Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonucu bacakta platin ve organlarda hasar var. Askerlik..?

poseidon633

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Diger konuları tek tek okudum fakat benim dururm biraz farklı.
Öncesine kadar hiç düşünmüyordum askerliği ama şimdi ciddi bir ilşkim var ve ne yaparsam yapayım askerlik durumu önümde engel olacak bana.
Askerliği yapıp yapmıyacagıma göre kendime bir yol seçicem.

Benim problemim 10 sene önce gecirdigim bir trafik kazasında çok agır yaralı olarak kurtuldum ailem vefaat etti tek ben kurtuldum. Şimdi sol bacagımda diz ile kalça arasında kalan kemiğin eklem yerindeki kırıktan dolayı 2 tane platin takıldı hala daha duruyor.
sağ bacagıma diz ve ayak arasında ki parçalı kırık yüzünden ilizarow takıldı şimdi o yok ama sag ayagımda içe dönüklük var. Bunun yanında kazada oluşan akciğer kanaması migde kanaması karacigere su toplama beyinde su toplama kürek kemikleri kırık 2-3 kaburga kırık ve kalca kırıgım vardı.
Bunların yanında dogustan gelen omuz ve kalça eklemlerimde hassaslık var ters bir hareketimde çıkma riski var ki mesela bir yerde beklerken tek ayağıma yüklendigimde kemigim kalcadan ayrılıyor bir şey taşırken omuzum yerinden cıkıp sarkıyor kolum.

Bu durum benim askere gitmeme engel mi? Nasıl bir yol izlemeleyim bunların hepsini söylemelimiyim? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim iyi günler...

günaydın
kardeşim öncelikle geçmiş olsun.sabırlar diliyorum neden askerliği bu kadar dert ettin ki kesinlikle askere almazlar sen sağlığınla ilgili gelişmeleri takip et ömür boyunca kullanacağın bu vücüdunu iyileştirmeye calış..askere giderken herşeyi anlat seni askeri bi hastaneye sevk edecekler zaten orda gerekli raporu alırsın..insanlar askere gitmemek için 1000 takla atarken senin azmine hayran kaldım

askere alınacağınıza ihtimal vermiyorum..
rahatsızlıklarınızın etiyolojisini doktora da anlatın...

arkadaşım çok geçmiş olsun allah şifasını versin,arkadaşım bukadar sorun yapma kendini germe sıkma,önce bi muayene olacagın zaman nezman onu söyle,herneyse muayene olacagın zaman yanına bütün hastane ile ilgili belgelerini götür muayenede göster şu şu rahatzlıklarım var die zaten orda ilgilenirler gerekeni yaparlar..

arkadaşlar cok teşşekkür ederim zaman ayırıp cevap verdiginiz için.

En son yoklama lar kaldırıldı diye biliyorum. Artık direk şubeye gidiliyor muş diye duydum. Muayne içinde ilk alie hekimine eger o askerliğe elvelişli degildir diyede rapor verirse devlet hastanelerinin ilgili bölümüne gidip 2 doktorum yapamaz raporu vermesi gerekiyor diye biliyorum.
Şu an için Elimde hiçbir belge yok ama hastaneye gittigim zaman bana geçirdigim amelyatlar yaşadıgım rahatsızlıklar vs hepsinin belgesini alabilirmiyimalabilirmiyim.

Üst Alt