Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Kazası Sonucu Adli Tıp Raporumu Aldım. Fakat Gelecek Adımlarda Neler Olacak?

vaktimbol

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, 27.06.2011 tarihinde Ayvalık Gönül Yolu'nda gece saat 1:30 sularında 3 arabanın yanyana geçebileceği bir yolda ben 35km. hızla giderken karşıdan gelen 37 promil alkollü, ehliyeti yanında değil iken ve arabasının da sigortası yok iken benim kullanmış olduğum araca doğru zikzak çizerek kafakafaya çarpışmak üzere gelirken ben ölümcül kazayı engellemek için şerit değiştirdim ve sol tarafa direksiyonu kırdım. Ve fakat şahıs, benim kırdığım yöne direksiyonu tekrar kırınca çarpıştık ve yanımda eşim ile oğlum vardı. Yapılan keşiflerde (3 defa keşif yapıldı) karşı taraf 8/8 suçlu bulundu. Maddi ve manevi tazminat davası açtım ve mahkememiz hala sürmekte. Eşim bel fıtığı oldu ve bir ameliyat geçirdi, ayrıca sol gözünde bulanık görme ve şaşılık oluştu ve bundan da ameliyat oldu. 1 ay boyunca sanki şuursuz bir vaziyette idi. Oğlumun kafa tası çatladı ve 24 saat müşahade altında kaldı, bu süre zarfında kendini yenilermiş ve yenilemiş. Benim sağ bacak femur kemiğim kırıldı ve bu güne kadar 3 ameliyat geçirdim. Bacağimda 3cm kısalma mevcut. <br>          Şimdi sorum şu: Adli tıptan raporlarımız geldi, oğluma % 0, Eşime % 0 ve bana %37 iş göremezlik raporu verilmiş. (İsterseniz raporun içeriğinin tamamını da kopyalayıp yollayabilirim) Bu rapora istinaden kimi avukatlar bu rapor kalıcı değil diyor, kimi avukatlar ise kalıcı rapor diyor. Bunun kalıcı mı değil mi olduğunu nasıl öğrenebilirim ve eğer kalıcı ise bu sonuçla alabileceğim tahmini tazminat nedir? Şimdiden teşekkür ederim...

kardeşim senin raporun adli tıp vermiş geçerli tabiiki kim geçerli değil derse adli tıp mührünü gözüne sok iyice göster anlarlar belki

geçmiş olsun
öncelikle sitem etmişsiniz hemen cevap yazmıyorlar diye, kusura bakma ama burada herkes bilgisayarın başında birisi soru sorsun bizde hemen cevaplıyalım diye beklemiyor.sorunuzu gören ve bu konuda bilgi sahibi olanlar mutlaka yardım etmek için bir şeyler yazarlar.
gelelim sorunuza
raporunuzu hangi adli tıp kurumundan aldınız, sizin davanızda kendi avukatınız yokmu, başka avukatların ne dediğine fazla bakma, adli tıp kurumu raporları kalıcıdır ve bağlayıcıdır.
ne kadar tazminat alacağınız konusu hesap işidir, bazı bilgiler gerekir, yaş , maaş, karşı tarafın sigortası olmadığı için güvence hesabından alacaksınız maddi tazminatınızı,

y3ejupap.jpg
a4ybyjan.jpg

bu rapor geçerlidir ve katidir, alacağınız tazminat oranı yüksek olacaktır ama dediğim gibi yaşınız ve geliriniz bu hesaplamada en önemli kriterlerdir.

Yaşım kaza zamanı 32 idi şu an 35. Gelir sınıfı 1 demiş bu da asgari ücret üzerinden hesaplanırmış! 3 tane oğlum var 2si okuyor...

Avukatların kimisi; bu size 1 yıl sonunda tekrar muayene edilmeniz gerektiğini söylüyor ve bu kesinlikle kalıcı bir rapor değildir diyor. Kimi avukatlar da ilk 1 yıl boyunca 100% çalışamazsınız ve bir yıldan sonra da emekli olana kadar 37% kalıcı rapordur diyor. Hangisinin dediği doğrudur acaba? Beynim allak bullak oldu ve iki anlamın arasında da dağlar kadar fark var!

Bu kati rapordur diyor ve ne kadar tazminat alacağımıza dair bir şey söylemiyor... Ama Trafik sigortası avukatım da bu kati rapor değil diyor...

trafik sigortası avukatım kim, kaç tane avukatın var anlamış değilim, neyse bu raporun katidir ve itiraz edilmez, raporda yazan 1 yıl ifadesi kaza tarihinden sonraki 1 yılı anlatıyor ve kazadan sonraki 1 yıl iyileşme sürecidir, senin raporun 1 yıl geçtikten sonra alınmıştır.
tazminat miktarın yapılacak hesaplamadan sonra belli olacaktır, ama illaki bir tahmin istiyorsan alacağın maddi tazminat miktarı 110.000 ile 130.000 tl arsında bir rakam olacaktır diye tahmin ediyorum, manevi tazminatın ise hakim neye hükmederse odur.

Maddi ve manevi (karşı tarafa) açtığım davanın avukatı başka, bu trafik sigortasindan (fondan) almam gereken davanin avukati başka.

Başka bilgisi olan yok mu acaba? :confused:

geçmiş olsun kardeş siz işi dallandirip budaklamişsiniz işlemin olayin bitiminden sonra bir yil dolduktan sonra sağlık kurulundan rapor almak tazminat talebinde bulunmakti üzerin 3 yıl geçmiş halen ne alırım ne çıkar hesabi peşindesin verdiğin yer işi bilen olsa burdan yardim istemezdin alacağı rakam 100 -110 civari bir rakamdir çoklu dava açtiğin içinde davalar bir birini etkiler sürer gider sigorta mevzuatina göre baş vursaydin parani şimdiye kadar en azında 10 defa almış olurdun birileri vekalet ücreti alacam faiz alacam diye vatandaşi mağdur edilmekte selamlar saygılar

Öncelikle geçmiş olsun kardeşim. Sizin adlı tıptan aldığınız rapor tabiki kalıcı. Bu konuda endişeniz olmasın. Eşinizin adlı tıptan %0 aldığını beyan etmişsiniz. Eşiniz belinden ameliyat edildimi? Bunu mutlaka bilmem gerekiyor. Eğer ameliyat edildiyse yüksek bir rapor alabilir.

Eşim belinden ameliyat oldu (kaza sonrasi bel fitigi) diye de ameliyat epikrizinde yaziyor. Ayrica gözünden ameliyat oldu.

Eşinizin beline vida atıldımı? Atıldıysa kaç vida atıldı?

Volkan senin raporunu inceledim raporun % 37 oranında kalıcıdır o bir yıllık iyileşme sürecinde tazminat hesabın yapılırken %100 mallül sayılacağını

Vida atilmadi. Sinir sıkışması vardi ve o temizlendi.

Volkan eşinde en az senin kadar tazminat alır bu konuda sana yardımcı olmak istiyorum.

Nasil olacak?

Esimin raporunu da burdan yollayabilirim!

vupare2a.jpg
abeha7av.jpg

ne2ubuvu.jpg
aze7atu4.jpg

Benim raporu da tam nüsha halinde yolladım! Şimdiden teşekkür ederim...

kardeş kusura bakma iki gündür çok yoğunluktan cevap yazamadım. Raporunuzu okudum (eşinizin.) adli tıp ana bilim dalı sadece mahkemenin göndermiş olduğu belgeler üzerinden değerlendirme yapmış. adli tıp kurumu sizin eşinizide muayene etmek zorunda. bu konuda avukatınız itirazda bulunsun. yoksa eşinizden dolayı davayı kaybedersiniz.

Nasil davayi kaybederiz? Davayi kaybetmek ne demek? Esimin de bi yerlerinin mi kirilmasi lazimdi davayi kazanmak icin?

Karsi taraf 8/8 kusurlu ve ben esimin raporundan dolayi davayi mi kaybedecem?

Tlf numaraniz yok mu sizin telefonda gorussek!

Kardeş sizin davanızı kaybedeceğinizi söylemedim. Sadece eşinizden dolayı eşinizin davasını kaybedersiniz demek istedim. Açılmış olunan davada karşı tarafa açmış olduğunuz miktar üzerinden vekalet ücreti ödersiniz.

Anlayamadim, ne vekaleti, esim niye davayi kaybediyo ve biz karsi tarafa 10.000 tllik maddi ve 100000 tllik manevi tazminat davasi actik. Maddiyi 10000 actik cunku maddi kismi bilirkisi belirleyecek diye.

kardeş senin davayı kazanırsın bu kesin. ancak maluliyet eşinize çıkmadığı için açmış olduğunuz maddi tazminat üzerinden karşı tarafın avukatlık ücretini ödersiniz. eğer 10 bin tele üzerinden açtıysanız 1.500 tl gibi vekalet ücreti ödersiniz.

siz numaranızı yazın sizi ararım

10000tl 3 kisiye toplam actik. Ayrica karsi tarafin avukati yok

05334550868

Mehmet abi beni bir daha arar misin? Telefon rehberimi silmis cocuklar. Numarani tekrar kaydedeyim...

Vaktimbol anladigim kadariyla vaktiniz gercekten bol fakat avukatinizin size aciklama yapacak vakti yok :)
Gecmis olsun.

Üst Alt