Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonucu Ağır Özürlü Raporu olanlara 2. bir tazminat yolu açılıyor

av.ahmet

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar Trafik Kazası Sonucu Tazminatı Almış Davaları Kapanmış ve Halen Ağır Özürlü Raporuna Sahip Olan Arkadaşlarımız Devletten Bakım Maaşı Almamış Olanlar İçin 2. Bir Tazminat Alma Hakkı Doğuyor Detaylarını ve Yargıyat Kararlarını Bir Kaç Gün İçinde Paylaşacağım

Merhaba av. Bey

iş kazalarında zaman aşımı kaç yıldır?(maddi ve manevi tazminat için)

Bakıcı gideri tazminatından bahsediyorsak;

Ağır özürlü olması yetmez, raporunda başkasının bakımına muhtaçtır kısmı yer almak zorunda. Yıllardır var olan ödenen bir tazminat türüdür bakıcı gideri tazminatı. Açtığım davalarda da sürekli aldık

tryy13 benim basettiğim konu sigorta şirketinden alınacak devletden değil basettiğiniz olay yıllardır var benimbasettiğim farklı bir tazminat

anladım ahmetçim şimdi. yanlış anlamışım demek ki

malesef tek taraflı kazalarda şoförler sadece vefat halinde tazminat alabilirler yukarıda açtığım konu sigorta şirketinde tazminatı almış davası bitmiş kapanış ama ağır özürlülük raporları devam eden kazazedeler için geçerlidir sadece

bende bu durumdayım avukat bey,detaylarını ve yardımlarınızı bekliyoruz.

Ahmet bey detaylı bir şekilde paylaşabilirmisiniz , sigorta şirketleri poliçe limitleri kadar sorumludurlar, poliçe limitinin tamamını alan birisi bu bahsettiğiniz konudan nasıl yararlanabilir, ilginç bir konu merakla bekliyoruz
teşekkürler

sayın Ahmet bey benimde böyle bi durumum var sizden bilgi almak isterim siz adanamısınız.ben mersindeyim eger bu konuda görüşebilirsek ve bilgi alabilirsem bu davayı sizin yürütmenizide isterim.telf.0536 761 77 45 tşkklr saygılar

Ahmet bey,trafik sigortası sağlık teminatından toplu bakıcı gideri hakkından mı sözediyorsunuz,yoksa başka bir haktan mı.

Hocam merhaba ben 07.07.2005 tarihinde trafik kazası sonucu &82 ağır özürlü olarak engelli oldum şuan mevcut şekilde evde bakım aylığı alıyorum ağır özürlü kapsamında bana çarpan otobüsün sigortası 2008 yılında bana çok az olmak özere bi tazminat ödedi şimdi bahs etmiş olduğunuz durum bana her hangi bir hak içeriyorum ve eğer yapılabilecek bişey varsa bunu sizin aracılığınızla yürütmek istiyorum cvb yazarsanız memnun olurum saygılarımla deniz çetin tel:05393168479

Bende trafik kazası sonucu of ağır engelliyim bu konu hakkında tecrbeli arkadaşlardan bilgi alabilirmiyim tekrar rica ediyorum saygılar

Arkadaşlar bu konu açılmış ama kimsenin net bişey bildiği yok mu kimse sorduğu soruya cevap bulamamış

Çok büyük eşitsizlik daha fazlamı büyücek şimdi ?

tek taraflılarada el atsa şunlar ne var arkadaş illa tazminat almak için başkasınamı zarar vermek lazım ? bu nasıl bi çelişki

Merhaba,
Şu bıigiyi paylaşmak istiyorum. Poliçelerde ölüm ve sakatlık tazminatı denen bir teminat var ve 2014 yılı için bu rakam 268.000-TL'dir. Bakıcı giderleri ise tedavi giderleri teminatı kapsamındadır ve onun da limiti 268.000-TL'dir. Sigorta şirketleri bu teminatın artık SGK'nın sorumluluğunda olduğunu ileri sürmekte ve ödeme yapmamaktalar. FAKAT dava yoluyla bu bakıcı giderlerini talep ettiğinizde mahkeme BAKICI GİDERLERİNİN TEDAVİ giderlerinden olduğu ve sgk'nın ödeme yapmadığı tüm sağlık giderinin sigorta şirketince karşılanacağı bu nedenle de hesaplanacak bakıcı gıderlerının sigorta şirketince ödenmesi gerektiğine karar vermektedir.

Saygılar

Av.Gökhan TÜRKYILMAZ
http://www.analiz-hukuk.com

ö
ncelikle mağdur engelli kardeşlerime sesleniyorum..haklarınızı çok iyi araştırın ve her bilgiye ulaşmaya çalışın..internet denen bir nimet var önünüzde..bu işler sanıldığı kadar zor değil.çünkü ömür boyu süren ve sürecek olan bir mağduriyet var ortada.öncelikle bakıcı giderini sigorta şirketine hesaplattırın.düşük hesaplama yapmalarına göz yummayın.bu konuda uyanık olun.sonra bakıcı tazminatı talebinde bulunun..bu talebi kabul etmek zorundalar çünkü artık yerleşik Yargıtay kararları var.biz taleb edince kendi ağızlarıyla Yargıtay kararları gereği ödeyeceklerini söylediler vede ödediler.ama hesaplamayı düşük yapmaya çalışıyorlar..hayır felan derlerse hemen HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI na şikayet edin,bu çok önemli..sürekli hazineyi bilgilendirin,onlar hemen müfettiş görevlendirip takip ediyor.

ödeyeceklerini kabul edip düşük hesap çıkarırlarsa itiraz edin ve SİGORTA TAHKİM KURULU na başvurun..çok uyanık olun,aracıya avukata gerek kalmadan kendinizde işinizi halledebilirsiniz.

belirttiğiniz gibi kaza sonucu ağır engelli rapora sahip (yatalak) olan kişi güvence hesabında ödenmeemiş bakıcı tazminatını alabilir mi? görüştüğüm güvence hesabı yetkilileri bakıcı tazminatını sgk ya devrililmiş olduğu söylendi.nasıl bir yol izlememiz gerekiyor?

SGK'nin ödeme yapmadigi tum saglik harcamalarindan sigorta sirketi sorumlu olmaya devam edecektir. genel uygulama sigorta sirketleri bunu artik SGK odeyecek diyerek odeme yapmayi reddeder. Ancak yasal olarak sorumlulklari devam etmektedir.

arkadaşlar merhaba,benim aylardır araştırdığım trafik kazası sonucu ağır engelli raporu olanlar (bende) trafik sigortasında mahkeme kararı ile BAKICI TAZMİNATI alınabilir bilgisine ulaştım ve benimde 1 ay önce mahkeme davam açıldı inş. BAKICI TAZMİNATI hakımı alacam ve bu bakıcı tazminatı davası sürecinde vekalet verdiğim avukat bende hiç bir kuruş ücret almayacak diye sözleşme yaptım sadece dava sonucunda yüzdelik olarak anlaştık,tabi unutmayalımkı nasıl ki DİŞ DOKTORU
GÖZ DOKTORU ayrı birimlerse bu tazminat konusunda da her avukat aynı sonucu almayabilir.lütfen vekalet vereceğiniz avukatı iyi seçin.

ARKADAŞLAR BENİM GİBİ TRAFİK KAZASI SONUCU AĞIR ENGELLİ OLAN ARKADAŞLARA BU BİLGİYİ PAYLAŞMAK İSTEDİM,EĞER TRAFİK KAZASI SONUCU AĞIR ENGELLİ OLUPTA BAKICI TAZMİNATI ALMAYA HAKKI OLAN ARKADAŞLARIMIZ VARSA bu forumda veya bana özel mesaj atarak daha detaylı bilgi almak isteyebilirler.

Son düzenleme:
bu işlerde neredeyse tüm avukatlar hiç ücret almadan dava sonunda belli bir yüzde ile anlaşıyor. En fazla alabileceği de %25

trafik sigortasında Bakıcı tazminatı alan kim var,veya varmı?

Agir Engelliler de bakici gideri tazminatı nedir bnm kaza davam sürmektebilgi llütfen haklarimdan dolayi bilgilendirir misiniz?

peki arkadaşlar ben omrilik felci yaşadım trafik kazası sonrası şükür yürüyebiliyorum fakat omrilik felcinin biliyorsunuz kalıcı etkileride var ömür boyu kramp ve elektiriklenme ve sürekli ilaç kullanma gereksinmi oluyor bünye zayıfladığı için daha çok rahatsızlanıyorum ve olayın pisikolojık boyutu ben kazadan sonra başlayan depresyon sonrası 4 yıl geçti ama özel pisikikoljik tedavi görüyorum bu harcamalarımı ssk ödemiyor özel olduğu için peki bizim durumumuz ne olacak buda kazadan sonraki tedavi masrafı değilmi açtım davada hiç bir şekilde tedavi masrafı altında herhangi bir ödeme alamadı malum torba yasa ve getirdiği karışıklıktan dolayı ne şirket ne sskyaptığım tedavi giderleri konusunda ödeme alamadık sol ayak için aldığım 1100tl fıatndaki afo cihazının parasının tamamını ödemek zorunda kaldık ve kazadan ilk 2 yıl boyunca belimdeki ağrılar için yoğun ilaç tedavisi gördüm her hangi bir güvencem olmadığı için bütün ilaç giderlerini ödemek zorunda kaldık yapabileceğim bir şey varmı bu durumda

Bakici gideri nedeniyle yapilacak odemeyi sakatlik teminati limiti icinde degerlendiren sigorta sirketleri var. Bu hatali bir uygulama olup Yargitay bunu kesinlikle kabul etmemektedir. Zira bakici gideri ayri bir teminat olan saglik giderleri teminati icerisinde degerlendirilir ve 2014 yili itibariyle herbiri ayri ayri 268.000-TL limitlidir. Her ne kadar bu saglik gideri olsada sair tedavi gideri kapsamindadir ve SGK degil sigorta sirketi sorumludur.

Av.Gökhan TURKYILMAZ

merhaba dostlar trafik kazalarında yaralanıp sakat kalanların raporlarında ağır özürlü ve bakıma muhtaç ibaresi varsa trafik sigortasından bir defaya mahsus tedavi giderlerinden dava yoluyla tazminat alınmaktadır.benzer durumda olan arkadaşlar varsa irtibata geçelim her gün yasaların değişitiği bir ülkedeyiz elimizi çabuk tutmakta yarar vardır

eğer ağir özülü ibaresi yazılmayan ve omrilik hasarı yaşamış insanlar ne yapacak tamam allaha şükür yatalak kalmadık ama kullandığımız medikal malzemeler ve nöropatik ağri olduğu için sürekli kullanılan ilaç üçretleri ne olacak benim sigorta şirketi sadece hastanede yattığım dönemdeki hastaneye olan masraflarımı ödedi ne refakatçi üçretimi nede medikal cihazlarımın hiç birisini ödemedi 2 ay fizik tedavi gördüm bu dönem içinde kardeşim sigortalı çalıştığı işten üçretsiz izin alarak iki ay benim bakımımla ilgilendi ne olacak bunların parası hastanede kaldığım dönemdeki hasta bezinin ve sondanın paralarını dahi parasını ödemek zorunda kaldık

Ben ilk tazminatımı almak üzereyim.şimdi ilk tazminatı aldıktan sonra bakıcı gideri tazminatı için bavurucaz.bu bakıcı tazminatını devlet mi ödeyecek yoksa sigorta şirketi mi? Hem devletten hem sigorta şirketinden toplamda iki ayrı yerden mi bakıcı gideri tazminatını alıcaz?

Geçmiş olsun recep kardeş ilk tazminatımı alacam diyorsun işlemleri kim yapıyorsa bakıcı tazminatınında alınacak yeri biliyordur .devletin ödeyeceği bakıcı maaşı burda bahsedilen tedavi giderlerinden doğan tazminat hakkıdır raporun % 80 inin üstüyse kalıcı ağır özürlü bakıma muhtaç ibaresi varsa tedavi giderlerinden tazminat alırsın

Üst Alt