Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonucu %20 rapor verildi. Tazminat hakkım ne kadar olur?

cbrstyl

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
siteye yeni üye oldum saygılar çok geçmiş olsun

ben de 07. 07 . 2015 te bi trafik kazası yaşadım motorla arabaya çarptım. ama % 100 haklıyım

bu kazada L2 L3 omirilik kemiklerimi kırdım, sakatlığım için heyetten aldım yüzde 20 rapor aldım

sigortadan tahmini ne kadar tazminat alabilirim bilgisi olan mesaj yazarsa sevinirim

şu an 31 yaşımdayım olay olalı 6 ay oldu 1000 tl asgari ücret alıyorum

cbrstyl ,alınacak tazminat hesaplaması sadece paylaştığınız bilgiler ile tahmini bir şey söylemek çok zor olur . hesaplamayı direk buraya yazarsam kafanız çok karışabilir, o yüzden son 3 ay yatan brüt priminiz ( 3 ayı toplayıp 3 e bölüyorsunuz )* normal şekilde emekli olmanıza ne kadar zaman var * kaza da ki suç oranları ile hesaplama yapılıyor... brüt 1500 olarak varsayarsak %100 karşı taraf kusurlu demişsiniz. emekli olmanıza ise 20 sene olarak baz alırsak takribi 80 bin lira gibi bir mebla çıkıyor (( sizi üzmek , ümitlendirmek istemem tamamen başıma gelen şekilde hesapladım.)) Birde motorsiklet ile kaza yaptınızı söylediniz bu yaptığınız esnada çalışıyor muydunuz.

minimum 70,000 görünüyor. eğer rapor oranınız kalıcıysa en az bu kadar.

ilginiz için teşekkürler evet çalışıyodum paket servis kuryesiyim

İş göremezlik tazminatı hesaplarında dava esnasında alınacak kusur raporu, maluliyet oranı, kaza geçiren kişinin geliri ve kaza sırasındaki yaşı, tazminatın belirlenmesinde esas alınır. Şuan dava açılsa asgari ücret 1300TL olduğu için 1300TL üzerinden hesaplama yapılacak bu da tazminatınızı yükselticek.

cmmddmm

hocam yanılmıyorsam kaza anındaki gelir baz alınan. o zaman asgari ücret neyse o olur diye biliyorum

Aslında durum şöyle, mesela geçen sene trafik kazası geçiren birinin tazminatı şu şekilde hesaplanıyor. Geçen sene asgari ücret 1000TL olduğu için 2016'ya kadar 1000TL olarak, 2016'dan itibaren 1300TL olarak hesaplanıyor. Yani kaza esnasında asgari ücret ne ise tamamı o şekilde hesaplanmıyor. Asgari ücret değiştiyse arttırım yapılıyor. Bilinmeyen dönem için de %10 arttırılıp %10 iskonto yapılıyor.

Bana göre tazminatınızdan çok önemli kısım almış olduğunuz rapor az geldi bunu tekrar gözden geçirin bence

mhmtzytn kardeşim bana aktüel hesaplamayı tam net ayrıntılı bir şekilde yazar mısın?

örnek ile anlatayım sen maaş ve oranı değiştirip hesapla ; sigorta primim son üç ay toplamı 30'dan yattığını varsayarak 2 binden 6 bin tl olarak alalım. 6 bin tl/ 90 gün = günlük kazanç. günlük kazanç * 21 gün ( maaş hesaplaması 21 güne tekabül ediyor) = aylık alacağınız net maaş. daha sonra aylık alacağınız net maaş * engel oranınız (%50 diyelim) * kaza suç oranınız (%10 diyelim )= size bağlanması gereken maaş ( başvurduğunuz zamandan itibaren aldığınız tarihe kadar zam uygulanır ) 6 bin tl /90 =66,6 66,6*21=1400 1400 *50*90= 630 tl maaş bağlanır yaklaşık 2 sene sürse bağlanması 70 lira gibi bir zam gelir 700 tl bağlanır...

@mhmtzytn
aktüarya hesablamasının detayını istemiş sizden iş göremezlik aylığının değil ben öyle anladım

Üst Alt