Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonucu nerelere başvurabilirim?

impossibleman

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
S.A. sevgili arkadaşlarım.

Benim sıkıntım kısaca şöyle,

9 ay önce Trafik kazası geçirdik ve 2 arkadaş ağır şekilde yaralandık. Ben 6. derece kırıklardan 8-9 gün yoğun bakımda tutulduktan sonra çıkabildim. Femurun ortasından 4-5 parçalı kırık, femur başı kırığı, Pelvis kırığı, 3 adet göğüs kafesinde kemik kırığı ( Bu yüzden 3 gün kan boşalttılar sağ tarafımdan delipte hortumlarla), Sol kol Ulna kemiği kırığı oluştu.
İlk tedavimde yapılanlar ; Femurdaki parçalı kırık Plak ile sabitlenerek kapatıldı. sol femur başı 3 adet vida ile vidalanarak kırılan baş kısım tutturuldu. Pelvis kırığı için 4 adet metal vida atılarak external fixsaj ile sabtlendi 1.5 ay sonra bu external fixsaj çıkarıldı ve pelvisin tuttuğu söylendi. Pelvisin alt kısımlarında 2 adet kırık vardı onlarda tuttu. sol kola 1 adet plak takılarak ameliyatla sabitlendi. Yüzümde sol kısımda 10 cm karelik bir alanda uyuşma var ama filmlerde kırık gözükmüyor. Ayrıca 10 dakikadan fazla kıçımın üstüne oturamıyorum. Ağrı oluyor. Ya şekil değiştirmem yada yatarak oturmam gerekiyor. Bunada bir teşhis koyamadılar henüz. :)
9 ay sonunda femurda plak takılan yerdeki kırıkda tam iyileşme olmadı. Tutmadığından 2. ameliyatı oldum ve kemik greft i uygulanarak ( kemik tozu yapıştırıldı) beklemeye başladım. tutacağı söyleniyor. Bir sıkıntı kalmayacakmış. Sol koldada kemik tutmamış. Ayak tedavim bitince kolada greft uygulaması yapılacak. Ve hala 10 dakikadan fazla oturamıyorum.

Kendime ait 2 ortaklı bir ltd. şirketim var. Şirketteki hissem %75. Aylık 2000 tl gelirim var ortalama.
Şimdi daha epey bir yatacağım sanırım. Merak ettiklerim Şunlar;

1- Devletten maaş veya Vergi indirimi yada maddi olarak herhangi bir yardım almam gerekirmi.
Sonuçta ödeyemesekde bağkurlu görünüyoruz ve iş günü sabah 8:30 da trafik kazası yaptık. İş kazası gösteremedim yoğun bakımda olduğum için. Trafik kazası olarak geçtik ve %0 kusurlu çıktım mahkemeden.

2- Tedavi sonucum iyi gittiği için Sürekli maluliyet raporu alabilme şansım bana az gibi geldi sizlerin yorumlarını öğrenebilirmiyim. Karşı taraf %100 suçlu ama üzerime bişey yok diyor (gerçektende yok çünkü bize vurduğunda ehliyeti bile yoktu ;):) )

Unuttuğum herhangi bir şey varsa yardımcı olurmusunuz. Karşı tarafa tazminat davası açacam oda cepten gidecek çünkü şu ana kadar herhangi bir yardım ne devletten nede suçludan görmedik.
O kadar sıkıntı çektim. Almış olduğum işler vardı yaklaşık 300 milyarlık ve bu işleri yapamadım bu kazadan dolayı. Kaybım çok ama acaba telafi şansımız olacak mı? Yıllardır yatırım yaptığım ve borçlanarak işlerimi en üst seviyeye getirdim ama işleri yapamadığım için yaklaşık 70 milyar borçluyum şu an. Şirketim bu arada Ticaret odası tarafından kapatıldı ve yakında borçların ödeme ve haciz işlemleri başlar sanırım. Sizin yorum ve bilgilerinize ihtiyacım var.

geçmiş olsun
karşı arabanın sürücüsüne ve ruhsat sahibi ayrı kişiyse ona maddi ve manevi tazminat, karşı arabanın trafik sigortası şirketinede maddi tazminat davası açacaksın.maddi tazminat davalarını belirsiz alacak olarak açacaksın, manevi tazminatıda ne kadar talep edeceksen baştan belirteceksin , çünkü manevi tazminat sonradan artırılamaz ve azaltılamaz.
iyi bir avukatla hareket edin.tazminat alabilmeniz için maluliyetiniz olması gerekir.
eğer ben karşı tarafla uğraşmıcam diyorsanız, o zaman kazadan sonra 1 yıl geçtikten sonra tam teşekküllü bir devlet hastanesinden durum tespit raporu alacaksınız ve bunu kaza tutanağı ve diğer hastane epikriz evraklarıyla beraber sigorta şirketine göndereceksiniz , anlaşma yoluna gideceksiniz.bunun için aşagıdaki başlığı inceleyin.
http://www.engelliler.biz/forum/tra...8376-trafik-sigortasindan-tazminat-almak.html

ben yinede hemen dava açmanızı ve tarafları temerrüde düşürmenizi tavsiye ederim. dava açtıktan sonrada sigorta şirketiyle anlaşma yoluna gidebilirsin.

Üstad zaten bir avukatımız var. Erkenden dava açmak istedi ama ekonomik durumlar dolayısıyla kalkıp işlerin başına geçene kadar bekleyeceğiz mecburen. Sitedeki bütün konuları okudum özellikle link atmış olduğunuz konu gerçekten çok bilgilendirici. Yanlız benim anlamadığım şu kaza sonrası bu kadar kırık oldu ve mutlaka eski gücümüze kavuşamayacağız. Ama buna rağmen dotorların bazen sen iyileştin diyerek maluliyet veya özür oranı vermediklerini okuyoruz. Şimdi ben eskiden 4-5 kişi 1 ton ağırlığındaki makarayı kaldırararak ayakların üstüne koyabiliyorduk. Şimdi ben bu kırık femur başıyla bu işimi nasıl yapacağım birde ona cevap verseler şu doktorlarımız.
Sizce en başta anlattığım durumnlar göz önüne alınarak tamamen iyileştin deme şansları varmı. Yada doktorun insafına kalmış birşeymidir. yattığım günleri için bağkurdan ne kadar bir ödeme alınabilir. Bu soruların tam cevabını bulamadım Üstadım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla

2 kişi 100 er milyardan 200 milyar tazminat davası açılacak. Tek davada hem sigorta, hem vuran çocuk hemde aracın sahibi olan annesine. yaklaşık yatırılacak teminatlar ve evrak paraları ile birlikte 1.5 -2 milyar tutar dedi ama bizde tık yok. Bulma bulurum ama ödemem geriye zor olur. O yüzden ayağa kalkmayı bekliyorum. Saygılarımla.

dostum avukatına söyle
maddi tazminatı belirsiz alacak olarak açacak,yani 1000 liralık bir miktar belirtirsin bunu tazminat hesabına göre değişir sonra, sadece manevi tazminat harcı var, kusura bakmada 100 er milyar manevi tazminat istersen zor alırsın.
100 milyarlık dava açsan harç 500 tl tutar, 150 milyarlık dava açsan 700 küsür tl tutar,
avukat parası olmaz tazminat davalarında , kazanılan miktardan % 10 ile % 20 arasında bir rakam alır anlaşmanıza göre.

Üstad karşı tarafın ilgisizliği yüzünden biraz korksunlar diye tazminatı yüksek tuttuk. Maddi derken bedeni mi yoksa kayıplardan dolayı olanlar mı anlatmak istediğiniz? Eğer kazançlardan dolayı ise yıllık 55.000 tl lik iş yapıyorum. Ayrıca bu sene almış olduğum ve ispatlayabileceğim 300.000 tl lik işide kazadan dolayı yatmak zorunda olduğum için yapıp teslim edemedim. Allahtan iş yaptığım firma tazminat istemedi bendende :) Taşören sözleşmesinde geciken işler için tazminat gerekir bilirsiniz.
Benim anladığım maluliyet raporu almadan kimseden 1 kuruş yardım görmeyeceğiz sanırım. yıllarca bağkur ödemek zorunda tutlan esnafa 2. sınıf vatandaş muamelesi olmuyormu bu.

Anlatmak istediğim karşı taraf 0 suçlu, ehliyet yok, Şerit ihlali ve 140 km hız ile hız sınırını aşarak bizim haklarımıza tecavüz etti ve elini kolunu sallıyarak geziyor. Ve ilk başlarda dava açarsanız yakarım diye birde tehhditler geldi bize. Cezasını fazlasıyla çeksin ve biraz akıllansın diye elimden geleni bende ardıma koymuyorum anlıyacağınız üstad.
Bu duruma düşmeyen insanların anlaması biraz zor. Amacım para kazanmak değil bu işden. ama kanunların bize vermiş olduğu bir hakkımız varsa al almak istiyorum. Yeri geldimi bizden fazlasıyla çıkarıyor çünkü devlet. 7 sene emek verip büyüttüğüm işimden oldum. Gerçi hayırlısı deyip geçerim genelde ama evde 2 çocuk bir hanım ekmek bekliyor onların nasibinide kimseye bağışlama lüksüm yok ne yazıkki.

Bu arada yanımdaki arkadaşımda beyin travması ve sağ kol kırığı geçirdi. 17 gün uyuttular yoğun bakımda. 3 defa öldü demişler basına. Onun sıkıntısıda ayrı bir dert. Allahım kimseye vermesin kaza. Şu an yutkunma, hareket etme ve günlük yaşam faaliyetleri yarı yarıya düştü. Bir sandalyeyi kaldırıp 10 adım gitse yoruluyor hemen. herhangi bir iş yapamıyor yani. buna rağmen doktorlarda rapor veremiyorlar. Rapor alsa çalışamadığı günlerin parasını alacak sigortadan. İlaç tedavisi devam ediyor ve 5 farklı doktora görünüyor. ayda 5 defa gidiyor doktora habire ilaçlarını değiştiriyorlar. Kısaca şöyle diyeyim 39 yaşında ama 90 yaşında adamın yapabileceği işlerde bile zorlanıyor. Şimdi ben 100 milyar değil 100 trilyon açsam acımam bu adama. canımızdan oluyorduk az daha. Şu ülkede insan hayatının bu kadar ucuz olmadığını anlasınlar yeter. Kimse sormuyor ne yersin ne içersin diye. Devlet bile! Ondan sonra insan hakları demek komik bence.

sen anlamıyon
neyse işin gücün rastgelsin
üstad ben anlatamadım sanırım. Şimdi adamlar anlaşmak istemiyorlar. Üzerime bişey yok diyorlar. Bizde taktik olarak yüksek miktarda tazminat davası açarak %100 kazanacağımız davada adamların gözünü korkutup anlaşarak hakkımızı almaya çalışıyoruz. Bizde biliyoruz ki bu parayı mahkeme uygun görmeyecektir. Karşı tarafı sindirmek amacımız. hesaplarınıza göre 1 ila 1.5 milyar masrafınız olur demişsiniz. bizim avukatta masraf almıyor zaten yüzde alacak. En fazla 1.5 -2 tutar diyor oda. elinizde olsunda masrafa göre ödeme yaparsınız diyor o da sizin gibi.

Şimdi mahkeme bizim kazanç kayıplarımıza bakacak değilmi. işte bende yılda 55 milyarlık iş yapıyorum. Kesmiş olduğumuz fatura ve muhasebe evraklarında bu rakam belli. Ayrıca yapmış olduğumuz iş anlaşmalarında 300 milyarlık iş anlaşması var elimizde. Ama iş başlamadan bırakmak zorunda kaldık. Bunların faydası var biliyorum. Konu biraz can sıkıcı anlıyorum uzun uzun yazmak zor ama bizde kendimizce çözüm arıyoruz. Bizide en iyi bu sıkıntıyı çekenlerin olduğu bu sitede yardımcı olacaklarını düşünerek yazdım. Tabiki çözüme ulaşamadığımız için siz arkadaşlardan yardım istedik.
Davamızda haklı olduğumuzu biliyorum. yıllar geçsede elbet bu hakkımızı alacağız. Ama bizim sıkıntımız şu yattığımız günlerde para alabilmek. En hızlı ne şekilde nereden destek alabilirizi diye düşünüyoruz. Anlarsınız ki 1 seneye yakın yatmakla insan epey bunalıyor. Bu 1 sene zarfında ne kazaya yol açan arkadaş kapımızı çaldı nede devletten 1 kuruş alabildik. Benim analamamam sizce normal değilmi?
Siz olsanız anlarmıydınız yada :) özala demişler millet ekmek bulamıyor diye. O da ekmek bulamazsanız pasta yiyin demiş. Bizde durum bu noktaya gelmeden çözüme ulaşmaya çalışıyoruz.

Üst Alt