Sakatlık oranı oran olarak çok öenmli sayılmaz. Önemli olan şey, kişinin olay sonrası bedenen kaybettiği şeylerdir. Bakıma muhtaçlık düzeyinde sakatlık varsa (ki var), oran %80 olmuş 90 olmuş çok önemli değil. Önemli olan şey, "bu adam artık tüm yaşamsal konularda başkasına bağımlı" anlamında görüş olması.
Sürücü kusuru düzeyinde sorumlu tutulur ve ya hapis yatar ya da tazminat öder.
Esas sorumlu çalıştığın işyeridir. Servisin taşeron firma olmasının çok bir önemi yok. Sonuçta sen sigortalı olarak çalıştığın yeri bilirsin...
Alacağın tazminat, yukarıda yazdığım gibi, hem başkasının bakımına muhtaç hale gelip gelmediğin kriterine bağlı, hem de, sakatlanmadan önce aldığın brüt maaşa. Senin eğitimin ve iş gücünle X maaşı alabiliyorken, artık bu şartlarda çalışamayacağın göz önüne alınır ve "bu adam sakatlanmasa Y yıl daha yaşar ve X maaş almaya devam ederdi" der bilir kişi. Ona göre yıllara göre çarpar böler ve tazminatı belirler. Olayda senin hiç bir sorumluluğun olmadığı için, mahkeme bilirkişinin önerdiği miktarı aynen kabul eder genelde. Bence 1 trilyondan fazla tazminat alırsın.
Avukatlar bu tür yüklü tazminat davalarında mahkeme sonucunda pay alırlar. Yani dava açmak için bir ücret istemezler çoğunlukla. Alacağı para ise pazarlığa bağlı. Tazminattan %10 pay vermek genelde makul bir anlaşma oluyor. Dediğim gibi sıkı pazarlık yap... Ve, SAKIN BU DEDİĞİMİ KULAK ARKASI YAPMA: AVUKATLA MUTLAKA AMA MUTLAKA SÖZLEŞME İMZALA. Yoksa bir sürü iş çıkar başına... O kadar çok avukat kazığı yedim ki! Artık, benden uzak, cehenneme direk diyorum
Samsun'da tanıdığım bir avukat maalesef yok. Ama buradaki avukat arkadaşlarıma bir sorayım konuyu. Tazminat davaları yüklü olduğu için, burdan oraya da gelebilirler. Gelirlerse, o zaman avukatına güvenebilirsin en azından (benim zamanımda avukat değildi bu arkadaşım.
)
Hayır, 2022 sayılı sakatlık maaşı alamazsın
Evde Bakım maaşı da alaamzsın sanırım. Zira hanede kişi başına düşen gelir 330,6 tl'yi aşmamalı. Senin maaşların bu rakamı aşar diye düşünüyorum. Aşmazsa, evet, evde bakım maaşı alabilirsin.
Malulen emeklilik ve iş kazası ile ilgili sorularına şurada yanıt veriyorum (sen de emeklilik başvurularınla ilgili gelişmeleri o başlığa yazarsan sevinirim):
http://www.engelliler.biz/forum/eme...-raporum-var-emekli-maasim-ne-kadar-olur.html