatınız yapmış olduğunuz sözleşmedeki parayı sizden alır. ve davanın sonunu beklemesine bile gerek olmadan, azilname kendisine ulaştığı anda vekalet ücretini almaya hak kazanır.

%10 yüksek bir rakam değil, lise mezunu kıytırık hasar takip şirketi çalışanları bile, kazayla ilgili belgeleri sigorta şirketine gönderip tazminatı şirketten almak için %20-25 civarında para istiyor.
davayı kendiniz takip ettiğinizde; ne bilirkişi raporuna nasıl itiraz edeceğinizi ne de davanın ıslahını nasıl yapacağınızı bilmediğiniz için %10'dan çok daha fazlasını kaybedeceksiniz.

Avukatımla herhangi bir sözleşmem yok henüz.. sözleşmede nelere dikkat etmem lazım? Birde başka biri %7 diyorsa neden %10 vereyim bu geçerli bir azil sebebimidir? Tabiki işin uzmanından yanayız ama neden biri %10 derken başkası %7 diyor birde merak ettiğim bu kdv konusu nedir bir diğer kafamı kurcalayan soru tahkime giden bir dava dava sürecinden itibaren faiz işletildiği söyleniyor ben gerçekten gecikme için faiz alacakmıyım yada faiz ceza adı herneyse % kaçlık bir kısım? Bir diğer sorum ise 330.000 üst limitten tazminat aldım diyelim %10 33 bin eder avukat bunun dısında faizidemi alıyor bilgimzi olmadan veya başka ek ne alıyor

Projetor

Sabit bir ücret skalası yok bu işin. Tazminat tutarına bağlı olarak %5-15 arası idealdir.

KDV, avukatın devlete ödediği vergidir. %18. Bunun yanında bir de stoplaj var o da %20. Yani sizden aldığı 10.000-TL'nin 2.000-TL'sini stopaj, 1.800-TL'sini de KDV olarak devlete öder.

Faiz yasal faizse senelik %9 dur. Genelde yasal faiz çıkar. Araç ticariyse ticari faiz işletilir. Sigorta şirketi dava tarihinden itibaren sorumludur.

Allah razı olsun bilgilendirme için yalnız benim bindiğim araç şekilde araç sahibi aracı satsın diye galeriye veriyor aracın sigortasıda dolmuş yani biz kazayı yaptığımızda aracın sigortası yok .. bu durumda yukardaki durumlar geçerlimi ve muhatabımız kim? Bu durumda tazminat sigortadan değilde güvence fonundanmı gelecek

O başka biri, nasıl olsa başka avukata gitmişler, fiyat düşürüp ben kapayım diye %7 diyor, ilk önce o avukata gitmiş olsaydınız o da %7 demezdi, en az %10 derdi.

Mahkeme 330 bin ve faize hükmedecek, faizle birlikte toplam tazminatın %10unu avukatınız alacak. Geri kalan da sizin olacak.

Avukatınızın istediği vekalet ücreti gayet makul hatta bana sorarsanız az bile, başka bir avukatın baktığı dosyaya; "ben %7'ye bakardım" deyip salça olanların gazına gelip avukatınızı azletmeyin.
İşin etik kısmına hiç girmesek bile, dere geçerken at değiştirilmez, siz zararlı çıkarsınız.

Avukatınıza vekalet verdiniz, ücret konusunda anlaştınız, şimdi davanın sonunu bekleyip tazminatınızı alacaksınız başka bir şey yapmanıza gerek yok.
başka avukatlarla, hasar takip şirketleriyle vs görüşmeyin.

Bakın buda ayrı bir konu 330 bin + faiz üzerinden %10 asla kabul etmem mesela bu konudada bilgilendirme olmadı bunuda sözleşmeye pek ala eklicem 330 üzerinden %10 sadece ayrıca kdv sini ben niye karşılayayım? Hocam sorun burda zaten etikliği düşünen tam bilgilendirir ben forumdan öğreniyorum insanlar işini düzgün yapsa biz daha düzgün olcaz.. kaldıki ben omurilik felciyim hep maddi konularla boğuşcam nefes alsan para bu hastalıkta.. sizden öğrendikçe sözleşmeyi kafamda tasarlıyorum işte olay bundan ibaret DÜRÜSTLÜK

size KDV de ödeyeceksiniz demedim zaten. KDV hariç diye açıkça belirtilmemişse, KDV ödeme zorunluluğunuz yok.
faizin %10'u alınır alınmaz vs. başta konuşulması gereken bir konu.
en başta size toplam tazminatın %10unu alırım demişse bu adam, tahsil edilen toplam tutarın %10unu alacaktır.
mahkeme; 330 bin değil de 150 bin liraya hükmederse, bu adam sizden 33 bin değil 15 bin lira alacak. bu durumda karşı taraftan 330 bin değil de 400.000 TL tahsil edildiğinde 40.000 TL alacak.

ortada faiz dahil 10x para var, bunun 9x'i sizin 1x'i avukatın.

yok ben 33 binden fazla ödemem diyorsanız da bunun yolu avukatı azletmek değildir. dava sonuçlanır, avukat parayı tahsil eder ve size alacağınız parayı öder. avukatın size az ödediğini düşünüyorsanız gider davanızı açarsınız.
daha ucuza avukat buldum onun için ötekini azledeceğim tavrı kabul edilebilir değil.
%7'ye davaya bakacak olan avukatla anlaştınız diyelim, ben de size geldim %5e bakıyorum dedim, ne yapacaksınız, bu işin sonu nereye varacak?

haklı bir azil gerekçeniz yok ve bu durumda avukatınızı azlederseniz, adam parasını sizden bir şekilde alır.
hem ona hem de yeni avukata ödeme yapmak zorunda kalırsınız.

sizin dosyanızda işleyecek faiz zaten, 8-9 bin lira ve bunun %10u 800-900 lira, başka avukatlarla konuşmak yerine kendi avukatınızla konuşsanız adam belki almayacak bu parayı. alacak olsa bile bu para için avukatı azledip başka avukatla anlaştığınızda başka avukata vereceğiniz para bu paradan çok daha fazla.

vekaletname vermeden önce bunları konuşup açıklığa kavuşturmanız gerekirdi ve sözleşmeyi bu şekilde hazırlamanız gerekirdi.

Hocam işte bilsek zaten sözleşmeden önce vekalet vermezdim orda bi gaflete düştüm ama tabi geç kalınmış sayılmaz sözleşme yine yapılır baştada belirttiğim gibi burda konu eksik bilgilendirme %7-%10 meselesi değil ben biseyleri burda öğreniyorsam ortada bir problem var demektir .. ozaman her hastanın davasını alıp at koşturalım benim anlatmak istediğim mesele bu bir avukat daha davanın verildiğini bilmeden onca bilgilendirme yapıyosa yüzdesi düşükse kime güvenicez? Tabiki konuscam avukatımla o ayrı mevzu ama ben burdakilerede sesleniyorum balıklama dalmasınlar benim gibi

Hiç kusura bakmayın sizin yaptığınız tamamen köylü kurnazlığıdır.Böyle insanlara da gram saygım yoktur.Avukat arkadaştan dosya hakkında danışmanlık al,sonra vereceğin %10 da gözün kalsın.Böyle müvekkil olmaz olsun ,emek nedir bilmeyen insanlar bunlar.Kolay zannediyor tazminat davalarını.İslah harcını hesaplarken nasıl hesaplama yapacak çok merak ediyorum.inşallah eksik harç yatırırsın da görürsün gününü.
Sert bir yazı oldu evet kabul ediyorum ama bunu haketti.Kimse kimsenin emeğini çalamaz.Bu uyanık esnaf kafasından kurtulmak lazım.Profesyonel hukukçularla çalışın bu köylü kurnazları gibi evdeki bulgurdan olmayın.

Tam anlyamadım mesele ne.

Şu anda dava açılmış ise ve siz vereceğiniz avukat ücretinden dolayı azledecekseniz o iş olmaz. İşin asıl kısmını avukat halletmiş dava dilekçesini yazmış açmış. Ortada emek var hem de bilgi emeği var.
Kendiniz nasıl takip edeceksiniz? Evrak işleri kolay görünüyor da hiç öyle değil. Bu kadar kolaysa millet boşuna hukuk okuyor, yıllarca boşuna emek veriyorlar.

Avukatın alacağı ücret haybeden değil çok görmeyin. Ortada bir yapılan bir iş var.

@Projetor
%10 istemişse bile az istemiş benimki %25 alıyor ve ayrıca dava açma masrafları şehirler arası davaya gelip gitme üsrtleri yemek konaklama taşıt araç hepsini benden alıyor seninkide bulupta bulundurma olmuş ayrıca sen nasıl takip edeceks,in her kesin bir uzmanlık alanı var

Üst Alt