Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonucu felçliyim. Trafik sigortasından tazminat alabilir miyim?

Konular
44
Reaksiyonlar
11
merhaba arkadaslar 4 ay önce bir trafik kazası gecidim bel kırılması sonuccu omurilik felci gecirdim suanda belden asagısını hissetmiyorum acaba trafik sigortasından yada karayollarından herhangi bir tazminat alabilir miyim

yardımcı olursanız sevinirim
tesekkür ederim

yok aracın kaskosu yok ama kazadan sonra bır avukat aradı ve dava acarsak tazmınat alabilecegimizi söyledi daha sonra bir sigortacıyla konustum oda büyük bir miktar para alabilecegimi söyledi ama ben givenemiyorum onlara cünkü kaza tek araclık bir kazaydı yani araba buzda kayarak devrildi söförde babamdı onun icin biraz tedirginim

başımdan geçtiği için bildiklerim kadarı ile,
ben kazada 3. kişi idim.kaskodan değil,trafik sigortasından dosya açtırdım.(kasko olması şart değil,ama trafik sigorta zorunluluğu mevcut.bu sigortalar zaten bunlar için yapılır.)
trafik sigortanızı yaptırdığınız sigorta şirketi merkezine tüm evraklarınızla başvuruyorsunuz.(kaza tutanağı,rusat,alkol muayene....).tedavi ile ilgili yaptığınız harcamaları,belgelemek suretiyle,tarafınıza iade edilecektir.(esasında trafik kazası sonucu tedavilerde tek bir kuruş ödenmez diye yönetmelik olmasına rağmen,bu ülkemizde mağlesef uygulanmıyor.)
eğerki malul bir halde doğmuşsa,yani işgücü kaybı,tam teşeküllü hastaneden sağlık kurulu raporunuzu ibra etmek suretiyle tazminatta alabilirsiniz.
ANCAK,EMİN OLMAMAKLA BERABER,SİGORTAcılık mevzuatında YENİ BİRTAKIM DEĞİŞİKLER OLDU(YANILIYOR OLABİLİRİM),KARŞI TARAFTAN BUNU RÜCU EDEBİLİR.YANİ BABANIZDAN.iyi bir avukata bence bunu danışın.
eğer ki kusur sürücede ise (ki kazatek taraflı),karayollarına dava açmanızın geçerli bir mazereti olması gerekir:yol hatası,eğim hatası,..... aklıma gelenler.

peki müdür bey beni yönlendirme imkanınız varmı nasıl basvuracam veya davamı acmam gerekiyor

Sıkça Sorulanlar & Cevaplar:

1. GH'ndan hangi durumlarda tazminat talep edilebilir?
  2. GH'ndan karşılanmayacak zararlar nelerdir?
  3. Plakasını alamadığım bir araç, park halindeki aracıma çarparak kaçmıştır. GH, aracımda meydana gelen hasarı öder mi?
  4. Çalıntı bir aracın kusurlu olarak sebep olduğu bir kazada yaralanma ve ölüm durumlarında GH’na başvurulabilir mi?
  5. GH’ndan talep edilebilecek tazminat tutarı ne kadardır?
  6. İflas eden ve bütün branşlarda ruhsatları iptal edilen sigorta şirketleri hangileridir?
  7. İflas eden ve bütün branşlarda ruhsatları iptal edilen sigorta şirketleri ile ilgili olarak nasıl başvuru yapabilirim?
  8. Ödemeler nasıl yapılmaktadır?
  9. GH’nın ödediği tazminat nedeniyle rücu hakkı var mıdır?
  10. GH’na ne kadar sürede başvurmak gerekmektedir?
  11. Sürücüsü bulunduğum araçla, kendi kusurumla kaza yaptım. Trafik poliçem bulunmamaktadır. Zararımı GH’ndan talep edebilir miyim?
Başvuru Bilgileri
Yaralanma Halinde Gereken Belgeler :
Kaza tespit tutanağı resmi tasdikli sureti,
Hastane raporu aslı veya resmi tasdikli sureti,
Dökümlü tedavi faturaları asılları,
Maluliyet sözkonusu ise, maluliyet oranını gösterir hastane raporu aslı veya resmi tasdikli sureti,
Olayın mahkemeye intikal etmesi halinde mahkeme kararı,
Kaza ile illiyeti gösteren diğer belgeler.

Ödemeler:
Hesap yönetimince, gerekli incelemeler yapıldıktan sonra, tazminat miktarında ve hak sahiplerinde tereddüt bulunmadığı takdirde belirlenen miktar, hak sahiplerine ilgili banka aracılığı ile ödenir.
Güvence Hesabı’nın sorumluluğu; rizikonun gerçekleştiği tarihte geçerli zorunlu sigorta poliçesinin teminat limitleri ile sınırlıdır.
Teminat Limitleri için lütfen tıklayınız...

İletişim:
Güvence Hesabı
Adres : Harman Cad. Polat Plaza B Blok No:4 Kat:15 34394 Levent/İSTANBUL
Telefon : (0212) 324 45 00
Fax : (0212) 324 44 99
Web : Güvence Hesabı
e-mail : guvencehesabi@tsrsb.org.tr

Sayın Metıner adlı üyemız:
öncelıkle buyuk gecmıs olsun.sorunuzun cozumu gercekten cok kolay.Ama adres yıne guvence hesabı kesınlıkle degıl.Diğer taraftan dava yoluyla almak ıstıyorsanız sıgorta sırketını dava edeceksınız ve soonucta babanızı da dava etmıs olacaksınız buda sızın ıcın sakıncalı kesınlıle unutmayın."Pekı hakkım yokmu nolacak sımdı " dersenız çözüm gercekten kolay.

Ahmet GİRGİN 0534 980 44 22

mutineer901
Arkadaşım öncelikle acil şifalar diliyorum.Geçirdiğin kazayla ilgili detaylı bilgi aktararırsan daha fazla yardımcı olabilirim. Ancak araçta yolcu konumundaysan her halükarda tazminatlarını ve tedavi giderlerini alırsın ayrıca bir de sakatlığın durumuna göre bakıcı parası da alabilirsin.
Kazaya sebebiyet veren şahsın kasda yakın ağır kusuru ve yüksek oranda alkolü yoksa ve özellikle kullandığı aracın ZMSS poliçeside varsa size yapılan ödemeler için kendisine rücu edilemez
Celalköksal

Metin Kardeşim Öncelik Büyük Geçmiş Olsun
Benim Babam da 2006 da trafik kazası sonucu sakat kaldı hala ayağı düzelmedi biz hem kaskodan hem de trafik sigortasından tazminatımızı aldık.
bu iş bir sektör haline gelmiş % likler le iş yapıyor aracılar ama biz öğrendik kolay kendiniz de halledebilirsiniz.birileriyle anlaşmadıysanız ,ararsanız bilgilendiririm sizi.ve ya çağrı atın ben ararım kendiniz kesinlikle halledersiniz işler ler kolay takibi de zaten bir çok sigorta şirketlerinin internet sayfasından yapabilirsiniz.
Gsm:0544 853 9362
Not : Babamda senin gibi yolcuydu.yolcu olman işleri daha da kolaylaştırıyor.
Allah tan Aci Şifalar dilerimve Allah beterinden korusun inşallah.

öncelikle geçmiş olsun araç şöförü babandı arçın ruhsat sahibi kim babanmı senmi bu önemli yani senin 3 şahıs olman gerekir tam anlamıyla yolcu yani 3 şahıs olman gerekir eğer 3 şahıssan tazminat ve tedavi giderlerini kullana bilirsin araçın zorunlu tarafik sigortasından kaskodan değil ama arçın zorunlu tarafik sigortasıda yoksa devletin güvence hesabından faydalanırsın irtibat tel. verirsen bilgilendire bilirim geçmiş olsun.........

merhabalar araç ruhsat sahibi sen değilsen araçta sürücü olmadığın için zorunlu trafik sigorta poliçesindeki sürekli sakatlık teminatından tazminata hak kazanırsın
ayrıca hasar babanaıza rucu edilme zikinci tazminat alacağın yer aracın kasko poliçesindeki ferdi kaza teminatı
3 seçenek varsa kullandığın kredi veya kredi kartına bağlı ferdi kaza sigortaları tazminat öder

zorunlu trafik sigortası sürücü ve işleten dışındaki 3 şey diya tabir edebileceğimiz tüm tazminatları limitleri dajhilinde öder

hasar evraklarınız varsa detaylı bilgi verebilirim
ekrem deveci
212.323.3200 & www.engelsizkasko.com

Güvence hesabı şu durumlarda ödeme yapar
1: Ölümlü yada yaraalanmalı bir kazada kazaya karışan aracın/araçların sigortaları yok ise aynı ZMMS vereceği teminatı öder. Fakat daha sonra sigortası olmayan aracın malik ve sürücüsüne rücu eder. yaani üzerine kayıtlı bir şeyi varsa alır demektir. Bu durumda araç sahibleri yada sürücüsü yakını ve tanışı olyor ise sıkıntı olabiliyor.
2: Güvence hesabı maddi hasarı ödemez!!!
3: Araç çalıntı yada kasp sonucu oluşabilecek kazalarrın teminatları öder.
4: Trafik kazası neticesinde plakası tesbit edilememiş yada örneğin bir yayaya çarpıp kaçmış bu ve benzeri durumlarda Güvence hesabının kapısı tıklanabilir.
Saygılar hürmetler

METİN BEY Öncelikle geçmiş olsun İnşallah bu sıkıntılı vaziyetiniz günahlara keffaret olur.
Kazaya ilişkin fazla detay vermemişssiniz fakat yazınızdan anladığım kadarıyla uzman olarak şöyle bir yol haritası çıkarabiliriz:
Araç içerisinde yolcu konumunda iseniz var ise aracın Trafik sig. ve hatta kaskodan maluliyet oranınıza göre ki; sizinki tam maluliyet gibi görunüyor teminatınızı alabilirsiniz. Eğer aracın trafik sigortasıda yok ise Güvence Hesabı devreye girer ama aracın maalik ve sürücüsüne rücu edecektir. Bu kişiler yakınınız oluyor ise sıkıntı olabilir. sigortası var araç sürücüsünde 50 promilin üzerinde alkol tespit edilirse sigorta öder fakat bu defa sigorta rücu edecektir. Bu durumda herhangi bir işlem yapılmadan ewel uzman birilerine maddi ve manevi aktüeryal hesaplamasını yaptırmakta fayda olacağını umuyorumç Çünkü sizin bakım ücreti veya maaşa bağlanma bile söz konusu.
Daha fazla detay istersen bilahare yazarsın yardımcı olurum. Vesselam..

Sayın '' mutuneer '' Aracın Sıgortası , Kullanan Kısının ehLıyetı , Ve alkolsuz olması YeterLı oluyor Tazmınat Davası Alabılmen Icın .. Tek tarafLı olması Senı Yanıltmasın Kesınlıkle... Takıldıqın konu veya Acılacak Dava hakkında Bilgi Sahibi Deqilsen Bana Ulasabılırsın Biligilendiririm

merhaba Mutineer901 öncelikle çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum sana durumunla ilgili ne gibi bir gelişme içersindesin bilemiyorum sadece okuduğum kadarıyla takip edebiliyorum yanıtlarından bazılarına gelince ; evet senin böyle bir hakkın yasal olarak mevcut tek başına başvuruda yapabilrsin yada hukuk kanalıyla bir sonucada ulaşabilrsin bana kalırsa tavsiye hukuksal süreç başlatman aracın bağlı bulunduğu sigorta firmasına, ikisi arasındaki fark ise tek başına başvuru yaparsan (kusur durumun ve raporlarını bilmiyorum )sigorta firması kendi bazında aktüer bi hesaplama yapıp düşük bi teminat limiti ödeyecektir her zaman yaptığı gibi !hukuksal anlamda takibini yaparsan şayet daha sağlıklı ve net bi sonuç alırsın çünkü mahkeme senin iş görememezlik durumuna göre ve bundan sonraki yaşamın boyunca hayat standartlarını nasıl sağlayacağın konusunda daha detaylı düşünüp ona göre karar verecektir ki sana şiddetle tavsiyem bu yönde aslında raporlarını inceleme şansım olsa daha net bilgilerle sana destek olabilirim!biraz detay verirsen onun üzerinden yardımcı olmaya calışayım

Trafik Kazası Sonucu Tazminat Hakkı

Merhabalar değerli forum üyeleri. Benim bir sorum olacak tecrübesi, bilgisi olan varsa bilgilendirir veya iletişime geçerlerse çok sevinirim.
Benim annem 2011 yılında babamla beraber bir Trafik Kazası geçirdi. Aracı babam kullanıyordu ve annem bu kazada sol gözünü kaybetti, bir ayağına 2 adet plaka takıldı ve ayak hareketlerinde fonksiyon kaybı oldu. Devlet hastanesi anneme E oranında özürlü raporu verdi. Aracın Zorunlu Trafik Sigortası vardı, Babam alkollü değildi fakat tam kusurlu bulundu. Bu kaza ile ilgili olarak annem sigorta şirketinden para alabilir mi tahmini olarak ne kadar alır ve nasıl bir yol izleyebiliriz. Bu konuda yardıma ihtiyacımız vardır.

sayın erdem -sin
evet anneniz tazminat alabilir.
E oranında özürlü raporu verildi yazmışsınız.böyle bir rapor olmaz. yüzdelik olarak oran verilir.

Geçmiş olsun acil şifalar diliyorum. Siz sıkıntılı bir safhadasınız ... araç kullanan öz babanız olduğundan herhangi bir hukuki yardım almadan, hatta işi ehline bırakmadan adım atmayın ciddi olarak mesleki ve şahsi anlamda önerimdir. Alacağınız tazminat tutarını dolayısı ile iş takipçilerince tahsilattan yüzde alacağını yükseltebilmek için geri dönülemez mağduriyete sebebiyet vermesi muhtemel. elinizdeki tüm resmi evraklar ile hukuki danışmanlık almalısınız

Ne gibi sıkıntılar olabilir bundan kimse bahsetmemişti. Daha açık olabilirseniz henüz bişey yapmış değiliz fakat işi mahkeme boyutuna taşıyıp süreci uzatmak istemiyoruz. Bu arada özür oranını yanlış yazmışım %45 olacak...

aynı konudan bende muzdaribim inşallah bir sonuç alırsın kardeşim alırsan banada bilgi verirsen sevinirim

biraz geciktim kusura bakmayın. Arkadaşlar detaylı olarak bilgi vermişler ama yineleyim. Babanızın kaza esnasında alkol durumu? ruhsat sahibi olup olmaması, bir başkasına ait araçta ise iş seyahati esnasında siz yanında iken kazanın meydana gelip gelmemesi tamamı farklı uygulamayı gerektirir.sadece sizin açınızdan değil kazaya sebebiyet veren babanız olduğu için bunu da değerlendirmek gerekir. zira bir şekilde ağırlı kusurlu raporu verilmesi halinde sigortadan alacağınız tazminatın faiz ve tüm giderleri ile babanızdan vekalet ücretleri ile tahsili talebi ile karşılaşırsınız. bazen kazalar tek taraflı görülse dahi yol bozukluğu, bozuk satı var ise levha hataları, araç arızası....vs pekçok nedeni bulunabilir. en azından kaza mahallinde mahkemece bi tespıt yaptırın. böyle bi husus var ise belirletin diye öneririm. av. gülsefa

Merhaba arkadaşlar
Nisan 2009 yılında sigorta şirketine açtığım dava yaklaşık 3 ay önce sonuçlandı fakat karşı taraf sonucu temyiz etti ve davam şu anda yargıtayda. Hakim sigorta şirketini 237.000 TL tazminata mahkum etti.. Bikaç ay içinde yargıtay kararı açıklanır. Davayı bu şekilde kazanırsak sanırım bu miktarda tazminat kazanılan ilk dava olacak ve emsal teşkil edecek..

bu miktarda derken çokmu yani
daha çok tazminata hükmedilen bir çok dava var.inşallah onanır yargıtayda

poliçede yazan 125.000 TL'den fazla tazminat alınamıyor dye biliyorduk onun için bu miktarda dedim. Daha çok tazminata mahkum edilen davalar varsa benim için de bir umut olur o zaman bilmiyordum :)

sigorta şirketi poliçede yazan miktardan sorumludur.kusurlu arabanın ruhsat sahibi ve şoförü geri kalan tüm tazminattan sorumludur.sen 125.ooo den sonrasını karşı araba varsa kazanda onun ruhsat sahibinden ve şoförden alacaksın.

senin kazanda karşı araba yok galiba.karşı araba yoksa eğer poliçede yazan miktarı ve dava tarihinden itibaren poliçede yazan miktarın yasal faizini alırsın.

Benim kaza tek taraflı şöför de babamdı alkol, kusur vs yok kaza sebebi yoğun sis ve yolun kayganlığı.. bakalım sonuç ne olur hayırlısıyla..

sigorta şirketi poliçe sınırını öder sayın mutineer muhtemelen yanlıs bılgılendırılmıssınız. limiti maşanb kısmı ödemez. lımıtı asan kısmı olayınızdan anladığım kadarıyla eğer davada hasım gosterılmıse buzlanma dolayısıyla karayoollarından alabılırsınız.

Kardeşim öncelikle çok geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın. Vücudunda bir kayıp söz konusu olduğu için 1 yıl süre beklemene gerek yok. Araçta şöfor isen karşı tarafın suçlu yada yarı yarıya suçlu olman gerekir ki, para alabilesin. Eğer şöfor sen değil sadece yolcu olarak 2. 3. bir kişi isen, şöforde alkol vs. birşey yok ise sigortadan eğer aLkol vb. birşey var ise rucu yolu ile şöforden karşılanır. Geçmiş olsun..

Üst Alt