Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonucu açılan davalar, ne kadar zamanda sonuçlanıyor?

niğdeli51

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaslar ben 2009 trafık kazası gecırdım aracın trafık sıgortasına muraccat ettım rapor ıstedı ankara dan tam tesekulu hastaneden 100 de 76 rapor aldım sıgorta eksık odeme yaptı yenıden dava actım sıgortaya adlı tıptan rapor ıstendı oranı degısmedı aynı cıktı bılırkısıye gıttı su anda dosyya ne kadar daha surer dava acaba bılgılerınızı beklıyorum

davanın sonuna gelmişsiniz artık.bilirkişi hesabını bitirdiğinde mahkeme karar verir ve taraflar bu kararı yargıtaya temyize göndermezlerse karar kesinleşir.temyize giderse dosya yaklaşık 1 sene içinde görüşülür.yargıtay mahkemenin kararını onarsa karar kesinleşir, kararı bozarsa dava yeniden görülmeye başlanır tekrar başa dönülür.siz canınızı sıkmayın.dava nekadar sürerse sürsün sizin bir kaybınız olmaz.çünkü alacağınız tazminatı olay tarihinden itibaren yasal faiziyle birlikte alacaksınız.
adli tıp iyi oran vermiş.adli tıpın verdiği oran katidir, kimse itiraz edemez.

eğer dosya bilirkişiye gitiyse mahkeme kısa bir ara verir daha sonra karar verilir trafik kazalarında sigortacılar önce ödeme yaparlar çok nadiren karadan sonra yargıtaya gider tahminimce bilirkişiden dönmüşse 3 4 ay sonra paranı alırsın

Trafik Kazası Davaları 12 Ay Sürer Hakim Tekrardan Bilir Kişi Raporunun Düzeltilmesini Sevk Edilen Hastaneden Alınan Raporu İtraz Edip Tekrardan Başka Bir Hastane Sevk Ederse 1.5 Yılı Bula Bilir Buda Avukatınızın Deneyimine Baglıdır Trafik Kazası Dosyasını Bilmiyen Bir Avukat İse 2 Yılıda Bulabilir

Merhebalar bende trafik kazası geçirdim bunun neticesinde aracın sigortasına dava açtık mayıs ayında dosyalar adli tıp kurumuna teslim edilmiş adli tıp kalıcı rapor için fakat ekim ayı geldi hala adli tıptan onaylanmadı bu normal bir durummu birde adli tıptan bu rapor çıkarsa bu dava ne kadar daha sürer

benim dosyada şubat ayından beri adli tıpta.hala bir ses yok.zaten hakim dosya giderken demişti ,iş yoğunluğundan dolayı adli tıp tan ancak 9 ay ile1 yıl arasında gelir demişti.bekliyoruz.
adli tıp tan rapor çıktıktan sonra dosyayı hesap bilirkişisine verecek hakim.3 ay kadarda orada kalırmış.hesaplandıktan sonra ilk duruşmada karar açıklanır.

Benim avukatla görüştüm adli tatil araya girmese idi şimdiye kadar raporun çıkardı diyor adli tıptan rapor çıkar çıkmaz hesap bilir kişiye biz yollayacağiz dedi oradan 15 20 gün içinde hesaplanır bizde mahkeye sunarız bilir kişi raporunu dedi
avukat beni yanlışmı bilgilendiyor yoksa

merhebala bugün duruşmam vardı dosya adli tıptan gelmişti bilir kişide tazminatı hesaplamıştı fakat sigorta şirketi adana adli tıp kurumunun verdiği rapora itiraz atmiş hakimde kabul etmiş malesef istanbul adli tıp kurumundan almamız gerekiyormuş ya gidip alacağiz yada davadan vaz geçeceğiz sigortadan daha önce %23 lük bir rapor vermiştik ikinci rapor %64 olunca raporu yüksek bulmuş sigorta şirketi malesefki üklemizde adalet sistemi böyle yavas çalışıyor

Üst Alt