Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonucu alınacak tazminatta sakatlık oranı ne kadar etkendir?

zorlu

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
şu anda isyerime ve kaza ceçirdiğim aracın trafik ve kaskosuna dava açmak üzereyim. alcağım tazminatta %80 raporla %92 rapor arasında fark olur mu?

ciddi bir fark olur.tazminatı, engelli oranlardaki geniş açılım (sakatlık gruplarındaki 1.2.3. derece gibi olarak düşünmeyin.

sigortadan ve işyerinden alınacak tazminat

Slm arkadaslar genen sene şubat 21 de iş yerine servisle giderken sürücü hatası sonucu kaza geçirdik bir arkadaşımız öldü ben ise t-5 bölgemden darbe aldım ve o.f oldum söz konusu servis çalıştığım sirketin dışardan sözleşmeyle çalıştırdığı baska bir tur şirketi.Kazayı yaptığımızda benım toplam 2100 gün sigortam vardı.1977 DOĞUMLUYUM BAKMAKLA MUKELLEF OLDUM 9 YAŞINDA BİR KIZIM VAR
Şimdi sorularım
1-ARAÇTAN VEYA SÜRÜCÜDEN NE KADAR TAZMİNAT ALABİLİM
2-ÇALIŞTIĞIM ŞİRKETTEN ALINABİLİNECEKSE NE KADAR TAZMINAT ALIRIM
3-BU İŞLEMLERİ YÜRÜTECEK AVUKAT MAKSİMUM NE KDAR ÜCRET TALEP EDEBİLİR
4-EMEKLILIK İŞLEMLERİNE 3 AY ÖNCE BAŞLADIK HALA BŞ HABER YOK BU SÜREÇ NE KADAR SÜRER VE NE KADAR AYLIK ALABİLİRİM BU ARADA KAZA İŞ KAZASI OLARAK GEÇİYOR
5-EMEKLİ AYLIĞININ YANINDA ENGELLİ AYLIĞI YADA BAKICI ÜCRET ALBİLİRMİYİM
Bu konuda yardımcı olbilcek avukat veya bu durum basından gecmış arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim simdiden teşekkürler.:confused::confused::confused:

Sakatlık oranı oran olarak çok öenmli sayılmaz. Önemli olan şey, kişinin olay sonrası bedenen kaybettiği şeylerdir. Bakıma muhtaçlık düzeyinde sakatlık varsa (ki var), oran %80 olmuş 90 olmuş çok önemli değil. Önemli olan şey, "bu adam artık tüm yaşamsal konularda başkasına bağımlı" anlamında görüş olması.

Sürücü kusuru düzeyinde sorumlu tutulur ve ya hapis yatar ya da tazminat öder.
Esas sorumlu çalıştığın işyeridir. Servisin taşeron firma olmasının çok bir önemi yok. Sonuçta sen sigortalı olarak çalıştığın yeri bilirsin...

Alacağın tazminat, yukarıda yazdığım gibi, hem başkasının bakımına muhtaç hale gelip gelmediğin kriterine bağlı, hem de, sakatlanmadan önce aldığın brüt maaşa. Senin eğitimin ve iş gücünle X maaşı alabiliyorken, artık bu şartlarda çalışamayacağın göz önüne alınır ve "bu adam sakatlanmasa Y yıl daha yaşar ve X maaş almaya devam ederdi" der bilir kişi. Ona göre yıllara göre çarpar böler ve tazminatı belirler. Olayda senin hiç bir sorumluluğun olmadığı için, mahkeme bilirkişinin önerdiği miktarı aynen kabul eder genelde. Bence 1 trilyondan fazla tazminat alırsın.

Avukatlar bu tür yüklü tazminat davalarında mahkeme sonucunda pay alırlar. Yani dava açmak için bir ücret istemezler çoğunlukla. Alacağı para ise pazarlığa bağlı. Tazminattan %10 pay vermek genelde makul bir anlaşma oluyor. Dediğim gibi sıkı pazarlık yap... Ve, SAKIN BU DEDİĞİMİ KULAK ARKASI YAPMA: AVUKATLA MUTLAKA AMA MUTLAKA SÖZLEŞME İMZALA. Yoksa bir sürü iş çıkar başına... O kadar çok avukat kazığı yedim ki! Artık, benden uzak, cehenneme direk diyorum :)

Samsun'da tanıdığım bir avukat maalesef yok. Ama buradaki avukat arkadaşlarıma bir sorayım konuyu. Tazminat davaları yüklü olduğu için, burdan oraya da gelebilirler. Gelirlerse, o zaman avukatına güvenebilirsin en azından (benim zamanımda avukat değildi bu arkadaşım. :))

Hayır, 2022 sayılı sakatlık maaşı alamazsın
Evde Bakım maaşı da alaamzsın sanırım. Zira hanede kişi başına düşen gelir 330,6 tl'yi aşmamalı. Senin maaşların bu rakamı aşar diye düşünüyorum. Aşmazsa, evet, evde bakım maaşı alabilirsin.

Malulen emeklilik ve iş kazası ile ilgili sorularına şurada yanıt veriyorum (sen de emeklilik başvurularınla ilgili gelişmeleri o başlığa yazarsan sevinirim): http://www.engelliler.biz/forum/eme...-raporum-var-emekli-maasim-ne-kadar-olur.html

Yardımcı oldugunuz için teşekkür ederim fakat ortada cok büyük bir yanlıs var ben burda birkac avukatla görüstüm onlarda pazarlıkla %10 pay alıyorlar bu tamam.Fakat bana dedikleri 3 yerden para alırsın aracın sigortası çalıstıgım işyeri ve alınabilrse şoför.
Tahminen miktarları:
Aracın trfk sigortasından:60000 tl
Şirketten:100 ile 150 arası
Şoför:eğer üzerine bir mülk varsa alırız diyor avukat ama eklıyor çoktan üzerinden çıkarmıştır.
Sizin söylediğiniz miktarla avukatların söyledikleri arasında ucurum var eğer bu konuda sizin avukat arkadaşlarınızla temasa geçmemi sağlarsanız sevinirim.
Tel nomu özelden gönderiyorum teşekkür ederim.

O zaman benimkisi yanlıştır... Bilemiyorum yani. Ben (silahla vuruldum) ve o miktarda görüş belirtti bilir kişi. Ayrıca, gazetede de o miktarda bir tazminat okumuştum.
Bu ikisine dayanarak miktarı söyledim. Bir de, tazminat davaları 3-5 sene sürüyor. Dolayısıyla o arada faiz işliyor... Miktarı o derece yukarı çıkartan faktör o oluyor.

kızım 12 yaşında c5 c6 c7 de zedelenme oldu.araç içi kaza.araç kaskolu. şu an tedavi aşamasındayız. kalıcı sakatlıkta tazminat olayı varmış.trafik sigortasının şu an hazırda ödemesi gereken bir bedel var mı .yoksa tedavi sürecinden sonraki rapora göre mi.trafik sigortasının araç içindekilere paylaşılmak üzere bir bedel ödediğini duyduk doğru mu .araç mıcıra kapılıp kayaya vurdu .şifa allah tan...

Buraya cevap yazacak arkadaşlar bu tazminat davasını açmanın belirli bir süresi varmı zaman aşımı diye birşey işliyormu

dua ve biyo,
bildiklerim(ki yaşadıklarım) belki sizlerde bir fikir oluşturabilir.
kazada bende 3. kişiydim yani yolcu diyebilirsiniz..
tüm tedavi masraflarımı(belgelenenler) ve tüm tedavi bitiminde eğer kalıcı bir sakatlık oluşmuşsa(sağlık kurulu raporu ile belgelenmiş) tazminat hakkınız doğar.bildiğim kadarı ile bununla ilgili sigorta şirketinize(aracın sigorta şirketi),trafik veya kaskodan olmak üzere tercih size ait sanıyorum bununla ilgili gerekli evraklarla dosya açtırıyorsunuz.emin değilim ama kaskodaki kalıcı sakatlık tazminatları daha yüksek diye biliyorum.açılacak dosya nihayetinde ve tedavinin sonlanmasına bağlı olarak süreç değişebilir.
dava konusuna yani ayrıca tazminat hakkı için ,zaman aşımı süresinin trafik kazalarında 10 yıl olarak biliyorum.(emin olmamakla beraber)
çok geçmişler olsun her ikinizede...

bu işte zaman aşımı varmı ; ben kazayı 2003 te yaptım 2005 te kesinleşmiş engelim var araç sigortası vardı ama hiç bir bilgim yoktu , zaman aşımı varsa geriye dönük işlem yapma şansım varmı bilen arkadaşlardan cevap bekliyorum saygılar...

son 6 yılda siz veya yakınlarınız trafik mağduru iseniz, trafik kazası sonucu sakat kalmışsanız veya yakınınızı kaybetmişseniz Mağduriyetiniz giderilinceye kadar herhangi bir ücret talep etmeden deneyimli ve profesyonel hukuk danışmanlarımız ile sizlerin yanındayız.

Trafik Kazalarında Faaliyet Alanımız
Firmamız trafik kazası mağdurlarının trafik mali zorunlu sigorta veya kaskolarından hak kazandıkları maddi teminatı mağdur adına tüm Türkiye'ye yayılan örgütlü bir yapı içerisinde, tamamen bu konuda uzmanlaşmış sigortacı ve avukatlar vasıtasıyla işlemleri takip ederek ve başlangıçta mağdurdan mahkeme ve avukatlık ücreti talep etmeden 45 gün gibi kısa sürede sonuçlandırarak mağdura poliçede teminat olarak gösterilen tüm miktarı azami ölçüde sağlamak maksadıyla kurulmuş ve faaliyetine devam etmektedir

Sakatlanma Tazminatı
Yaralanma Halinde:
Kazada yaralanan üçüncü şahsın tedavi giderleri toplamı, sigortalı aracın kusuru oranında ve teminat dahilinde ödenmektedir.

Maluliyet Halinde:
Kazada zarar gören üçüncü şahsın malul kalması halinde, uğradığı maluliyet sebebiyle geri kalan yaşantısındaki maddi zarar aktüer tarafından saptanmaktadır. Çıkacak maddi tazminat kusur oranında ödenecektir.

Ölüm Tazminatı
Ödenen tazminat destekten yoksun kalma tazminatıdır. Bu tazminat aktüerler tarafından saptanmaktadır. Aktüerya hesabının amacı; ölen kişinin geride kalan yasal mirasçısının/mirasçılarının bu ölüm sebebiyle uğradıkları maddi zararının/zararlarının tespit edilmesidir. Yukarıda anlatılan belgelerdeki gerekli tüm bilgiler aktüere ulaştırılarak destekten yoksun kalma tazminatı hesaplattırılır. Çıkan maddi tazminat, kusur oranında zarar gören yasal mirasçılara şirketimiz aracılığıyla ödenir.

MARUZ KALDIĞINIZ KAZA İLE İLGİLİ HER TÜRLÜ KAYBINIZ İÇİN BİZİ ARAYIN.
HASAR UZMANI
İZZETTİN ÇORBACI
TEL: 0544 484 15 15
izzettincorbaci@hotmail.com
izzettincorbaci@mynet.com

geçirdiğin kaza sonucu zaten karı tarafın trafil siğortasından yoksa güvence hesabında şu anki durumuna yani sakatlık oranına göre tanzminat alırsın bu tazminatta senin yaşın meseğin de önemli. ayrıca bunun harici şahsi tazminat davaı açmak hakkın hemde sonuna kadar sana hastanede tutlmuş tutanak ,zabıt, raporların bunları muhakkak al. sadece trafik sigortası veya ggüvence hesabından 150.000 liraya kadar tazminat alırsın sen yeterki iste hemde bu iş mahkemesiz oluyor senden istiyecekleri gödermek yeterli. dediğim gibi bunun haricin şahsa tazminat davası açabilirsin hatta varsaetrafın iziksel yetersizliklerinden dolayı bellediyeye karayollarına dava açıp taminat talep etme hakkın var bunları nerden mi biliyorum daha geçen hafta güvence hesabı genel müdürü dersimize geldi

1998 olan kazadan dolayı güvence hesabından para alına bilirmi

sigora ödemeleri

sayın ahmet demir 10 yıl boyunca dosya açık kalacaktır.müracaat edebilirsiniz.

bilgi

merhaba, 04/09 da geçirmiş olduğum trafik kazası sebebiyle kaburga,ayak parmakları ve sol femurda (sol bacak) parçalı kırık gerçekleşti.Bu sebeple bacağıma dizden kalçaya kadar platin takıldı...şuan hala etki ettiğinde çalışamıyorum kaza döneminde işten ayrılalı 2 ay olmuştu.şuan halen çalışamıyorum her hangi bir yerden almış olduğum bir hak yok.Durumum ile ilgili olarak elde edebileceğim bir kazanım varmıdır bu konuda bana kim profesyonel yardım edebilir

tşk

Sn.Oafacan,
Geçmiş olsun, geçirmiş olduğunuz kaza ile ilgili olarak Maddi ve manevi tazminat davası açma durumunuz sözkonusu olabilir, tabiki burda kusur oranıda çok önemli, karşı araç sürücüsü ve malikinden maddi ve manevi tazminat talep edebildiğiniz gibi varsa sigorta şirketinden maddi tazminatta talep edebilirsiniz, sigorta şirketi kusur oranında ve limit dahilinde size maddi tazminat ödeyecektir. ayrıca geçici işgörmezlik durumunuzdan kaynaklanan zararlarınızın tazmininide talep edebilirsiniz. fazlaya ilişkin dava ve talep haklarınız saklı kalmak kaydıyla dava açmanız isabetli olur, Ayrıca manevi tazminat miktarını belirlerken sonradan arttırabilirim düşüncesiyle düşük miktar veya Türkiye şartlarına göre çok fazla bir miktar talep etmemenizi tavsiye ederim.

oafacan; ahmetdemir;
sevgili dostum ben fethiyeden çetin irtibata geçelim.507 358 27 24.

bilgi

bugün heyetten çıktım bu hastane FSM hastanesi kocaman bir hastane ama bir türlü kimseye derdimi anlatamadım ve raporum durum bildirir raporu olarak düzenlendi raporda ortapedi bacağımda kaynama sorunu olduğunu yazmış birde burası önemli uyluk psödoartroz teşhisi.internette baktım oran var ama kozkoca heyet kitapçıklarında bulamadığı için oran veremediler ben nasıl halletcem bu işi bilmiyorum

bu arada internette gözüme çarptı eski kanunda var 1998 de olan %40 diyor tam karşılı var fakat yeni yönetmelikte bu ifade olmadığı için doktorlar oran veremiyor ben bunu nasıl hallederim

lütfen yardım

oafacan,

her nekadar meslekten kazanma gücü kaybı ilede ilgili olsa ,mukayese açısından faydalı olabilir size.zira rahatsızlığınızın tanımı ve iş gücü kaybı burada belirtilmiş gibi geldi bana...

A Cetveli A CETVELİ XII.LİSTE 7.MADDEYİ İNCELEYİN....

merhaba bende trafık kazası gecırdım ben sıgortaya dava acmadan evrakları gonderdım sıgortacı aracıgıyla rapor ıstedıler ankara dan aldım gonderdım hesaplamaya gııtı param 2 ay ıcınde hesabıma yattı senın kaza tarıhındekı sıgorta polıce mıktarı ve aracın kaskosu ve ısyerınden alacagın tazmınatlar var rapor oranı o kadar faek etmez yaşın ve aylık gelırın onemlı

izzettin_63;

45 günde nasıl sonuçlanıyor insanları kandırmayın lütfen!!!! herhangi hukuk eğitimi almadan buralarda ahkam kesmenizde yasal değil!!!!

ben mesut. sağlık kurulundan %29 luk bi sakatlşık derecesini belirten rapor aldım. yaptığım kazada beni ezen otobüsün trafik sigorta fonundan ne kadar tazminat alabilirim?

arkadaşım kusur oranın belirleyici avukatlara para kaptırma olay okadar yamyam boyutuna düştü ki kan emiciler kendilerini kazazede diye tanıtıp anlaştıkları avukata sizi yönlendirip sizin üzerinizden komisyon alıyorlar!!!!!!

lutfen sıgorta sımsarlarına kanmayın. çunku bu ıs sıgortaya basvurup sıgortanın belırledığı oranı almakla bıtmıyor sıgorta sıze hakettığınızı odemeyecektır ve dava acmanız gerekecektır. tartmadan hareketr etmeyın lutfen bu konuda yetkın olmayan kısılerın vaatlerıne kanıp mağdur olmayın. ben buserı yonetırım dıyorsanız kendınız yuonetın ama yok hukukcun yardımına ıhtıyaz var dersenız konusunda uzmna bır hukukcuya gıdın ancak onunlada fahıs fıyat ve oranlara anlasmayın makul bır anlasma yapın. saygılarımla

evet şuan devletinn sigorta şirketlerine ödettiği bellii miktar var ve bu tedavii sürecine içinde ve ya sonrasında alınabilecekk bir miktarr tedavisi i devam edenn hastalar da bundan yararlanabilir kalıcı hasarınn ve yaş faktörüne bağlı olarak sigorta şirketindenn alınmaktadırr..aracın kusur oranıı ve trafik tıtanağı yapılmış ise hastaneden bir epikriz raporuu ile başvurruda bulunabilirsinizz

sakatlik

Babamin % 39 sol ayaginda sakatlik var heyet raporu surekli degil 2 yillik bu durumda tazminat alabilirmi sigorta sirketinden yas 65

erkan3448

(ottaman sıze sureklılılk aldırrız bız danısmanlık sırketlerının bellı doktorları var anlasmalı degıl yanlıs anlamayın sıze yardımcı olurum )

bu yazıdan bir şey anlayan varsa açıklasın,

(ayrıca bu konuda uzmanlık yok diyen dıger arkadaslarada seslenıorum sız alırsınız yuzde 10 ozurluıluk oranı bız alırız yuzde 13.)

o 3 puanı sizmi vereceksiniz ,

)))))
izmirde hangi hastane ve doktor iyi oran verir üstadım
manisada ?
ankarada?
kütahyada?
siz herhalde tüm türkiyedeki doktorları bağlamışsınız )))))))

merhaba,
31nisan 2013 yılında görev başında trafik kazası geçirdim.şirketin düzce fabrikasına giderken sakarya yolu üzerinde trafik kazası yaptık.araçta 2 kişiydik ben ve şirketin şoförü.kaza esnasında ben uyuyordum ama kaza tutanaklarında hatalı biziz.ben yolcuydum.kaza sonucunda sağ ayak bileğinde ve topukta çok parçalı kırık,sol ayakta tarak kemiği kırığı oluştu.sağ ayağıma platin takıldı.yaklaşık 5 ay yattım.ve annem de bana bakmak için işinden ayrılmak zorunda kaldı.iş yerim bana sadece maaşımı ödedi.ama ben bütün hastane masraflarımı kendim karşıladım.şimdi ben hem iş yerine hemde trafiğe bu kazadan dolayı bir tazminat davası açabilirmiyim?2.bir ameliyat söz konusu.bana yardımcı olursanız sevinirim

Üst Alt