Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonucu felç olanların sonda ödemelerini SGK iptal etmiş!?

emir-irem

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar 10 yıldır sonda kullanan emeklı sandıgı emeklısı bı of liyim , sgk bu ay recete ödemesı yapmamış ve trafık kazalarına artık ödeme yapılmayacagına dair bıseyler soylemış medıkalcıme. Aracı süren başka bı rütbeli arkadastı , ben yolcu ıdım. Ne yapacaz nasıl bı yol ızleyecez , sigorta gibi birseyler demısler medıkalcım anlamamıs tam bilgisi olan yardımcı olsun lütfen , tşklr.

arkadaşım ben hastanede muhasebeciyim sgk hiçbişekilde trafik kazalarına ödeme yapmıyor trafik sigortasından paramızı alıyoruz fatura edip

İsmail kardeş bunun başka yolu yok mu? örneğin reçetede kazayla ilgili tanı değilde hastalıkla ilgili tanı yazılsa bence olur. bu ay bana da ödeme yapılmadı. pazartesi soracam. ALLAH kolaylık versin.

hastane kabul ederse olur :)) ama sahtecilik oluyor bizim hastanede taviz yok diğerlerini bilmem

Evet haklısın ismail kardeş, ama bizler bunca yıl sigorta primini ödedik ve sağlıktan faydalanmak amacıyla, oysa şimdi sgk of'luların sondalarını da ödememeye başladı. Neymiş trafik kazası diye. yok böyle bişey, hani bunun kanun maddesi... BİMER'e yazacam valla... Ayrıca mademki trafik kazasıdır neden beni emekli ettiler. benim devletim şaşırmış valla. Sen bu şekil biraz zor girersin avrupa birliğine...

emir trafik kazası tutanaklarında aracın zorunlu trafik sigortası senin tedavi giderlerini ödüyor daha geniş bilgi almak istiyorsan oba07@hotmail.com dan haberleşelim

Medikalcim, raporumda PARAPLEJİ tanısı yerine NÖROJENİK MESANE tanısı yazarsa işin içine Trafik bilmemnesi girmeden yine şu an olduğu gibi SSK üzerinden TAK'ları temin edebileceğimi söyledi.

Bu şekilde düzenlenen bir raporla ürün almayı sürdürebilirsiniz. Bir deneyin bakalım..?

Evet Bülent Bey, mesajını okurken raporuma baktım, NÖROJENİK MESANE tanısı yazıyor. inşallah ödeme yapılır. sanırım sadece gecikme olmuştur.

benım sonda parası ödeniyor,önce ben ödüyorum sonra fatura bedelini hesap numarama yatırıyorlardı.bu ayda ziraat bankasından tedavi gideri olarak aldım.

Sonda ve bez ödemesi hakkında gelişmeler

Bana eylül ayından beri ödeme yapılmıyor.4 adet sonda ve bez faturalarım ödenmiyor.Ben arabayı tarlaya devirdim,kaskom yok.Trafik sigortası kaza tek taraflı,kusur 8\8 bende olduğu için ödeme yapamıyor.

Hakkımda amme davası bile yok. sgk' ya benden istenen kaza raporu ve trafik sigortasından ödeme yapılamıyor yazılarını verdim. 1-2 haftaya kadar ödemeler açılacak diyorlar ama bugüne kadar hala ödeme yapmadılar.
30-3-2010 salı günlü hürriyet gazetesi ankara ekinde trafik kazalarının faturası sgk 'ya çıktıhaberi var. arkadaşlar internetten okusun.

Arkadaşlar sıkıntı ve şikayetleri için
sgk:170 HATTINA yada
0312 298 30 00 nolu santraldan
arayabilirler.

ödeme alamıyorum diyosunda bu işleri medikalcin takip etmiyormu

Medikalcıya vekalet vermedim bendende böyle birsey istemediler.hangi marka sonda kullanıyorsun Ankarada bayisi varmı ? bana bilgi verirmisin

Herşeyden önce ben medikalim sana yardımcı olmak amacı ile yazmıştım.
Konuyu biraz açalım sonda yada bez kullanıyorsan ve bununla ilgili heyet raporun varsa sağlık ödemeleri konusunda tahsilat yapmakla ilgili medikale vereceğin bir kerelik vekalet ile bu ürünleri alabilirsin. Daha sonra senden kaynaklanan bir sorun olmadığı sürece (müstaaklık gibi) sgk yada trafik farketmez medikalci bu işlemleri takip etmek tahsilatını yapmak , ürünün tahsilatını yapsa da yapmasa da ürün sağlamak ve malzemeyi kendi yada kargo şartları ile kapıya teslim etmek durumundadır.

Bu bilğilendirmek için yazdığım bir cvp firma ismini buraya yazmak bence doğru olmayacağından sana özel msj ile yollayacağım saygılar

mpancar arkadaş senın son durum nedir , ödeme yaptılarmı sana. son gelışmeler neler , ögdendıgın bırseyler varsa sende buraya yaz , nasıl bi yol izleyecezz , son durumu bılen veya neyapacagmızı bilen arkadaslar yardım etsın. şimdiden tşklr... ((benım durum; 10 yıl önce tek taraflı trafik kazası. sgk benım raporun üzerıne birseyler yazıp yeni rapor ıstemış son recetemı ödememişlerdi, yenıden cıkartıp yolladım halen bı ses cıkmadı))

arkadaslar konu ıle ılgılı bı bılgı vereyım

trafık kazalarına sonda odemelerının ıptalı 2008 de cıkan bı kanuna mütakıben olmuş. sgk pc sısteme daha yeni gectıklerı ıcın cogunu ıptal etmısler ama 2008 den önce kaza yapanlara bi sıkıntının olmayacagını soyledıler.
bunu soyleyen yetkılının benım 2 recete ödeme mi halen yapmadıgıda ayrıca dipnotumdur.

saygılarımla

Arkadaşlar benTBMM dilekçe komisyonuna ve SGK bağlı Bakana dilekçe yazdım bakanın özel kalem müdürü dilekçeniz ilgili yere verilmiştir ama hala ödeme yok .
Arkadaşlar ulaşabildiginiz heryere sesinizi duyurun. Benden teferatlı bilgi almak isteyenler telefon açabilirler. 03122407059 cep 05326843018

2002 yılından beri sonda kullanıyorum 2 Agustosta sonda raporu almak için gittigim dr benden trafik kazası tutanağını ve kimlik fotokopisini istedi neden diye sorduğumda SGK sonda tutarlarını sigortadan alacak dedi ....

SGK sonda parasını sigorta şirketinden kendisimi alacak yoksa bizmi sigorta şirketinden parayı alıp medikal firmalara ödeme yapacağız anlayamadım....

Görüştüğüm 3 tane medikal firmanda bu konudan haberim yok dedi, sadece bir firma bir müşterime SGK sonda ödemesi yapmadı dedi,
sanırım bu konu biz sonda kullanıcılarının canını fena halde sıkacak....

Bu konuda bilgisi olan birileri bizi aydınlatabilirmi acaba !

medikalcı arkadaşla gorustum 1996 yılına kadar olan odemeler yapılması icin 7,7,2010 tarıhınde genelge cıkmış ve ona gore odeme yapılacak dıger odemeler yapılmaması ıkıncı bır emre kadar odeme yapılmaması belırtılmış

2002 den bu yana sonda kullanıyoum. trafık kazası bende. ama bu zmanakadar hıc sondalarımı kesmedıler. hıç parayla işim olmadı. her ay duzenlı alıyorum. daha 2 aylık sondayı 15 gun once aldım.bıldığım ıdrar torbası ve prezarvetıf sondanın artık karsılanmadığı. sondaları verıyolar. medıakalcıler. ıdrar torbasınıda kendılerı 20 tane falan hıbe edıyor. parasız. bıldığım bu. sorun yasamadım. inşallah da yasamam.

ÇALIŞIYORUM. SSKLIYIM. KENDİ SİGORTAMIN OLMASI BI AVANTAJ SAĞLAYACAĞINI SANMIYORUM AMA NEDEN ALAMIYOSUNUZ ANLAMADIM

İNŞ HALLOLUR İŞİNİZ

naberse, yukarıda arkadaş 2006 demiş, siz 1996 yazmışsınız. Hangisi doğru?

Bir de 7.7.2010 tarihinde yayınlanan genelgelere baktım ama söylediğin genelgeyi bulamadım. Genelgenin sayısını veya tam tarihini bulabilir misin?

ıyı gunler bende 13 ay önce trfık kazası snucu felç oldm aracı kndım sruydm tek trflı kaza oldu babmn ustunden emeklı sandgna gectım kurum ılk 4 ay odeme yptı sonra postyla butun evraklrımı eve yollyıp odemyı kazaya karsan aracn sıgortasndan alıcksnz dedılr
malesef trafk sıgortada odemye ypmıyr
ne yapıcaz sondayı almkta gucluk cekıyrz bı cıkış yolu bulunmlı

yardmcı oluck kımse yokmu

medıkalcı arkadaşla gorustum 01,7,1996 yılına kadar olan trafık kazalarının odeme emrı 7 ay ıcınde cıkan bır genelgeye gore odeme emrı verıldı
benım kazam 1997 oldugu ıcın odemenın sıgorta sırketı yapması soylenır sıgorta sırketıde zaman asımı bahane eder malıye de 5 sene zaman asımı devletımızde 10 sene sıgorta fon hasabı bıle 10 seneyı gecen dosyaları kabul etmez
dıyecegım konu 1996 kadar olanlar ıcın cozuldu herkese hayırlı olsun fakat bız naparız bılmem

gökhan bey merhaba, biz gıbı aynı durumda olan cok ınsan var , 96 dan öncekıler ınsan ödeme yapılıyorda biz neyiz.. cok cok sacma bı durum. medıkalcımız nasıl olsa cözülür paramızı alırız diye sımdılık magdur etmıyor , ya bu adaletsızlık cözulmezse..! bu konuda bılgısı olan , olası cözum gelısmelerıni duyan lütfen paylaşsın bizlerle... saygılarımla..!

elden bişy gelmıyr napıcaz pki bu sonda bı seferlık bişy degılkı omur boyu kullanılcak bi yol bulunması lazım mağdur cok insan var emir bey bu hastalkla ugrastgmız yetmıyor bde bu tıp sorunlrla ugrasyorz bu sgk nın yaptgı işler cok sacma hergun bişy degıstryolr bı cözum bulunmlu bu konuda benım sonda ve medıkl ıhtıyclrımı karsılamıyr bnm kazada tek traflı bnm srdugum için bişy talp edemıyrm cok sıkıntılı inşllh en kısa zamnda bı cozum bulunur

insallah arkaadasım , çözüm bulmasına bulacaklarda bır an önce olması tek temennımız ..

Üst Alt