başımdan geçtiği için bildiklerim kadarı ile,
ben kazada 3. kişi idim.kaskodan değil,trafik sigortasından dosya açtırdım.(kasko olması şart değil,ama trafik sigorta zorunluluğu mevcut.bu sigortalar zaten bunlar için yapılır.)
trafik sigortanızı yaptırdığınız sigorta şirketi merkezine tüm evraklarınızla başvuruyorsunuz.(kaza tutanağı,rusat,alkol muayene....).tedavi ile ilgili yaptığınız harcamaları,belgelemek suretiyle,tarafınıza iade edilecektir.(esasında trafik kazası sonucu tedavilerde tek bir kuruş ödenmez diye yönetmelik olmasına rağmen,bu ülkemizde mağlesef uygulanmıyor.)
eğerki malul bir halde doğmuşsa,yani işgücü kaybı,tam teşeküllü hastaneden sağlık kurulu raporunuzu ibra etmek suretiyle tazminatta alabilirsiniz.
ANCAK,EMİN OLMAMAKLA BERABER,SİGORTAcılık mevzuatında YENİ BİRTAKIM DEĞİŞİKLER OLDU(YANILIYOR OLABİLİRİM),KARŞI TARAFTAN BUNU RÜCU EDEBİLİR.YANİ BABANIZDAN.iyi bir avukata bence bunu danışın.
eğer ki kusur sürücede ise (ki kazatek taraflı),karayollarına dava açmanızın geçerli bir mazereti olması gerekir:yol hatası,eğim hatası,..... aklıma gelenler.