Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonucu Omurilik L1 kırığım oluştu. 4700 prim günüm var. Emeklilik..?

neotipek

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sayın yetkili,
1986 senesinde herediter sferositozdan dalağım alındı ve askerlikten muaf tutuldum.
1995 senesinden 2006 senesine kadar Bağkurluydum ve 2006 senesinin haziran ayından beridir de ssk'ya tabiyim.
2006 eylül ayında trafik kazası sonucu omurilik L1 kopresyon kırığım var ve platin takıldı.
trafik kazasından dolayı tazminat talebinde bulundum ve hala dava devam ediyor ancak Adli Tıp kurumuna gönderildim ve buradan %34 iş görememezlik raporu verildi ( bu raporda dalak yokluğu yok). 2009 Kasım ayında malülen emeklilik başvurusunda bulundum ve kabul edilmedi. platinlerden iki adet vida kırığım var ve doktora bu gün itibari gittim ve Bozyaka Eğitim Hastanesinde doktorun bana söylediği " subardağından ağır bir şey taşımayacaksın" oldu. fakat calışmak zorundayız.
Tekrar malülen emeklilik başvurusunda bulunmam gerekir mi? bu sefer emekli olabilme durumum var mıdır? yardımlarınızı dilerim.
saygılarımla.

gün sayım 4700 civarı
mail adresim: tipek_1976@hotmail.com

Bildiğim kadarıyla dalak yokluğu için herhangi bir sakatlık oranı verilmiyor: http://www.engelliler.biz/forum/sag...iyle-malulen-emeklilik-derecesinde-rapor.html

Ki, verilse bile zaten birden fazla sakatlığın/hastalığın toplamı ile malulen emekli edilmek mümkün olamıyor. Ancak maluliyet cetveli'ne göre tek bir nedenden dolayı malul sayılanlar -diper şartlar da tamamsa- malulen emekli olabiliyorlar.

Siz ancak sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor ve ona istinaden de defterdarlıktan 3. dereceden sakatlık indirimi alabilmelisiniz ki, 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün primle erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilesiniz.

Not: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Malülen emeklilik için yapmam gerekenler

Merhabalar;

26/10/1976 yılında doğmuşum ve genetik olarak henüz üç yaşında Herediter Sferesitoz tanısı kondu. Bu sayede nerede ise bütün Tıp Fatükleterini gezdim. Sonuçta İzmir Tepeçik Çocuk hastanesinde ameliyat olarak dalağım alındı. Lise sonunda askerlik şubesi splenektomi tanısı ile askerlikten muaf yazısı ile beni askere almadılar.
Lise bitmiş ve iş hayatına atılmıştım. Bu esnada 10 yıl 4 ay 20 gün olarak birfiil Bağkur ödedim. 2006 yılında Bağkur'u sonlandırıp SSK girişim yapıldı. 2006 Temmuz ayında trafik kazası geçirdim. Ve omurilik L1’im kırılması sonucu platin takıldı. Omurilik’te platin ile çeşitli kurumlarda çalıştım. Ancak çalışma sürem 3 yılı geçmedi. Şuan toplamda 10 yıl 4 ay 20 gün Bağkur ve 2700 SSk günüm mevcuttur.
Sgk üzerinden iki defa malulen emeklilik başvurum olmuş ancak hastane raporları sonuçlarını öğrenemedim ve başvurularım kabul olmamıştır. 2016 Mayıs ayından itibaren iki defa kalp çarpıntısı nefes alamama ve avuçlarımın terlemesi şikayetleri ile Karşıyaka Devlet Hastanesi Acil servisi ve Alsancak Devlet Hastanesi acil servislerine müracatım sonucunda Kardiyoloji Doktorumun bana panik atak teşhisi olabileceğini belirtmiştir.
Bu rahatsızlıklarım ile Malulen Emeklilik için neler yapabilir ve Emekli olabilir miyim?

Konu hakkında acil yardımcı olur musunuz?

Telefon numaram: 0542.553 11 37
Tuncer İpek

neotipek Öncelikle geçmiş olsun kardeşim.Yatırmış olduğun prim günlerin bir hayli var.Bu durumda malulen emeklik değilde,vergi indirimine istinaden erken emeklilik koşullarını değerlendirmen daha avantajlı ve daha kolay olacaktır.Şimdiye kadar herhangi bir hastaneden yüzde oranını belirten rapor aldınız mı?Malulen emekliliğiniz red edildiği için,demek ki,ilk defa çalışmaya başlamadan önce maluliyet gerektirecek bir rahatsızlığınız yok.Şayet öyle olsaydı 5510 sayılı kanunun geçici 10.maddesine göre,15 yıl hizmet süresi ve 3600 gün prim ödeme şartı ile emekli olabilirdiniz.Son çalıştığınız statü Ssk olduğu için,Bu durumda vergi indirimi alarak,emeklilik talebinde bulunabilirsiniz.Bunun için çalışıyor durumda olmanız gerekmekte.Bir işyerinde kısa süreliğinede olsa, Ssk lı olarak giriş yaparak,işyerinden çalıştığınıza dair bir belge alın ve işyerinin bağlı olduğu vergi dairesine giderek,vergi indirimi almak istediğinizi belirtin.Sizi rapor vermeye yetkili bir hastaneye sevk ederler.Hastaneden %40 veya üzerinde oranla rapor almanız halinde,bu raporunuzu vergi dairesine yollanır.Maliye sağlık kurulu hastanenin verdiği raporu onaylayarak vergi indiriminizi gerçekleştirir.İndirim yazısı iş yerinize postalanır.Sizde vergi indiriminizin onaylandığında Sgk ya giderek,vergi indirimine binaen,emeklilik talebinde bulunursunuz ve emekliliğiniz onaylanır.Hem prim hemde hizmet süreniz yeterli.Yapmanız gereken şey,vakit geçirmeden,bir an önce vergi indirimi için müracaatta bulunmak.

sayın neotipek
splenektomi den verilen oran malesef %10 dur yukarısinı vermiyorlar benim de dalak alindi aralik 2015 de hemolitik anemiden devletin bir kurumu askere almaz işime yaramazsin diye diģer bir kurumu saglamsin der emekli etmez

Öncelikle yazmış olduğunuz yazınız beni umutlandırdı, teşekkür ederim. Şuan çalışmaktayım ve henüz girişim yeni (20/04/2016). Bu sebepten çalıştığım firmadan bu yazıyı almak konusunda sıkıntı yaşayabilir miyim? diye kendi kendime sorgulamaktayım. Bu süreç sonunda vergi indirimi ve emeklilik kabul olmaz ise çalıştığım firma ile sorun yaşayabilirim yada hiç olmaz ise bir nebze olsun farklı bakılabilirim. Benim için müreffeh olur mu?

vereceğiniz cevaba karşılık işlemlerime Bayram sonu başlıyacağım. Ayrıca bana telefon ile ulaşma imkanınız olabilir mi?
telefon numaram: 0542 553 11 37
Eğer çaldırır iseniz ben dönebilirim.

Teşekkür ederim.

neotipek

Son 2520 primin fazlası ssk (4a) statüsünde ise ssk statüsünde emekli olunur. Bunun için işyerinizden alacağınız yazıyla sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvuracaksınız: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Bu hak elde edildiğinde emeklilik için bağlı olunacak tablo:

2008_oncesi.PNG

Üst Alt