Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonucu %29 raporum var. Tazminat hakkım..?

Osman Kayseri

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2013 10. Ayında trafik kazası yaptım karşı taraf 100 suçlu kaza tarihinde bürüt 3000 tl maaşım vardı 1976 doğumluyum 2 çocuğum var eşim çalışmıyor ne kadar tazminat alırım

sağlık kurulu raporunda % 29 rapor oranım var
psikiyatri %25 bir yıl sonra kontrol
kas iskelet %5
rapor sonucu:
Rapor oranı %29
rapor süreklimi: Evet
raporun geçerlilik süresi: Süresiz

bu anlama geliyor arkadaşlar ömür boyu geçerli bir rapor mu bu psikiyatri nin bir yıl sonra kontrol demesi raporumun sürekli olduğunu etkiler mi yani sigorta bir yıl sonra tekrar rapor alacıksın diye bilirmi

Öncelikle geçmiş olsun,
Hesaplama net kazancınız üzerinden yapılır. Ayrıca anladığım kadarıyla psikiyatri raporunuz geçici. Bu nedenle şu an için sadece kas iskelet yönünden alınan rapor dikkate alınacaktır. Bence Zaman kaybetmeden dava yolunu seçin, zaten 1 yıla kadar adli tıptan raporunuzda alınmış olur.

Saygılarımla

Av.Gökhan

Sayın osman bey net kazancınızı yazarsanız tazmınat hesaplamanızı yapabılırız.ayrıca 1 yıl beklemenıze gerek yoktur.%29 oran uzerinden başvuru yapılır.1 sene sonunda psikiyatri oranınız net belırlendıgınde yanı sureklı ıbaresını aldıgınız anda da ıkıncı tazmınat için başvurulur.

anladığım kadarı ile bir yıl sonra kontrol denildiğinde bir yılın sonunda psikiyatri raporum kesinleşiyor

net kazancım 2100 tl idi

Alacağınız tazminat miktarı üst limitte bir tazminttır. Psikiyatri raporunuzun alacağınız bedelde etkisi yoktur. Belirttiğiniz rapor oranı ve maaşınız doğru ise alacağınız miktar trafik sigorta bedelleri arasında üst limit arasındadır.

Sayın osman bey yapılan hesaplamada ) oran göz onune alındıgında hakettiğiniz tazminat tutarınız 169.000 bin tl ile 218.000 bin tl arasıdır.psikiyatri raporunuzun oranı kesinleştiğinde de bu tutar tekrar hesaplanarak sizin tekrar tazminat alma hakkınız mevcuttur.

su an için bana sadece kas iskelet sistemimden kaynaklanan özür oranı parasımı ödenir
psikiyatri rapor oranı tazminatım ne zaman ödenir

Arkadaslar biz 2 ay once tek tarafli kaza gecirsik arkadasim.arabasiyla orta refuse girdik araba arkadasimin annesinin benim basim vurmanin etkisiyle yan cama carpti ve beyin sarsintsi gcirmisim daha sonra kulagimda duymakaybi oldu heyete filan girmedim sizce tazminat hakkim varmi sigortadan tektarafli kaza oldugu icin ?

Sayin omer araci kullanan sizmiydiniz, yada yolcu konumundamiydiniz.yolcu konumunda iseniz tazminat hakkiniz vardir.yanliz beyin sarsintisi ve isitme kaybi arasinda bir illiyet bagi kurmak icin bazi evraklara ihtiyac olacaktir.

Sayin osman bey % 29 oraniniz icin tazminat basvurusunda bulunabilirsiniz.psikiyatri raporunuz 1 yil sonra sonuclanan oran uzerinden tazminat talep edebilirsiniz.psikiyatri raporunuz 1 yil sonra kontrol edilerek oraniniz dusebilirde artabilirde.

Hasar destek Temporel kemigim kirildigi icin isitme kaybim olusmustur arabayida ben kullanmiyordum

Evrak derken nasil evraklar gerekiyor abisi

Sayin sevdiyar yolcu konumundasiniz.gerekli evraklar olarak ilk acil goturuldugunuz hastanedeki ve tedavinizin devam ettigi hastanedeki tum evrak ve dosyalar gereklidir

Dosyanizi toparladiktan sonre heyet rapor orani sonucu tazminat hakkiniz mevcut olacaktir.

Tedavim devam etmiyo ama acil devlet hastanesine goturduler birgun 2 gun hastanede yattim okadar surekli bas donmem ve isitme kaybim devam ediyo ama hasteneye gidip muayne olcam ama henuz olmadim

Sayin sevdiyar kazaya bagli olup olmadiginin anlasilmasi icin ilk goturuldugunuz acil servisindeki tum evraklarinizin ve kontrol amacli gidiceginiz hastanedeki yapilicak olan tum muayane ve sonuclarini almaniz gerekmektedir.dilerseniz bizlere ulasirsaniz yardimci olabiliriz.

Bizlere 08504553112-05321519834 iletisim numaralarimizdan ulasabilirsiniz.

% 29 raporum var (%5 ortopedi-%25 uyum bozukluğu) ama ortopediden oranımın az olduğunu düşünüyorum çünki kaza yapalı 16 ay oldu halen aksama var- sağ humerus kırık platin mevcut-sağ ayak bileği iç li dışlı kırık civi var- sol femur da trokanterik subrakontarik parçalı segmenter kırık- femur başı kırığı var -femurumda 5-6 parça parçalı kırıkvar dizimden kalçaya ilik içinde platin mevcut ve sol bacağımda 1 cm lik uzunluk var halen yere çömelemiyorum

ben rapor alalı 1 ayı geçti acaba başka bir ilden sağlık kurulu na müracat edebilirmiyim raporuma itiraz etmek istemedim çünki rapor kesinleşme yoluna gidiyor ve bi daha hak idda edemiyorsunuz.acaba şuan başka bir ilden alma yoluna gitsem sıkıntı olurmu veya belirli bir sürenin geçmesi mi gerekir

birde meslek hastalıkları hastanesine de gidebilirsiniz. Daha önce çalıştığınızı belirtmişsiniz; Bu raporla bile iş gücü kaybı maaşınız da bağlanır. Tabii ki Meslek Hastalıkları Hastanesi onayına bağlı.
Halen çalışıyor iseniz 2 maaş birden alabilirsiniz.

benim net gelirim 2100 tl ama ben çift bordurolu çalışanım 2 ayrı iş yerinden aldığım kazançların neti bu 1350+750 :2100 tl bu iki gelirimin karşılığı tazminatı alabilirmiyim

Sayın osman bey sigortadan almanız gereken tazminat tutarı 169.000 bin tl ile 218.000 bin tl arasıdır.net maaş tutarınızla bu tazminatları alabilirsiniz.

Sayın sevdiyar ve Osman Kayseri isimli kullanıcılar,

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz.

Yaralamalı trafik kazalarında kişilerin tüm maddi ve manevi haklara kavuşmasının sağlanması, ciddi bir hukuki bilgi birikimi, eğitim ve tecrübe gerektirmektedir. Her olayın kendine has özellikleri ve ayrıntıları bulunduğu nazara alınarak değerlendirme yapılması gerekmektedir.

Hangi kurumlar tarafından verilen belgelerin hangi uygulama kabiliyetine haiz olduğu, şirketlerin hangi taleplerinin yasal hangilerinin ise yersiz olduğu, zamanaşımı, maluliyet oranı, bekletici mesele, kusur dağılım vb. konular, kulaktan dolma bilgilerle çözümlenebilecek uyuşmazlıklar olmayıp, destekli hukuki bilgi ve yorum gerektirmektedir. Hak sahiplerinin ne kadar tazminat hakları olduğunun belirlenmesi, sadece aktüer bilirkişiler tarafından yapılabilecek, birçok veri üzerinden titizlikle gerçekleştirilen bir hesaptır. Hak kayıpları yaşamamak için, bu konularda eğitim almamış kişilerce, karalama şeklinde yapılan hesaplamalara veya kulaktan dolma verilen bilgilere riayet etmemeniz, daha büyük mağduriyetler yaşamamanız için önemle rica olunur.

Tüm bu konularda uzman hukukçulara müracaat etmeniz lehinize olacaktır.

Derneğimizi arayarak da, gönüllü olarak yardım hizmeti veren üye bilirkişiler tarafından ücretsiz olarak aktüer hesap yapılmasını isteyebilir, uygulanması gereken prosedür hakkında ücretsiz olarak uzman hukukçulardan bilgi alabilirisiniz.

trf kaza tazminatı hk.

adli tıp raporum %11 geldi 2013 yılı 10. ayında trf kazası yaptım karşı taraf % 100 suçlu
2013 te net gelirim 2150 tl idi
1976 doğum luyum 6 ve 9 yaşında 2 çocuğum var eşim çalışmıyor
nekadar tazminat alırım bilgisi olan var mı acaba

Osman Kayseri

Sayın Osman Bey,

Bildirmiş olduğunuz veriler uyarınca, aktüer hesap uzmanı tarafından yapılan hesaplama sonucu talep edebileceğiniz kalıcı sakatlık (iş göremezlik) tazminatı miktarı 93.450,00 TL. olarak belirlenmiştir.

Yaralamalı trafik kazalarında, alabileceğiniz tazminatı hesaplayabilecek kişiler ancak aktüer hesap uzmanlarıdır. Aktüer hesap uzmanı olabilmek için uzun süreli bir eğitim ve sınavların tamamlanması gerekip, Adalet Bakanlığı'na kayıt olmak gereklidir.

Bu tazminat hesabı birçok formüllerle, verilerle ve olayın özelliklerine göre yapılan bir hesaptır. Dolayısıyla, gerek forum sitesinde gerekse etrafta fikir veren, uydurma hesap yapan kişilere ve özellikle hiçbir hukuki donanımı yahut yeterlilik belgesi olmayan hasar takip bürolarına itibar etmemeniz tavsiye olunur. Bu tür uzman olmayan ve gerekli eğitimi almamış kişilerin, kulaktan dolma verdiği bilgiler veya uydurma yolla yaptıkları hesaplar sizi yanıltıcı olacaktır. Bu yanılgılar sonucu da mevcut haklarınıza kavuşma imkanınız ortadan kalkacak, telafisi imkansız hukuki hatalara uğramanız kuvvetle muhtemeldir.

Son yıllarda; sigorta şirketlerinin keyfi uygulamalarından çok, hiçbir hukuk eğitimi bulunmayan, ruhsat-plaka takipçiliğinden çıkıp hasar takip bürosu açan kişilerden veya bu konuda uzman olmayan hukukçulardan kaynaklı mağduriyet yaşanmaktadır. Bu konuda derneğimize de birçok başvuru gelmekte olup, bu tür sigorta aracılık şirketleri, danışmanlık firmaları yahut takip büroları hakkında ülke genelinde yaşanan sıkıntıları anlatan ve Barolar tarafından düzenmiş araştırmaları derneğimizin internet sitesinde inceleyebilirsiniz.

Maddi zararınızın hesabı için gerekli olan kalıcı sakatlık/özürlülük raporları farklı sağlık kuruluşlarından alınabilmektedir. Tam teşekküllü devlet hastaneleri, araştırma hastaneleri ve üniversite hastanelerinin polikliniklerinden alınan kalıcı sakatlık raporları, itiraz edilebilir raporlardır. %11 maluliyete ilişkin raporunuz bu nitelikte bir hastaneden alınmış ise, itirazla karşılaşma olasılığınız çok yüksek olup, rapora itiraz edilmesi halinde Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüğüne müracaatla hakem hastane belirlenmesi gerekir. Bu prosedür oldukça uzun süren, yorucu ve aleyhinize sonuç doğurabilecek bir yoldur. Dolayısıyla, bu olumsuz sürecin uygulanması yerine Adli Tıp Kurumu veya Üniversitelerin Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlıklarından rapor alınması daha lehinizedir. Zira; bu kurumların raporlarına itiraz mümkün olmayıp, raporlarıMahkemelerce dahi hüküm kurmaya elverişlidir.

Sigorta poliçesinden doğan tazminat hakları, yasalardan doğan bir haktır. Bu nedenle de, yasal haklara kavuşulabilmesi ancak ve ancak hukuk eğitimi almış ve bu konudaki yeterliliği diploma ve ruhsatname aracılığıyla tescillenen kişiler yani avukatlar tarafından verilecek hukuki yardımla mümkündür.

Avukatlık ünvanı bulunmayan bir kişinin, hak sahiplerini temsili hukuken mümkün olmadığı gibi; aktüer bilirkişi sıfatı olmayan bir kişinin tazminat miktarını hesaplaması da mümkün değildir. Hukuki yeterliliği bulunmayan kişilerin sigorta danışmanı, hasar takipçisi vb. sıfatlarla mağdur kişilere verdikleri bilgiler sadece kulaktan dolma ve eksik bilgilerdir.

Bilgi ve sorularınız için derneğimizi arayarak ya da müracaat ederek, ücretsiz yardım alabilirsiniz.

İyi günler dileriz.

Sigorta Mağdurları Derneği

Üst Alt