Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonucu C4-5 kırığı oluştu. Diyafram felci de söz konusu. Ne yapabiliriz

ecemeylül

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsn.

Benim kardeşim bundan 40 gün önce çok ağır bir trafik kazası geçirdi ve omiriliğinde çok ciddi ezilme var c4 ve C5 kırığı oluştu bundan dolayı solunumunu kendi başına yapamıyo diyafram felci olduğu için makinaya bağlı .
Dr boyundan aşağısı felç dedi ve hiç şans vermedi. Boyun kırığından ameliyat oldu. Ses yok boğazından deldiler. Gözler açık ara ara bakıyor hala yoğun bakımda konuşmak istiyor ama konuşamıyor.
Allahım hiç kimseye böyle bir acı yaşatmasın çok zooooor çokkkkk.

Deneyimli arkadaşlar kardeşimi daha iyi yerlere götürebilirmiyiz Şuan D.bakır devlet hastanesinde Nereye götürsek iyi gelir ve kardeşimin gidişatı nasıl. Ve en önemlisi diyaframı düzelir mi. Sorduğumuzda vücuduna dokunuyoruz hissediyor musun bizi diyorum hissediyorum diyor
Ne olur beni aydınların

bu seviyede baslarda makına yardımı olsada ılerde yardımsız nefes alınıyo en kötü senaryoda... yanlız bu evrede doğru ve özen gösterılmeli yoksa hayati riskleri var. tavsiyem hasta pozısyonlamasına çok dıkkat ednki yara açılmasın. hastane personeli dikkat etmez.
birde deneyimli solunum fizyoterapisti bulun.

ecemeylül enes ebi bildigim kadariyla bu durumu en agir sekilde atlatanlardan guzel aciklamis benim abimde 7 ay once kaza gecirdii iki ay makinaya bagli kaldi ondan sonra kendi solumaya basladi Allah buyuktur...

Can 2020 ne güzel inşallah darısı bize olur. Ve kardeşim o makinadan kurtulur. Işte benim umudumda birgün diyafram kendi kendine çalışmaya başlarsa Herşeye yavaş yavaş yoluna girecek hep dua ediyorum birgün bir mucize olacak ve kendi kendine çalışacak. Boğazını deldikleri için konuşamıyor ve ben kahroluyorum. Zayıflamış ama elleri neden şişmiş sizde aynı şeylerimi yaşadınız nolur anlatın çünkü bu durumu yaşayan bilen hiç kimse yok etrafımda bizi nelerin beklediğini bilmiyoruz. Ben acaba diyorum spinal şok olabilirmi belki şoktan dolayı kendine gelemiyo. Bide ben C5 yazmışım şimdi öğrendim c3 c4 müş. Makinadan kurtulma şansı 100 de kaç konuşssa rahatlatacak belki ama ses yok Yorumları okuyunca yanlız olmadığımızı anlıyorum azda olsa teselli buluyorum. Teşekkürler
..

Cloud inşallah öyle olur ilerde kendi nefesini kendi alır. Hala yoğun bakımda ve enfeksiyonu varmış kardeşimin biz içeri giremiyoruz eşi günde sadece 20 dk yanında kalabiliyor ve kesinlikle kardeşime dörtsörtlük baktıklarını düşünmüyorum. Eşi arada pozisyon değiştirdiklerini Şırıngayla su verdiklerini söylüyor. Bu solunum fizyoterapisti hangi aşamada gelmeli acaba

bence hemen gelmeli... en çok bu zamanda lazım.

ecemeylül

Çok geçmiş olsun. Yukarıda yazılanlara ilaveten, yoğun bakımda yatak yarası olma ihtimali çok çok çok yüksektir. Personel "bir şey yok" dese de bence yaralar başlamış olabilir. Onun için, mutlaka iyi bir yatak ve iyi bir bakım konusunda titizlik gösterin.

Evet personel malesef yeterli bakımı yapmıyor. Ilgi sıfır zaten ama şuanda onların elinde mecburen katlanıyoruz çünkü kardeşimin diyaframı çalışmadığı için yerinden oynatamıyorlar makinaya bağlı nefes alıyor. Ben c4 C5 yazmışım ama kardeşimin c3 c4 müş.Eğer solunumu kendi yapsaydı almanya ve ankaraya götürecektik. Sanırım en kötü yerden darbe almış. Çok zor bir süreç her yanında girdiğimizde yorgun bu bizi çok üzüyor. Bu durumda iğleşme olurmu ne derece olur bilgisini paylaşarak bizde biraz rahatlarız. Allaha sığınıyoruz o ol derse oluveririr inşallah bir mucize olur

Yatak yarası başlamış zaten boynunda ve bacağında var. Bakımını yapıyoruz diyolar biz yanındayken onunla konuşuyorlar.dün ilaç istediler bizden ilacına baktık mantar enfeksiyonu yazıyordu. Neler oluyor durumu nasıl bilimyorum. Mantar Enfeksiyonu nedir nasıl olur yatan hastada arkadaşlar....

ecemeylül

eğer maddi durumunuz varsa star'In havalı yatapını alın. ayrıca oradaki bi hasta bakıcıya biraz para verin ve en azından ter ve yara konusunda ekstra bir bakıp yapsın.

Durum illa ki iyiye gidecektir. Ama inanın bu aşamada kimse size bir şey söyleyemez. Zaman...

@ecemeylül

Hastanin iyilesip iyilesmemesi tamamen omuriligin aldigi hasara bagli eger tam kesi ise hastanin iyilesmesi zor ama omurilik fazla zede almamis ise buyuk olcude duzelme gosteren bir suru boyun kirigi olup iyilesip ayaga kalkan tanidim tabi bu kirigin yonune siddetine ilerde gorecegi fizik tedaviye bagli
suanda yapabileceginiz bulent abinin dedigi gibi yatak yaralarina cok dikkat etmeniz cok zor gunler Allah yardimciniz olsun ...

Omirilik te tam kesi yok ama doktor çok ezilme var dedi damarlar morarmış ve diyafram yani bronşlar büzşümüş dedi. Benim tel ümidim diyaframın tekrar çalışması. Havalı yatak varmış zaten dediler.

İşallah hızşlıca toparlar. en krıtık ve bakım özen dıkkat ısteyen dönemdesınız. bol bol bılınçlenın haayıda bılınçlendırın solunum fzyoterapistı bulun, yaraya çok dıkkat

Kaynim da 8 ay once atesli silah yaralanmasi neden ile c5 omurilik felcli oldu yaklasik 4 ay yogun bakimda kaldi ve 4 ay solunum cihazina bagli idi. Dort ay sonra solunum cihazi olmadan nefes almaya basladi fakat hala trekostomi duruyor yaralandiktan 5 ay sonra kollarini kipirdatti maalesef hala okadar bu arada bizi en cok aksatan sey basi yarasi yogun bakimda dr lar sagolsun 3 koca yara acti lar oglumuzda daha once bisey olmaz herkeste cikiyor dediler umursamadik meger cok berbat biseymis hala iyilesmelerini bekliyoruz basi yaralarinin sabir ve zaman Allah yardimciniz olsun siz her yeni gunde oh bugun de kardesimiz sag deyip sukur edin felc kismi zamanla toparlar

Ayrica hastanenin havali yataklari cok dandiktir hatta size onerecekleri yataklarda dandik ise yaramaz olabilir iyice arastirin burdan sorun yazan arkadaslarimiz cikar

Kesinlikle sizin elinizden su asamada gelen sey iyi bir havali yatak

kardeşim çok geçmiş olsun seviyesine göre yaşaması bile bir mucize ama gözünüzde korkmasın boyun kırıkları omurilik felçli hastlarda en zor olandır ama ileride kendi çabasınada bağlı ciddi iyileşmeler gösterecektir.bende boyun kırığı olan bir omurilik felçliyim abinin geçtiği aşamalardan bende geçtim haseki hastanesinde muayene olduğum bir fizik tedavi profesörü artık yatalaksın demişti ellerini kullanmazsın artıık başkasına sürekli muhtaç yaşayakcaksın gibi bir sürü salakça moral bozucu şey söylemesine rağmen ben yılmadan çalıştım ve şimdi rahatça nefes alabiliyorum ellerimini kullanabiliyorum ve hayatımı çok az yardımla devam ediyorum sizin yapacağınız en önemli şey abinizin motivasyonunu yüksek tutup iyileşmesini için çok çaba göstermeniz ve kendisininde bu çabaya ortak olmasını sağlamanız

ozcanerkus edaozcan

kardeşlerim çok teşekkürler yorumlarınız için gerçekten iyi geliyor bunları duymak kardeşimin durumu aynı kırık seviyesi C3 olması bizi cok üzüyor çünkü bronşları sönmüş kendi başına nefes alamamsı trekostomiye bağlı kalması elimizi kolumuzu bağlıyor. Şuan en büyük isteğimiz solunum cihazından kurtulması. Inşallah ta öyle olur. Çünkü enfeksiyon riski çok yüksek. Edaozcan sizin hasta hala solunum cihazına bağlımı kendi nefesini yok yoksa başka problemi mi var

Ozcanerkus senin seviyen ne nasıl şuan durumun süreç nasıl geçti

ecemeylül

Öncelikle geçmiş olsun Allah acilen şifa sağlık. Ersin :( bende 1 buçuk yıl önce boynumu kırdım 6 kırık var doktorlar dedi sakat kalır yada felç ameliyat yaptılar platin takıldı bana 1 yıl çok zor geçti hele ilk 6 ay ölüm süreci diyebilirim gelişme yoktu bende sonra 8 ay sonra fitness yazildim hafif hafif sonra güçlendi kaslarim aktif oldu baya şuan Allah'a şükür iglestiri eskisinden bile saglamim 90 kilo basıyorum benc pres ameliyatı Adana balcalı üniversitesi araştırma hastanesi de oldum yapan doktor doç.dr kerem Mazhar süper bir doktor Allah razı olsun :( yaş 18 benim iglestiri inş sabır sadece

GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oncelikle cok gecmis olsun ecemeylul bende bundan 8 ay once yuksekten dusmeye bagli c5-6 sevieyesinde yaralandim diyaframim calismiyordu 3 ay yogun bakimda solunum cihazina bagli kaldim doktorlar hic umut vermedi hem solunum hemde hareket konusunda , ev tipi ventilator ile taburcu oldum sagolsun kardesim cok titiz bir arastirma sonucunda mukemmel bir fizyoterapistle tanisti diyaframimi masaj yaparak ve solunum cihazindan ara ara ayirarak tekrar calistirmayi basardi 4,5ay sonunda cihazdan tamamen kurtuldum , trakeostmi acikken yurumeye basladim , yogun bakimdan ciktiktan cok kisa sure sonra yani , fizyoterapistim Gulsen hanimi siddetle tavsiye ederim , yurt disinda 5 yil osteopati egitimi almis alaninda uzman birisi Gaziantepte ikamet ediyor , dilerseniz yardimci olabilirim , rabbim acil sifalar versin ...

Merhaba, konu açılalı çok zaman olmuş. Ama hastanız şimdi nasıl? Benim ablam c4 c5 , kırık yok ama kırık gibi hasarlı dedi dr. Ameliyat olalı 4 ay oldu. Yoğun bakımdan bir çıkıyor bir giriyor. Boğazından, midesinden delik açıldı. Enfeksiyon var. Ameliyattan sonra omuzlar ve kollar hareketliydi, şimdi hiç bir şey yok. 1 ay önce bir ablamı kaybettim. Kendim de kanserim. Engelli anneme bakıyorum. Ablam hayata tutunur mu acaba? Benzer tecrübeleri olanlar var mı?

Üst Alt