Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonucu ölen kişinin ailesi tazminat alabiliyor mu?

visnee

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam..
2008 de erkek kardeşim trafik kazası sonucu vefat ettti.
ögrenmek istediigim. ölen kısının ailesi tazminat alabiliyormu?
bilirkişiraporunda kardeşim hatalı görüldü.
bu konuda lütfen bilgisi olan paylaşırsa sevinecegim.
tesekkürler.

sayın visne, öncelikle başın sağolsun.
Öncelikle erkekk kardesin öldüğünde kaç yasında idi evli miydi değilse kimlie yasıyor ve gecimine katkı sağlıyordu. gelir durumu neydi?
Kusur noktasında % kaç kusur verildi?
Bunları belişrtiirseniz ona göre bilgi verebiliriz....

selam.. tesekkür ederim. saolun.
kardeşim 25 yasındaydı. annem ben ve kardeşimle yasıyorduk bekardı.. gelir durumu ise belli bir gelirimiz yoktu. halen yok.. kardeşim bir yerde sabit calısmıyordu. şöfordu. kusur noktasını bilemiyorum yuzde kaç oldugunu..

eğer kardeşinizin kullandığı araba kendi üzerine kayıtlı değilse alabilirsiniz.kusur oranı böyle olunca önemli değil.geride kalan aile bireyleri destekten yoksun kalma tazminatı alabilirler .

araba kardeşimin üzerine degildi.. nereye basvurmam lazım acaba hıc bir bilgim yok...

kazazede tşk ederim

sayın visnee araba kardeşinizin üzerine olmadığı için kardeşiniz için belli kriterler var onlara göre tazminat hesaplaması yapılır ve siz de tazminat alırsınız ayrıca anneniz ve size de destekten yoksun kaldığınız için tazminat verilir. kaza geçirilen arabanın trafik sigortasına başvuru yapabilirsiniz ya da avukata başvurabilirsiniz kafanıza takılan olursa tekrar yazın lütfen ...

savas tşk ederim.

ben nereye bas vurucam onları bir acıklarmısınız lutfen..
hangi belgeler lazım.. hıc bi bilgim yok bu konuyu ögreneli bir kaç gun oldu haberdar degildim böle birşeyden..

bu tazminatı hak edip almak icin neler yapmalıyım.

arabanın trafik sigortası hangi sigorta şirketine aitse oraya başvurun.
kaza tutanağı,ölüm raporu, varsa otopsi raporu, savcılık yazısı,ölüm olayı olduğu için mutlaka savcılık yazısı vardır,
bu işleri kendinizde yapabilirsiniz ama herhalde bilgi yönünden biraz eksiğiniz var, araştırın veya hukuki destek alın.avukatla görüşün.

kazazedenin dediği gibi bu evrakları temin edin öncelikle başvurunuzu yapın ondan sonra gerekli olan başka evrak varsa sigorta şirketi size söyleyecektir tanıdığınız avukat varsa bir danışın isterseniz ama evrak toplama işlerini ben yaparım diyorsanız kendiniz de takip edebilirsiniz.

bu arada tek taraflı kaza mı yoksa karşılıklı mı sayın visne

bu konuda yardımcı olabilirim...sigorta şirketi tel...0542 369 61 11 hertürlü tazminat işlerine bakıyorlar.hakkınızı en iyi şekilde savunacaklarını söyleyebilirim akrabamız için güzel miktarda tazminat aldık bilginize...

savaş123;
avukatım yok malesef. kendim toparlayabilirmiyi bilmiyorum.. yardıma ihtiyacım olucak gibi gözzüküyor.
kaza tek taraflı. kardeşimin arabası yoldan cıkıp kamyona vurmus. :(
kardeşimin hatalı olusu tazminatta nasıl bir etki yapar?

=--erhan--;
erhan tşk ederim.
ne kadar tazminar veriyorlar acaba?
ayrıca bu tazminat işlerinin bana masrafı ne olur?

vişnee
bulunduğun ilde bir avukattan hukuki yardım al, başka şehirlerdeki takipçilere vekalet verirsen senin için sıkıntılı olur takip açısından.
ayrıca sen kendin rahatlıkla başarabilirsin bunu

kazazede söylediginiz dogrultada hareket edicem. ptesi baslicam işlemlere.
Allah yardım etsın :)

kazazede bizde bulunduğumuz ildeki sigortacıya vekalet vermedik kaza bi yerde bu verdiğim numaradaki sigortacı arkadaşlar bi yerde yaklaşık 60 bin tl aldılar bize..Yinede vişne arkadaş için hangisi uygunsa onu yapsın derim...

erhan bey tesekkür ederim.
ama ben samsunda yasıyorum ve bu konuyla alakalı bana yardım edicek baska kımse yok.
o yuzden samsun dısında birilerine yetki vermek istemiyorum. benım icin cok zor olur.
önemli bir konu çünki..
henuz bir adım atmadım. bu hafta ici bakıcam..
sizin 60 bin tazminat alan akrabanızdakı durumla benımki benzeşiyormu bilmiyorum.
bizim kazada kardeşim %100 suclu bulunmus ..
%100 suclu bulununca ne kadar tazminat veriyorlar bilmiyorum.
ayrıca bu konuda benım durumum gibi veya cok az degişiini yaşayıp tazminat almayı başarabilmiş birileri ile yazışmak isterdim..
fakat yok sanırım .

Sayın visne kusur kardesınızde olduğu için çıkan tazmınat 5_6 bin tl yı gecmeyecektır bunun da basvurusunu kendınız yapabılırsınız.
İyi gunler.

sayın hukukcu herkes bişiler diyor bende anlamıyorum..
5-6 bin lira cok azmıs.

metepe yenı cıkan kanunlarda kusurlu bile olsa kayde deger bir tazminat ödendigini okuyoruz ama henuz canlı örnek göremedim.
böyle bir acıyı para filan asla onaramaz. fakat geri kalanlar zor duruma düşüyor.. hıc olmassa bazı zorlukları aşma adına dişe dokunur bir tazminat vermeleri gerekir diye dusunuyorum.
verdiginiz linki inceledim... tesekkür ederim.
bakalım ben nasıl bir şeyler karşılaşacagım.. umarım iyi olur..

metepe bu kanun yenı cıkmıs sanırım. 2012 de..
bakalım bas vurucaz :)
cok tşk ediyorum ilginiz icin...

Hanfendi sorun o zaten herkkes bıseyler bı8ldığını ıddıa ediyor.
Sorun piyasada dolasan sigorta çantacılarında.
Sigortadan alacağınız tazmınat normalde hesaplanır ve karsı tarafın kusur katsayı ıle çarpılır. sızın kazanızda karsıı tarafın kusuru sıfır. normal şartlarda siz tamınat alamıyorudnuz. Ancak yargıtay son donemlerde verdiği kararlarda ölen kaza da kusuru da olsa ölenın desteğinden yoksun kalanlaruın bunda kusuru yoktur d,iye cüzi miktarda da olsa tazmınat kararı verılmesı yonunde kararlar verdi.
Ancak bızım basınımız sırf haber okunsun diye ole buyuk puntolarla ve ole bır baslıkla verıyorkı haberi kımse içeriği bılmıyor. uyok artık kusurlu olanda olacak diye.
Beyanınıza göre siz ve annnenız de kardesınız evlendikten sonra zaten destek alamayacaktınız. ayrıca belli bir işi de yok dıyorsunuz yanı tazmınat asgarı ucrete göre çıkacak. Maalesef piyasada dolaşan o kadar çok sigorta sımsarı varkı söyle alcaza bole alacaz dıye biz de işimizi yapamaz olduk. Sized tavsıyem umut tacırrlerıne kanmayın. Mümkünse tanıdığınız guvendığınız mumkunse kendı sehrınızde masrafı şilşirmeyecek %20 yi aşan oranlarda pay almayacak bır hukukcuya avukata verın vekaletınızı. ancak mıktar dusuk olacak o noktada emın olun. Hatta sigortaya basvurduğunuzda şirketuın vereceği daha da sduısuk olacak muhtemelen dava acmanız gerekecek. ve kımsenın değinmediği buır konu daha var burada sigorta bır de zamanasımı itirazı yapacaktır. çünkü normalde KTK gereği 2 yıl surenız var. ancak normal kazallarda kusur karsı tarafta olduğu için ceza zamanasımı uygulanıyor o yuzden sorun olmuyor. sizde bır de bu sorun olacaktır kusur sızde olduğu için. Lütfen bır hukukcu ıle çalısın simsarlara kanmayın. Çünkü bizim olayın durumuna göre %10 %15 %20 lere yaptığımız ayrıca davaya da baktığımız işlerde çok fahıs oranlar alıp daavayı da acmıyorlar. iyi günler.
Tekrar basınız sağolsun.

tazminat hukukcu cok tşk ederim. ayrıntı verdiginiz icin..
sizin yazıdıgınız bu yazıyı okuyunca hıc ugraşasım gelmedi hatta üstüne borclu bile cıkabilirim:rolleyes::rolleyes:
cok cüzi bir rakam vericeklerse ugraşmasam daha iyi..
siz bana bu konuda ne öneriyorsunuz. ugraşmaya degermi.?
burda konumu okuyan bir cok arkadaş özel mesaj atıp avukatlık icin telefon veriyorlar.
bu kişiler bilmiyormu peki anlamıyorum.

ismail gökhan saolun.

Sayın visnee,

Size linkini verdiğim Yargıtay Hukuk Kurulu kararını dikkatle okudum. Bu karardan ortaya çıkan sonuç, ortada bir kusur olsun veya olmasın, 3. kişilerin "destekten yoksun kalma tazminatı" almaya hakları olduğudur.

Yargıtayın böyle bir içtihatı varken tazminat verilmemesi gibi bir sonuç çıkması olası gözükmüyor.

Ancak şu var ki; burada ödenecek olan tazminat, ölen kişinin "ölüm tazminatı" değil, arkada kalanların destekten yoksun kalma tazminatı. Yani kabaca ifade edersek, bu kişi 60 küsür yıl yaşasaydı, çalışsaydı, para kazansaydı, destek olduğu kişilere ne kadar faydası olurdu tazminatı... Bunun hesabı ise bilirkişilerin konusu.

Diğer taraftan size linkini verdiğim diğer gazete haberinde ise, bu hesabın yapılmasının gereksiz olduğu, Yargıtay Hukuk Kurulunun Trafik Sigorta kapsamındaki 100.000TL tazminatı ödemesi gerektiği yazıyor.

Görüleceği üzere, bir tazminat hakkı olduğu belli.

Ancak, kazanın üzerinden belli bir süre geçtiği için zaman aşımına uğrayıp uğramadığı, ne kadar tazminat alınabileceği vs. gibi konular için çevrenizde bulunan bir hukukçuya başvurmanızda yarar var. Size linklerini verdiğim karar örneklerini verirseniz avukatlar bu kararları araştırıp size daha doğru bilgi verebilirler. Özellikle 100.000TL tazminat kararının gerekçeli kararında neler yazdığı önemli. Bu kararı araştırıp bulmak lazım.

Sayın Kazazede önncelikle çok teşekkür ederim. Sayın MeTePe dediğiniz karar ve onlarca b aska karardan haberımız var merak etmeyın. Sadece para kazanmak ve umut dağıtmak istesem bende onaylarım ancak bır oncekı cevabımda ne yazdıysam durum tam olarak budur. Trafik ve İş kazalarından doğan tazminat davaları ile uğraşıyoruz. Bizde isterız sızın dediğiniz gibi olsun ama bu akla mantığa da aykırı. Dediğiniz gibi olsa insanlar sevmediği eşlerinin desteği olanların kazaya sebebiyet vermesın ı sağlayarak bundan gelır elde etmeyı bıle dusunur bızım ınsanımız böle maalesef.Size gelince sayın vısne. Deddiğim gibi aynı sehırde guvendığınız masrafı şişirmmeyecek, yuksek pay talep etmeyecek bi avukat kanalıyla basvurun. Ancak surecınız sıkıntılı olacak daha oncede belirttiğim üzere.

Sayın tazminathukukçusu;

Herhangi bir şeyi merak ettiğim yok. Kişisel bir kanaat de ileri sürmüyorum. Yargıtay Hukuk Kurulunun çok yeni bir içtihatını örnek verdim sadece... Elbette bir hukuk davasından nasıl bir sonuç çıkacağını hiç kimse garanti edemez. Ancak ortada bir hak etde etme imkanı var ise bundan da yararlanmak gerekir.

Kusurlu kişiye tazminat ödenmesi bana başta saçma görünmüştü. Ancak yargıtayın (ve yerel mahkemenin) kararını okuyunca, sigortaların insanları zaten böyle durumlar için sigortaladıkları düşüncesi tekrar kafamda şekillendi. Sonuçta yıllarca prim ödüyoruz. Böyle zamanda işe yaramayacaksa ne zaman yarayacak.

tazminat hukukcu sölediklerinizde haklısınız.
metepe attıgınız linklerdeki destekden yoksunluk tazminati 2012 demi yürürlüge girdi..

benım durumumdaki olay pek iç acıcı deil. kaza 2008 de oldu. %100 suclu bulundu cunkı araştırma yapılmıyor frenmi patladı kaza yapan o anda hastamı oldu neden hakimiyeti kaybetti belli degil. direk hatalı gorunen kazazede oluyor..

bir avukatla görüşüp giricem bu işe..
bosuna zaman enerji harcamak istemiyorum..

Sevgili visnee;
Bu işi sigorta şirketine başvurarak halletmen gerçekten zor. Sebebine gelince bende amcam için tüm evraklar ile müracat ettim fakat dosyam red edildi. Bende bu işi iyi bilen bir avukat yolu ile hallettim. Dava açmadan vermiyorlar. Ben davamızı verdiğim avukata üstelik tek kuruş ödemedim. Çıkan tazminattan sonra içerisinden bir miktar verdim. Allah yardımcınız olsun.

sigorta şirketi para vermeye yanaşmaz herhalde dogrudur.
bende avukata gidicem sanırım..
sizin olayınızda ölüm oldumu ve kaç lira alabildiniz?

Üst Alt