Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonucu L3 omurilik kemigim kırıldı. Ne kadar sürede düzelir?

kahraman12

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
benim 1 aay önce gecirmiş oldugum trafik kazası sonucu L3 omurilik kemigim kırıldı bu kırılan kemik ne kadar süre içinde kaynasır lütfen yardım edin benim normal halime dönmem mümkünmü acaba.

bu konu hakkında azda olsa bilgisi olan yokmu

Çok geçmiş olsun.

Oluşan hasar ne düzeyde? Ne tür his ve hareket kısıtlılığı oluştu?

teşekkür ederim yürümemde herhangi bi problem yok rahatlıkla kalkıp oturup dolasabiliyorum fakat doktor L3 kompresyon kırıgı mevcut ve 2 ay istirahat verdi bu durumda ne yapmam gerekiyor
yaklasık 1 aydır korse kullanıyorum
yasımın cok genc oldugundan dolayı müdahale edilmedigini örendim

Kafanda soru işareti varsa Marmara Üni DR DENİZ KONYA veya Mehmet özek git bu hoca özel hastanede

Kırığın omurilik bölgesini zedelememesi için hareketlerinize özen gösterin. Ani hareketlerden kaçının, ağır şeyler kaldırmayın, kendinizi zorlamayın... Zamanla geçecektir. Doktorunuzun söylediklerinin dışına çıkmayın...

peki kırıgın kaynasması genelde ne kadar sürer yardımn icin cok tesekürler

Bu durumda bnim eski sagligima dnmem mumkunmu

Tümüyle iyileşmesi ne kadar sürer bilemiyorum. Doktorunuz söyleyebilir bunu. Ve bence aslında kendiniz hissedersiniz iyileşmenin ne hızda gittiğini. Sabır ve özen... Ki zaten çok çok da iyi durumdasınız. Dert etmenizi gerektirecek hiç bir şey yok.

sınırlerde bı problem yoksa sorun sadece kemıkteyse duzelır.ama bır muddet hareketlerınıze cok dıkkat edın.sınırlere zarar verırısenız bunun geri donusu olmuyor.

Anladım Çok tesekkür ediyorum verdiginiz öneriler için bundan sonra hareketlerime daha özen göstericem

kahraman12;
kaza nasıl oldu, tazminat hakkın olabilir, detaylı yazarmısın.

kaza 19.07.2013 tarihinde kastamonuda gece 05.00 saatlerinde direksiyon hakimeyitini kaybedince oldu yolda aydınlatma ısıklarıda yoktu köprü basına cok şiddetli sekilde carptım kaza sonucu omuriligim kırıldı allahtan kaza tek taraflı oldu.

Doktorum demişti kazadan sonra keşke bütün kemiklerin kirilsaydi da sinirlerin zedelenmeseydi .. Kırık düzelir dert etme bir uzuvunun hareket etmemesi kullanamaman ne demek bilmiyorsun bu konuda sanslisin o yüzden yat kalk sukret iki ay dinlen sadece...15 ay geçti belki bir ömür geçecek böyle sen iki ayı dert etme dinlenmene bak...

cok gecmiş olsun allah acil şifaler versin ben kazadan cok etkilendm pskolojım bozuldu ama smdi rahatladım

Psikolojini bozacak hicbirsey yok emin ol sadece sukret sen gerçekten iyisin bunu unutma ve kazayı dusunmemeye çalış.. Sağlıklı günler

gecmiş olsunnn..babamında kırılmıstı belı 6 ayda eskı saglıgına dondu bazı aksaklıklar var amaa cok sukurrr....

vasi tayini işlemleri nekadar surer ..annem ablamın vasısı olcak otv ındırımlı arac almak iştıyoruzzz..vasi olması sart mıı noterden notere fark edermı...?zhinsel raporu var %90...

Bel kırıgının iyileşmesi sonucunda hafifte olsa kamburluk olma durumu varmı .

Doğrudan bir omurilik eğriliği olmaz. Ama kişi dik durmak konusunda ürkek hale gelip biraz eğrilmeye neden olabilir. Bu olsa bile geçicidir... Zaman içinde duruşa dikkat ederek, gerdirme hareketleri ve yüzme sporu yaprak bu küçük eğrilikler düzelebilir. Hiç dert etmeyin.

Trafik kazası sonucu lomber vertabra kırığı oldu. Eski sağlığıma dönebilecek miyim?

gecirmiş oldugum trafik sonucu lomber vertabra kırıgı olusup yaklasık 8 ay sonrasında L1-L2-L4-L5 transpediküler vida rod sistemi ile stabilazyon ameliyatını yapıldı amiliyat 2 hafta önce yapıldı etkisi sol bacagımı vurdu düz yürüyemiyorumm eyilip kalkamıyorumm bu durum normalmidir benim eski saglıgıma dönmem söz konusu olabilirmii :( :(

Doktorunuz ne dedi bu konuda? Ameliyat sonrasında henüz çok yeni durum. Bildiğim kadaryla 1 aydan sonra rahatça hareket edebilir olacaksınız.

Doktor ameliyatın cok basarılı gectigini söyledi fakat 1.5 ay oldu hala sol bacagımda bi sorun war tam haraket ettiremiyorum

Üst Alt