Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonucu platin ve akciğer rahatsızlığı için kayıp oranı..?

Ridow

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler arkadaşlar Ben 2012 Yılında Geçirmiş Olduğum trafik kazası sonrası 5 ay toplan hastanede yogun bakımda ve evde yattım ayağımda diz kapagı altından ayak bileği üstüne kadar kalıcı platin var yogun bakımda akciger iç kanaması nedenı ile yattım hastane raporlarım mevcut. Hastanede Heyet raporundan Rapor Alabilirmiyim Bilgilendirirseniz Sevinirim Sağlıklı Günler..

bulunduğunuz ildeki bir devlet hastanesinin sağlık kuruluna giderek ve o hastanenin sağlık kurulu ücretini ödiyerek benim bilgim 200 tl gibi trafik kazasına bağlı olarak sakatlık rqaporu için kurula girebilirsiniz

Ridow, öncelikle çok geçmişler olsun dileklerimle başlayayım istedim.
2012 yılında bu kazayı geçirdiğin için, 6 aylık kontrol olayından geçmişsindir demektir.
Hali hazır da ayağında olan platinden dolayı "Eğitim ve Araştırma" hastanesi olmak şartı ile rapor alabilirsin.
Hem araç sigortasından, hem de bu kaybından dolayı Devletin sunmuş olduğu diğer haklardan yeterli derecede puan alırsan yararlanabilirsin.
Bunlar ne olabilir?
Örneğin : Evde bakım parası bağlanabilir.
: Araç alırken, %50 yarı yarıya alabilirsin.
: Toplu taşıma araçlarına ücretsiz binersin. v.b. gibi gibi şeyler.
Öncelikle, Eğitim ve Araştırma hastanelerinden Durum bildirir Raporu % lik olarak alman gerekir.
Nerede olduğunu bilmediğim için hastane yönlendirmesi yapamadım.
Eğer nerede oturduğunu söylersen bu konuda da yardımcı olmak isterim.
b y k n o w @ m s n . c o m adresime mail atabilirsin de.
Tekrar çok geçmiş olsun.

Ridow

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz.

Maddi zararınızın hesabı için öncelikle geçici maluliyet süreniz ile kalıcı sakatlık oranınızın belirlenmesi gerekmektedir. Ayrıca, tam teşekküllü devlet hastaneleri, araştırma hastaneleri ve üniversite hastanelerinin polikliniklerinden alınan kalıcı sakatlık raporları, itiraz edilebilir raporlardır. Böyle bir itirazla karşılaşma olasılığınız çok yüksek olup, rapora itiraz edilmesi halinde Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüğüne müracaatla hakem hastane belirlenmesi gerekir. Bu prosedür oldukça uzun süren, yorucu ve aleyhinize sonuç doğurabilecek bir yoldur. Dolayısıyla, bu olumsuz sürecin uygulanması yerine Adli Tıp Kurumu veya Üniversitelerin Adli Tıp Ana Bilim DalıBaşkanlıklarından rapor alınması daha lehinizedir. Zira; bu kurumların raporlarına itiraz mümkün olmayıp, raporları Mahkemelerce dahi hüküm kurmaya elverişlidir. Maluliyetiniz hakkında HEYET HALİNDE ÇALIŞAN UZMAN HEKİMLER dışında, kişilerin veya uzmanlığı olmayan bireysel hekimlerin oran bildirmesi mümkün değildir. Uzman hekimlerin ise herhangi bir hasar takip bürosunda çalışması imkansızdır. Bu husustaki beyanlar kesinlikle sizi kandırmaya yöneliktir.
Maluliyet oranınız belirlendikten sonra, sakatlık tazminatınızın miktarı belirlenebilecektir. Bu tazminatın miktarının, ilgili formüller kullanılmadan hesaplanması veya yaklaşık bir şey söylenmesi imkansızdır. Size bu yönde bilgi veren hasar takipçileri veya aktüer uzman olmayan hukukçular sadece kötüniyetli şekilde kandırma amacı gütmektedirler.

Tazminat tutarının hesaplanabilmesi için;
- Kaza tarihi (ay-yıl)
- Doğum tarihi (ay-yıl)
- Kaza tarihindeki net gelir
- Kesin sakatlık oranı
- Geçici maluliyet (tedavi) süresi, bilgilerinin net olarak verilmesi gereklidir.
Maddi (daimi ve geçici iş göremezlik zararınız) tazminat haklarınız bakımından; aktüer hesap uzmanları tarafından hesaplanacak maddi zarardır. Aracın trafik sigortacısına, ZMMS limitlerini aşan bir zararınız varsa ve karşı aracın kasko sigortası varsa kasko sigortacısına, araç sahibine, sürücüsüne karşı dava ve talep haklarınız bulunmaktadır.

Manevi tazminat haklarınız bakımından ise; karşı aracın kasko sigortası varsa ve poliçede manevi tazminat klozu varsa kasko sigortacısına, sahibine ve sürücüsüne karşı dava ve talep haklarınız bulunmaktadır.

Bilgi ve sorularınız için derneğimizi arayarak ya da müracaat ederek, ücretsiz yardım alabilirsiniz.

İyi günler dileriz.

Sigorta Mağdurları Derneği

0232 489 10 90

Simader, yazını okudum da kopyala yapıştır yapmış olacaksın ki bazı yerlerde eksik bilgi paylaşmıssın.
Bir sağlıkcı olarak, hiç bir il sağlık kurulundan hakem hastane isteğinde bulunamazsın.
Bulunacağın durumlar da var fakat hiç bir hastaneye başvuru yapmadan ya da sigorta şirketlerinden itiraz yemeden İl Sağlıklara başvuruların geçersiz sayılır.
Mantığında olduğu gibi şöyle ki siz normal bir devlet hastansinden ya da üniversitelerden ya da vakıflardan almış olduğunuz Sağlık Kurulu Raporunu diğer ismi : Heyet Raporunu sigorta şirketine sunduğunuz da buna itiraz edecektir. Muhtemelen bu %90 siz bu itirazın devamında, itiraz kağıdı ile bir dilekçe yazarak İl sağlıklardan oturduğunuz yere yakın olan Hakem Hastanelere üst yazınızı yazacaktır. Dediğim gibi direk olarak hakem hastaneye başvuru istiyorum diyemezsiniz.
Hakem hastaneler de kimisinde gece kimisinde sabah ya da doğrudan yerinde randevu alma şansları bulunmakta.
Bunu belirteyim dedim amacım yazınızı baltalamak değil sadece dipnot olarak belirtmek istedim.

TrafikMagdurlari

Sayın Trafikmağdurları,
Bir sağlıkçı olarak sağlık konularında fikir beyan etmeniz elbette hoşgörü ile karşılanabilir fakat diğer mesajlarınıza baktığımızda bir hukukçu olarak da yorumlamalarda bulunmuşsunuz. Niyetimiz sizi kırmak değil lakin herkes kendi uzmanlığı ışığında yorum yaparsa insanlar çok daha rahat aydınlanabilir.

Öncelikle kopyala yapıştırdan kastınız bilgilerin başka yerden edinildiği ise bu tarz konularda her daim benzer bilgiler paylaştığımızı ufak bir irdeleme ile farkedebilirsiniz.

Yorumunuzda bahsettiğiniz konuya istinaden de yazdığımız cümleyi yeniden yapıştırmak da fayda görüyorum;
"Ayrıca, tam teşekküllü devlet hastaneleri, araştırma hastaneleri ve üniversite hastanelerinin polikliniklerinden alınan kalıcı sakatlık raporları, itiraz edilebilir raporlardır."

Bahsedilen o raporların itiraz edilebilir olmasıdır. Böyle bir itiraz gerçekleştikten sonra olacakların açıklaması da şöyledir;
"Böyle bir itirazla karşılaşma olasılığınız çok yüksek olup, rapora itiraz edilmesi halinde Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüğüne müracaatla hakem hastane belirlenmesi gerekir"

Yani kimseye gidin İl Sağlık Müdürlüklerine hakem hastane talebinde bulunun demiyoruz. Umuyoruz daha açıklayıcı bir hale getirebilmişizdir durumu.

İyi günler.

Simader,

Sağlık kurulu raporlarında, Hakem hastanelerden alınan rapora kolay kolay itiraz edilmez.
Sizin alacağınız adli tıplarda bu raporun oranını çok daha fazlaca aşağı düşüreceklerini de göz önünde bulundurmanızı isterim.
Ayrıca, Sağlık kurullarından aldığınız raporlarda bir bölümden alınan puan ile diğer bölümlerden alınan puanlar birbirini destekler şekilde ve gerekli tedavi tetkikler bu yönde ise hiç bir şekilde itiraz yemezsiniz.
Sizin kisi Adli TIp Raporu tabiki buna da itiraz söz konusu değil fakat Adli Tıplardan rapor almak benim fikrimce daha zor.
Hatta kolay yolu var ise, benimle de özelde paylaşırsanız bilgi sahibi olmuş olurum.

TrafikMagdurlari

sizinle telefonda görüşmek isterim sormak istediklerim var

Birde bana yardımcı olsanıza benim kadan 3 yıl sonra sağlık kurulu raporu aldım % 15 sürekli raporda trf kazasına bağlı sürekli diye yazıyor ama kurula ben girdiğim için yani hiç bir yerden sevkli adlı sağlık kurulu olmadığı için psikiyatrist eksik kaldı böyle oluncada rapor eksik kaldı birde işitme testlerim hep başka başka çıkıyor mafre sigorta % 15 lik raporumun % 5 sini ödedi sadece çene ve kulak için olan rahatsızlklarım için başka epikirz raporlarımı bulup gönderdim 1 ay oldu hala cevap yok diğer bir sigorta ise 8 ay bitti hala sonuç yok ve benim vekaletimi verdiğim şirket bana göre benim dosyamda yeterli ve dikkatli çalışmıyorlar

hilal72

Sayın Hilal Hanım,

Tam teşekküllü devlet hastaneleri, araştırma hastaneleri ve üniversite hastanelerinin polikliniklerinden alınan kalıcı sakatlık raporları, itiraz edilebilir ve maalesef çoğunlukla eksik raporlardır. Bu raporlar ile sigorta şirketine yapılan başvurularda itiraz veya eksik kabul ile karşılaşılmaktadır. Bu olumsuz sürecin uygulanması yerine Adli Tıp Kurumu veya Üniversitelerin Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlıklarından rapor alınması daha lehinizedir. Zira; bu kurumların raporlarına itiraz mümkün olmayıp, raporları Mahkemelerce dahi hüküm kurmaya elverişlidir. Elinizdeki eksik rapor ile yapılan başvuru üzerine, haklarınızın tümüne kavuşmanız imkansızdır.

Aylar süren yazışma ve bekleme süreci ise size sadece zaman kaybettirecektir.

Bu nedenle, Adli Tıp anabilim Dalı Başkanlığı'ndan rapor alarak başvurunuzu yenilemeniz tavsiye olunur. Uygulamanız gereken prosedür hakkında ücretsiz bilgi almak için derneğimizi arayabilirsiniz.

Maalesef ki sigorta şirketleri, tazminat ödemeleri konusunda çok da iyiniyetli değillerdir. Öncelikle kişileri gereksiz bir çok belge talebi ve itiraz ile uğraştırmaktadır. Sonuçta ise, hak edilenden çok daha az bir tazminat teklif etmektedirler.

Bu nedenle, hem sigorta şirketinin yükümlülüklerini iyi bilen ve sigorta hukuku konusunda uzman hem de sigorta şirketinin yaptırdığı aktüer hesaptaki hataları farkedebilecek niteliği bulunan yani hesap uzmanı olan tecrübeli bir avukat ile çalışmanızda fayda bulunmaktadır. Sigorta şirketi karşısında bilgili ve tecrübeli bir avukat tarafından temsil edilmeniz halinde, tüm haklarınıza kavuşmanız mümkün olabilecektir.

Hukuki yeterliliği bulunmadığı için, kanunları yorum yetisine sahip olmayan bu tür hasar takipçileri ve bazen de konuda yeterli tecrübeye sahip bulunmayan hukukçular, uygulamada sigorta şirketlerince kandırılmakta ve tazminat ödemesi geciktirilmektedir.

Son yıllarda; sigorta şirketlerinin keyfi uygulamalarından çok, hiçbir hukuk eğitimi bulunmayan, ruhsat-plaka takipçiliğinden çıkıp hasar takip bürosu/sigorta danışmanlık firması vb. açan kişilerden veya bu konuda uzman olmayan hukukçulardan kaynaklı mağduriyet yaşanmaktadır. Bu konuda derneğimize de birçok başvuru gelmekte olup, bu tür sigorta aracılık şirketleri, danışmanlık firmaları yahut takip büroları hakkında ülke genelinde yaşanan sıkıntıları anlatan ve Barolar tarafından düzenmiş araştırmaları derneğimizin internet sitesinde inceleyebilirsiniz.

Sigorta poliçesinden doğan tazminat hakları, yasalardan doğan bir haktır. Bu nedenle de, yasal haklara kavuşulabilmesi ancak ve ancak hukuk eğitimi almış ve bu konudaki yeterliliği diploma ve ruhsatname aracılığıyla tescillenen kişiler yani avukatlar tarafından verilecek hukuki yardımla mümkündür.

Avukatlık ünvanı bulunmayan bir kişinin, hak sahiplerini temsili hukuken mümkün olmadığı gibi; aktüer bilirkişi sıfatı olmayan bir kişinin tazminat miktarını hesaplaması da mümkün değildir. Hukuki yeterliliği bulunmayan kişilerin sigorta danışmanı, hasar takipçisi vb. sıfatlarla mağdur kişilere verdikleri bilgiler sadece kulaktan dolma ve eksik bilgilerdir.

%8 rapor ücreti

Arkadaşlar 2012 yılında kaza yaptım ayağımda kalıcı diz kapağından ayak bileğine platin var %8 rapor aldım sigorta şirketi 11.800 TL çıkarttı sizce ne yapmam gerekir bilginize ihtiyacım var

Ridow

Ridvan cıyım Bence o parayı al sonra daha açarsın)))): Allah bunların Eline düşürmesin

abi haklısın ama bunda bi terslik yokmu sence ?

sayın UZMANLAR@SİGORTA ŞİRKETİ TAZMİNATIMI 8 GÜN GEÇTİ AMA HALA ÖDEME YAPMADI VE BANA GELEN MAİL.ŞÖYLE@TEKRAR ÖDEME YAPILACAK TUTAR KONUSUNDA MAİL İLETİLECEKTİR.ŞİMDİ BU NE DEMEK

Üst Alt