Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonucu ölen birinin banka kredi borcu ne olur? [Hukuk]

sarasota

Aktif Üye
Konular
49
Reaksiyonlar
0
bir akrabam yaklaşık 2 ay önce bir trfik kazası geçirdi ve hastaneye kaldırıldı hastanede 2 ay yattı ve çeşitli ameliyatlar geçirdi ancak kaptığı enfeksiyon sonucu hayatını kaybetti hastane otopsi yaparak gerekli bütün evrakları verdi ölüm sebebine de kaza sonucu dediler şimdi izlenmesi gereken yol ve alınacak miktar ne kadar olabilir kişi halk otobüsünden inerken araç hareket etmiş ve sürüklenmişti ayrıca kendisi emekli ve 64 yaşında idi birde banka kredisi ile ev almış ve 4 yıldır da ödemesini yapmıştı bu borç durumuda nasıl olur acaba

hayat sigortası yapıldı ise krediyi çekerken geri kalan borcu ödemezler diye biliyorum.

Benim komşum kanser hastasıydı ve üç ay ömrü kalmıştı, gitti kredi çekti ve öldüğünde, hayat sigortası olması nedeniyle, kredi borcu otomatik kapandı.
Hatta mirasçılar trafik sigortasından ferdi hayt sigortasını istemeleri gerekiyor. (sonuçta ölüme sebebiyet otobüs suçlu)

Merhaba Allah rahmet eylesin..

Ölen kişinin mirası kime kalıyorsa, borçları da ona kalıyor.
Anne-baba , eş-çocuk vs.
Eğer borcu istemiyorlarsa reddi miras yapabilir.

Ölüm sebebi trafik kazası olduğu için dava açabilirler
Ölüm belgesiyle birlikte kaza anında çıkarılan rapor vs. tüm belgelerle birlikte bir avukata gidilmeli.
Allah yardımcıları olsun.

Merhaba, benim babam 2 sene önce trafik kazasinda hayatini kaybetti. Hayat sigortasi sanirim yoktu. Ama borc kapandi. Hem türkiyede hemde yurt disinda.

Üst Alt