Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonucu %7 rapor verildi. Ne kadar tazminat alırım?

semhocall

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Ben 6 ay önce trafik kazası geçirdim ayak bileğim kırıldı parçalı kırık platin ve çivi takıldı kusur oranı olarak bilirkişi raporunda karşı taraf asli kusurlu bana ise korna çalmadığım için tali kusur verilmiş yaşım 22 maaşım 2500 TL şuanda yürüyebiliyorum ama sekmeler oluyor açık yara idi benimki 5. dereceden yaralamalı olarak geçiyor savcılık raporunda, avukat tuttum avukat tazminat davasını açabiliriz diyor ama tutar kosunda kararsızım bide maddi manevi olayı var hangisinden ne kadar isteyebilirim yardımcı olursanız sevinirim.

semhocall

Tazminatınızın hesaplana bilmesi için öncelikle maluliyet oranının belirlenmesi gerekiyor. Dava açarken ne kadar bir tazminat alacağınızı bilemediğiniz için davalar genelde 500TL ya da 1000TL gibi kısmi bir değerle açılır. Dava devam ederken aktüer bilirkişi tarafından yapılacak hesapla tazminatınız belli olur ve davanızı ıslah ederek dava miktarını rapordaki tazminatınıza göre arttırırsınız. Ancak bu durum maddi tazminat için geçerlidir. Manevi tazminatlarda durum farklıdır. Manevi tazminatlarda bölünmezlik ilkesi olduğu için net bir rakam yazmalısınız. Yani daha sonra bu miktarı arttıramazsınız. O yüzden maluliyet durumuna göre belirleyeceğiniz bir manevi tazminat yazabilirsiniz.

cmmddmm

Yorumunuz için teşekkür ederim malullük oranım %7 ayriyetten sakatlığımdan dolayı 4 yıldır çalıştığım isyerimden iş veren tarafından işten çıkarıldım performansım düştüğü için bununla ilgili mahkemede bir hak talep edebilirmiyim

İş kanununa göre işçinin tutulduğu hastalığın tedavi edilemeyecek nitelikte olduğu ve işyerinde çalışmasında sakınca bulunduğunun
Sağlık Kurulunca saptanması durumunda işveren tarafından haklı nedenle fesih yapılabilir.

Üst Alt