Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonucu C5-6 seviyesinde omurilik felci ve olası gelişmeler..?

gökhan71

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
İyi günler ben 21 yaşındayım.
14 mayıs 2009 da trafik kazası sonucu omurilik felci oldum. 1 ay yoğun bakımda 3 ayda ankarada fizik tedavi ve rehabilitasyonda yattım, şuan evdeyim

ilk başta boyundan aşağısı tutmuyordu. şu an kollarım ve sağ bacağımda hareketlenme var. parmaklarım sol bacağım ve belimde hareket yok. kaza sonucu c5 ve c6 seviyesinde sinir zedelenmesi olmuş ve ödemle birlikte sinirlerde bası olmuş. hastanede ameliyat etmediler ilaç tedavisi uygun görüldü

sizce bu saatden sonra nasıl bir tedavi olmalıyım
ameliyat olmalı mıyım,
sizce daha gelişmeler olur mu?

bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler.

Geçmiş olsun Gökhan71..aynı seviye kırık ve ödem bende de olmuştu yıllar önce beni kazadan sonra 3 gün içinde ameliyata almışlardı demekki değişen bişey olmalı doktorların bilgilerinde..Kollarında ve bacaklarında hareketlenmeler kasılma değil gerçekten hareketlenmedir umarım..Senin yinede doktorlar ne derse ona uyarak ameliyat olmak veya olmamak konusunda karar vermen gerekir..Kıyaslama yapmamlısın kimseyle çünkü kırıktan kırığa ,kesiden kesiye, basıdan basıya herşey değişebilir.. biz ne söylesek boş olur kardeşim tekrar geçmiş olsun...

Gecmis olsun bu arada aramızada hosgeldiniz.

titreme,kasılma,karıncalanma,yanma olağan şeylerdir...vakanızda daha yeni..doktor neyi ön görüyorsa ona göre davran..amaliyata doktor ve siz karar verin.ilk 2 yıl fizik tedavi çok önemli...moralini yüksek tutmaya çalış..geçmiş olsun..

çok teşkkürler

----------

peki mac72 durumn nasıl suan

geçmiş olsun...herşey daha iyi olur inşallah...rabbim kuvvet,şifa versin.

gökhan71;

Dedim ya Gökhan71 kendini hiç kimseyle kıyaslamamalısın çünkü bu omurilikteki kesiye göre değişir,aynı seviye iskeleden denize atlamış ve denizin dibindeki sandalyeye kafasını çarpıp doktor kontolünde hastaneyse götürülen birini tanımıştım rehabilitasyon merkezinde 6.ayda yürüyerek gitmişti rehabilitasyon merkezinden ama ben hala tekerlekli sandalyedeyim..Herkesin olayı farklı farklı anlayacağın..

Sen doktorunla ,fizyoterapistinle konuş ameliyata beraber karar verin ..ve doktorlar ok lerse egzersiz yapmayı sakın bırakmayın

cok sagolasın abıcım dedgn gbı eşi benzerı yok bu hastalıgın allahımn ıznıyle hepımız ıyı olacagz inşllah bı gun yuruycez..

slm inşallah hepiniz yürürsünüz Benimde kız kardeşim tam 1 ay önce trafik kazası geçirdi hala yoğun bakımda üstelik hamileydi Daha 19 yaşında omurilik felci c4 c5 düzeyinde allah hepinize acil şifalar versinnn.Hepiniz farklı zamanarda ameliyat olmuşsunuz kardeşim kazadan8 saat sonra ameliyat oldu aradaki farklar neler anlamadım

birde arkadaşlar fizik tedavide en iyi yer gatamı bilgi verirseniz sevinirimm

fızık tedavıde en iyi bi yer diye bşy yok olası gelişmeye bağlı ama tsk rehbıltsyon merkzı gata şartları ve elındeki imkanları çok iyi orda yatan biri olarak orayı tavsiye ederim belli bi konuma getiriyolar geriside omurilikteki hasarın iyleşmesıne bağlı allah yardımcnz olsun sabır hersey geçmiş olsun

Büyük geçmiş olsun Umarım Tedavın erken SonucLanır Saqlıqına Sıhatıne Kavusursun .. BUnun Sonucunda Tazmınat Hakkını sonuna Kadar Ara... Ne olursa Olsun Trafık kazası Olmasıı YeterLı tek Taraflıda Olsa Tazmınat Hakkının Olduqunu Unutma . Bunun Icın eksık Kaldıqın Noktalar olursa elımden Gelen Bılgıyı Vermeye Hazırım .. Buyuk Geçmışş olsun

sağol serdar trafik kazasına yol açan eşi kardeşim daha 6 aylık evliyd i kazayı yapan ve suçun onda olması bize daha acı veriyorr.

Gökhan sana teşekkür ederim gatada tedavi görmüşsün biz gatada bülent hazneci diye doktorla irtibatttayız tanıyosan nasıl bir doktor olduğu hakkında yorum yaparsan birde daha birkaç günden beri sağ bacağında bazı yerleri hissettiğini kalçasında havfif karıncalaşma olduğunu söylemiş bunlar bizim için umut ışığı olabilirmi ?Kusura bakmayın gerçekten sorularımla sizleri üzüyosam özür dilerim bunları sizden daha iyi kimse anlayamazzz Hepinizin allah yardımcısı olsun biran önce şu kök hücre tedavileri sonuçlansınn.

Bacım geçmış olsun tekrar Hatanın şöförde olması muhım bı konu deqıl tazmınat davası ıcın .. Soforde Ehlıyet Alkol yoksa aracında Sıgortası Varsa ölum Ve Kalıcı Sakatlanmalarda yınede Tazmınat Hakkın Var .. Acılak Dava Senın Kardesıne Deqıl Bunu bıl .

abla yüregı inanın o kişiyi duymdm fakat rıdvan alacanın saysnde yatdım ben gatada albaydı kendısı daha erkenmiş hastanz zamnla ne olucgnı kımse bılmz o yuzden sabredıp beklmkten baska yapılck bşy yok tekrar gecmiş olsun

herkese çok çok geçmiş olsun. serdar bey ben 7 ay önce trafik kazası geçirdim.tek taraflı kaza gözüküyor ve 8/8 kusur bende fakat önümdeki kazaya karışmamk için barıyerlere vurdum diğer sürücüden şikayetçi oldum diğer sürücü hatasını kabul etmesine rağmen takıpsızlige uğaradı herangi bi hak elde edebilirmiyim şu anda %68 raporum bulunmakta.

Yenıden Dava Acabılırız . Keşif yolu acık olduqu ıcın trafıqın Raporunu bozma sansımız var ...

ablayüreği

Durumunuzu cok merak ettim.ayni olay benimde ablamin basinda su an iki aydir yogun bakimda yatiyor

bende temmuz 2009 da kaza geçirdm c5 seviyesi zedelenme bana platin taktılar elim ayağımda hisler var idraRIMI TUVALETİMİ hissediyorum ama hareket yok

Üst Alt