Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonucu %14 rapor verilen oğlumun tazminat miktarı ne olur?

halilcan02

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
benim oğlum iki yıl önce trafik kazası yaptı yaşı 10 dava 2 yıl sürdü yüzde 14 rapor aldındı tahmini ne kadar para alırım

oğlunuzun kusursuz olduğunu varsayarsak,tahmini olarak 450.000 ile 495.000 TL arası bir tazminat alacaksınız.

ayrıca manevi tazminat istediyseniz hakimin uygun göreceği bir miktar daha eklenecektir bu rakama

şakamı yapıyosunuz neye göre hesplanıyor .mahkeme adli tıp raporu istedi adli tıp yüzde 14 verdi bir ay sonra mahkemesi var rakam okunacak galiba.ayrıca karar verilmiş maluliyet raporu alınmış ise karşı tarafın itraz hakkı varmı
45 tl mi binmi eski adıyla milyarmı

ölümlerde bile bu rakamı vermiyorlar kazazade biraz aydınlatırsan sevinirim

kazazede;

mustafa abi ne yaptın ya?:)nasıl çıktı bu hesap?ama sen diyorsan doğrudur

Son düzenleme:
enes75;

şahin teşekkür ederim,sen ne yaptın bakıcı tazminatı ile ilgili bir gelişme varmı

mustafa abi 2 ay oldu dava açılalı,daha ilk duruşma günü belli değil,ne zaman belli olur

Son düzenleme:
Tek tarafli kaza %96 surekli engellilik yas 30 ne alirim ?daha önceki maaş bordrom 1700 net ?

karsiyakalı;
tek taraflı derken yolcu konumundaydın herhalde, ayrıca trafik sigortası haricinde araç sahibinden veya şoförden de tazminat isteyecekmisin, hatır taşımacılığımı yoksa ücretli yolcu taşımacılığı yapan bir araçlamı kaza yaptın,

enes75;
şahin dava günü belli olur adli tatil bitti, kazanacaksın sen bu davayı , acele etme avukatın vardır herhalde, sitede bir arkadaşımız kazanmıştı bu davayı görüştünmü o arkadaşla sana söylemiştim.

o zaman poliçede yazan miktarın tamamını alırsın, kaza hangi yılda olmuştu, yaklaşık olarak bu maluliyet oranı ve maaşınızla 715.000 ile 770.000 tl arası bir rakam çıkacaktır, sigorta şirketi poliçede yazan miktar kadar ödemekle yükümlüdür,
ayrıca yatalakmısın yoksa kendi işini kendin görebiliyonmu, bakıma muhtaçsan ayrıca sigorta şirketinden bakıcı masrafınıda talep edebilirsin.

kazazede;
evet mustafa abi bu forumda senin bana isim verdiğin 2 arkadaşla görüşmüştüm bakıcı tazminatını aldıklarını söylemişlerdi,ama benim durum biraz farklı galiba ben şuanda devlette aylık bakım aylığı alıyorum aldığım bu bakım aylığı sorun olurmu ?

karşıyakalı
dostum cevabı verdim başka ne öğrenmek istiyorsun.2012 yılı sigorta poliçe limiti 225.000 liradır. eger dava açtıysan bu 225.000 lirayı dava tarihinden itibaren yasal faiziyle birlikte alırsın, dava açmadıysan anlaşma yoluna gittiysen sigorta şirketi bu 225.000 lirayı öder faiz ödemez,
anladığım kadarıyla yatalak kalmışsın, eger böyleyse raporunda belirtilmesi şartıyla sigortadan ayrıca bakıcı parası içinde tazminat isteyebilirsin ama sigorta şirketleri bu parayı kolay kolay vermezler, vermezlerse eger dava yoluyla bu tazminatını alabilirsin.
bu konuda forumda bir kaç arkadaş bakıcı parası için dava açmışlardı , onlardan izlemen gereken yolu öğrenebilirsin.

bir yıl önce eşim trafik kazası geçirdi arabada yolcuydu yaş 44 yüzde 20 rapor aldı nekedar tazminat alır

mehmet zeki
eşiniz muhtemelen çalışmadığı için asgari ücretten hesaplanacak tazminatı, tahmini olarak 53000-59000 arası bir rakam çıkacaktır.

Halil bey öncelikle geçmiş olsun diliyoruz.Sormuş olduğunuz sorunuzun cevabını sanırım hala alamadınız.Biz sizlere yardımcı olmaya çalışalım.formda acıklama yapmak isteyen arkadaşlarımız sanırım hesaplamada bir hata yaptılar.Tazminat hesabı yani aktüer hesap gerekli bilgiler alınmadan hesaplanamaz.

Oğlum 10 yaşında. Motosiklet kazası sonucu % 14 rapor verdiler. Ne kadar tazminat..?

benim oğlum 10 yaşında motosiklet çarptı.iki yıl oldu mahkeme devam ediyor.2 ay önce yüzde 14 maluliyet raporu verdiler ve bu ayın 30 da mahkemesi var bu mahkemede sonucu yani rakamı söylerlermi.yada ne zaman alabilirim parayı .birde tahmininizce ne kadar alırım

Öncelikle geçmiş olsun..

Oğlunuzun çalışma hayatı 18 yaşından sonra başlayacağı varsayılıp hesap ona göre yapılacaktır.Tazminat hesabın için kusur oranı ve kazanın oluş zamanın da bilinmesi gerekir.Ayrıca mahkeme asgari ücret üzerinden hesap yapacaktır.Ailenizde herkes yüksek öğrenim görmüşse bu delilleri mahkemeye sunarak tazminatı artırma şansınız vardır.

memet zeki;

Mehmet Bey,

Tazminat hesabı için eşinizin gelir durumu, kaza tarihi, kusurlu kişiler, SGK tarafından bağlanan gelir olup olmadığı, iş kazası mı? gibi hususların bilinmesi gerekir.

Arkdşl urtalıkta uçuk rakamlardan bahsedenler var.Bu rakamlardan bahsedenler bu işin hesabını kıtabını bilmeyenlerden anladığım kadarıyla.Farkli bır hesaplama tablosu var var tazminat hesabının onun için baskalarının söledıklerıne fazla kulak asmayın.Ben bu konuda sertıfıkalı ve yetkili görevliyim.

OLAY TARİHİ- YAŞINIZ-D.TARİHİNİZ-EŞİNİZİN YAŞI-18 YAŞINDAN KÜÇÜK ÇOCUKLARINIZIN YAŞI VE CİNSİYETİ-18 YAŞINDAN BÜYÜK ÇOCUKLARINIZIN MEDENİ DURUMU VE EĞİTİM DURUMLARI (ÖĞRENCİ OLUP OLMADI ÖNEMLİ)-EŞİNDEN AYRILMIŞ KIZ EVLADINIZ VARMI-SÜREKLİ ÇALIŞTIĞINIZ İŞİNİZ VE MAAŞ BOODROSU MIKTARI-KAZA NETİCESİNDE KUSUR DURUMU-AGİ ALIP AŞMADIĞINIZ ALIYORSANIZ MİKTARI-

bu başlıklar altında ki sorulara cevap verırseniz ben size mıktarını söyleyebilirim.

Sayin reel hazine mustesarligina baglimisiniz bagliysaniz sicil numaranizi paylasirsaniz seviniriz .simdiden tesekkurederiz

Sayın kazazede.Kişi yolcu olarak 2007 yılında kaza yapmıştır.Engellilik yüzdesi%95 olarak belirlenmiştir.Trafik sigortasında 60 Bin TL ve Kaskodan da para almıştır.
Soru şu ; Bu Kişi Tekrar dava açarak Trafik sigortasından 60 Bin TL bedeli bir kere daha alabilir mi ? Alıyor ise nasıl ?

Bir de burada soralım :)

merhaba İbrahim bey ben ağustos 2012 is kazası geçirdim pres makinasında sag el bas parmak ilk eklemden koptu sağlık kurulu bana%21 oran verdiler kusur tespit de karsı taraf %80 kusurlu bulundu ne kadar tazminat alırım bakmaya yükümlü kimse yok kaza yılında yasım 28 sgk bana bağlanan maaş 160tl kaza zamanın da 900tl maas alıyordum yardımcı olursanız sevinirim

tazminat

benim oğlum 8 yaşında motosiklet çarpması sonucu .bi kaç operasyon ngeçirdi oğlum şu an 10 yaşında .kaza 2 yıl önce oldu.heyet raporu 14,3 verildi yani bilirkişi raporu.kaza raporu yüzde 60 karşı taraf suçlu olarak tespit edildi.tahminen ne kadar tazminat çıkar yardımcı olursanız sevinirim.uzlaşmada ona göre rakam isteyelim

Halil Bey öncelikle geçmiş olsun,

Oğlunuzun alabileceği tazminat miktarı 40.000-43.000-TL arasıdır. Ayrıca manevi tazminat için kendiniz ve oğlunuz için toplam 60.000-TL istemenizi tavsiye ederim.

Forumda sıkça rastladığım yanlış bilinen uzlaşma algısını açıklamak isterim.

Uzlaşma, suçtan mağdur olan kişinin suç şüphelisi ile anlaşması sonucunda ceza yargılamasının sona ermesidir. Uzlaşmada alınan tazminat karşı tarafın hukuk mahkemelerinde açılacak davalardaki sorumluluğunu sona erdirir. Hukuk davalarında yargılama sürerken yapılan anlaşma ile davanın sona erdirilmesine ise sulh denilmektedir.

Örneğin yukarıdaki olayı ele alalım uzlaşmada karşı taraftan 30.000-TL alırsanız.Ayrıca hukuk mahkemelerinde geriye kalan 12.000-TL ve çocuğunuz adına talep edebileceğiniz manevi tazminat için dava hakkınız olamayacaktır.

Gerekçe;

CEZA MUHAKEMESİ KANUNUNA GÖRE UZLAŞTIRMANIN UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

MADDE 23 – (1) Uzlaşma sonucunda şüphelinin edimini def’aten yerine getirmesi hâlinde, hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilir.

(2) Edimin yerine getirilmesinin ileri tarihe bırakılması, takside bağlanması veya süreklilik arzetmesi hâlinde, Kanunun 171 inci maddesindeki şartlar aranmaksızın, şüpheli hakkında kamu davasının açılmasının ertelenmesi kararı verilir.

(3) Erteleme süresince zamanaşımı işlemez.

(4) Kamu davasının açılmasının ertelenmesi kararı verildikten sonra, uzlaşmanın gereklerinin yerine getirilmesi hâlinde, kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilir.

(5) Kamu davasının açılmasının ertelenmesi kararından sonra, uzlaşmanın gereklerinin yerine getirilmemesi hâlinde, Kanunun 171 inci maddesinin dördüncü fıkrasındaki şart aranmaksızın, kamu davası açılır.

(6) Şüphelinin, edimini yerine getirmemesi hâlinde uzlaşma raporu veya belgesi, 9/6/1932 tarihli ve 2004 sayılı İcra ve İflas Kanununun 38 inci maddesinde yazılı ilâm mahiyetini haiz belgelerden sayılır.

(7) Uzlaşmanın sağlanması hâlinde, soruşturma konusu suç nedeniyle tazminat davası açılamaz; açılmış olan davadan feragat edilmiş sayılır.

kazazede sizden yorum bekliyorum
Öncelikle herkeze merhabalar ve geçmiş olsun
ben 09.07.1990 doğumlu yani 18 yaşını doldurmadan bir pide dükkanında kurye olarak sigortasız 4 aydır çalışmaktaydım. 17.10.2007 de kurye motoru ile kaza yaptım ehliyetim yoktu ve işyerinin bana koruma ekipmanları da vermemişti. kaza sonucu %45 engelli raporu aldım
kazada ben haklı olduğum için karşı aracın sigortasından 2009 yılında karşı tarafın araç sigortasından 90 bin tl tazminat aldım ve sgk bana işgörememez aylığı bağladı %20 den bağladığı için itiraz ettim adli tıptaki rapor sonucu %30.2 ye yükseldi raporum
şimdi sizden ricam tahmini rakamları bilgi almak ben sigortazsı çalıştığım dönemde maaş bordurosu olmadığı için tazminatta aylık hesaplanırken o günün asgari ücretimi yoksa günümün asgari ücretimi hesaplanır ve sgk %30.2 rapora ne kadar aylık bağlar ve geriye dönük kaybımızı da verir mi işyerine açtığım dava sonucu tahmini yasal faizleri ile birlikte ne kadar tazminat hak ederim
tekrardan herkeze geçmiş olsun ve teşekkürler ederim. Dünki duruşmamda 05.12.2016 işveren ve sgk rapora itiraz etti çelişkili diye adli tıp genel kurula gitti dosya buradan ne kadar sürede gelir.

Adli tıp genel kurulundan benim raporum 5 ay sonra geldi.

Üst Alt