Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonucu sağlık giderlerinin SGK tarafından karşılanması için yasa çıktı

OturanBoğa

Yönetici
Konular
676
Reaksiyonlar
950
6111 sayılı yasa yürürlüğe girdi*.
Buna göre trafik kazası geçirenlerin tüm sağlık giderleri SGK tarafından karşılanacak. Bu kişilerin sigortalı olup olmadıklarına bakılmayacak.
Yani, sonda vb. tüm ihtiyaçlar sgk tarafından karşılanacak...
Anladığım kadarıyla bu yasa öncesinde meydana gelen kazalar için de sağlık giderleri sgk tarafından ödenecek. Yani, yine anladığım kadarıyla X aydan beri sonda ödemelerini sgk'dan alamayan arkadaşlarımız bu ödemeleri de sgk'dan alabilecekler (Bu konuda güncel bir işlem yapan arkadaşlar lütfen tecrübelerini bizimle paylaşsın)

Burada dikkatle izlememiz ve nasıl olacağını göreceğimiz önemli bir konu var: Bu yasa öncesinde trafik kazaları sonucu sakatlanan kişiler en pahalı ortez/pretezleri veya medikal ürünleri dahi trafik sigortasından alabiliyordu. Bu yeni uygulama ile bu ürünler ödenmeye devam edecek mi, yoksa trafik kazaları da SUT kapsamına mı alınacak!? Eğer SUT kapsamına alınırsa ve SUT'ta özal tanımlamalar yapılmazsa, o zaman trafik kazası mağdurları için çok önemli hak kayıpları olabilecek. Örneğin, düne kadar 50 bin liralık kol protezini trafik sigortasından alan kişiler artık sgk'nın 2 bin liralık protezine düşebilir!

Bu konuda sgk yeni bir yönetmelik yayonlayacak diye bekliyorum. Dilerim hakkaniyetli bir düzenleme yaparlar. Yoksa trafik kazası mağdurları için sgk'yı dava etmekten başka yol kalmaz...

*
Madde 59- 2918 sayılı Kanunun 98 inci maddesi başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Sağlık hizmet bedellerinin ödenmesi:
MADDE 98- Trafik kazaları sebebiyle üniversitelere bağlı hastaneler ve diğer bütün resmî ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarının sundukları sağlık hizmet bedelleri, kazazedenin sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanır.
Trafik kazalarına sağlık teminatı sağlayan zorunlu sigortalarda; sigorta şirketlerince yazılan primlerin ve Güvence Hesabınca tahsil edilen katkı paylarının % 15'ini aşmamak üzere, münhasıran bu teminatın karşılığı olarak Hazine Müsteşarlığınca sigortacılık ilkeleri çerçevesinde maktu veya nispi olarak belirlenen tutarın tamamı sigorta şirketleri ve 3/6/2007 tarihli ve 5684 sayılı Sigortacılık Kanununun 14 üncü maddesinde düzenlenen durumlar için Güvence Hesabı tarafından Sosyal Güvenlik Kurumuna aktarılır. Söz konusu tutar, ilgili sigorta şirketleri için sigortacılık ilkelerine göre ayrı ayrı belirlenebilir. Aktarım ile sigorta şirketlerinin ve Güvence Hesabının bu teminat kapsamındaki yükümlülükleri sona erer. Hazine Müsteşarlığının bağlı bulunduğu Bakanlığın teklifi üzerine Bakanlar Kurulu söz konusu tutarı % 50'sine kadar artırmaya veya azaltmaya yetkilidir.
Bu madde çerçevesinde sigorta şirketleri ve Güvence Hesabı tarafından ödenecek meblağın süresinde ödenmemesi halinde 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Kanunun 89 uncu maddesinin ikinci fıkrası uygulanır.
Sigorta şirketleri ve Güvence Hesabından Sosyal Güvenlik Kurumuna aktarılacak meblağın belirlenmesi ve ödenmesi ile sağlık hizmetleri için teminat sağlanan sigortaların tespiti ve bu maddenin uygulanmasına ilişkin diğer usul ve esaslar Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumunun görüşü alınarak Hazine Müsteşarlığınca belirlenir. Trafik kazası sebebiyle Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kurumlarınca gerçekleştirilen tedavi giderleri bakımından, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Sağlık Bakanlığına yapılacak ödemeye ilişkin usul ve esaslar Sosyal Güvenlik Kurumu ve Sağlık Bakanlığı tarafından ayrıca belirlenir."

Gecici Madde 1-
(1) Bu Kanunun yayımlandığı tarihten önce meydana gelen trafik kazaları nedeniyle sunulan sağlık hizmet bedelleri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanır. Söz konusu sağlık hizmet bedelleri için bu Kanunun 59 uncu maddesine göre belirlenen tutarın % 20'sinden fazla olmamak üzere belirlenecek tutarın üç yıl süreyle ayrıca aktarılmasıyla anılan dönem için ilgili sigorta şirketleri ve Güvence Hesabının yükümlülükleri sona erer. Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumunun görüşü alınarak Hazine Müsteşarlığınca belirlenir.
(2) Bu Kanunun yayımlandığı tarihten itibaren altı ay içinde Sağlık Bakanlığı Trafik Hizmetleri Döner Sermaye İşletme Müdürlüğünün trafik kazalarından kaynaklanan tedavi giderlerinin tahsili için kurduğu sistem mevcut haliyle Sosyal Güvenlik Kurumuna devredilir. Trafik Hizmetleri Döner Sermaye İşletme Müdürlüğünün tasfiyesine ilişkin iş ve işlemler aynı tarih itibarıyla Sağlık Bakanlığınca gerçekleştirilir.

Trafik kazasında yaralananların tedavi masraflarını devlet ödeyecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Torba Yasa kapsamında ev hanımları, gezici tarım işçileri, şoförler, amatör sporcular, amatör sanatçılar ve set işçilerine yönelik isteğe bağlı sigortalılık imkanı sağlıyor. İsteğe bağlı sigorta primi yatıracak bu meslektekiler, genel sağlık hizmetlerini alabilecek. Bunun yanında 9 bin gün olan emeklilik için gerekli prim gün sayıları da aşağı çekilerek 7 bin 200 gün olarak belirlendi.

Bakanlık, ayrıca bu meslektekilere aylık 18 günlük sigortalılık için 3'de 1 oranında az ücret yatırma fırsatı sunacak. Torba Yasa'da, bakanlık Bağ-Kurluları da unutmadı.

Bağ-Kurlu SSK'lılar gibi sağlık hizmetleri alacak. Sosyal güvenlik kurumunun hizmetlerinde ayrıcalıklar ortadan kalkmış oluyor. Bakanlık, trafik kazalarındaki yaralanmalarla ilgili vatandaşın tedavi hizmetlerine de kolaylık getirdi. Öte yandan trafik kazası sonrasında yaralanarak tedavi hizmeti alan vatandaşın sağlık gideri ödemelerini Sosyal Güvenlik Kurumu yapacak. Bakanlık, bu ödenen miktarı sigorta şirketlerinden kendisi tahsil edecek. Sosyal Güvenlik Kurumu, bu uygulama kurumun 300 milyon liralık açığını kapatmayı amaçlıyor.

Torba Yasadaki düzenlemelerde vatandaşa kolaylıklar getirdiklerini ifade eden Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Bağ-Kurluların yaşadığı sorunları çözüme kavuşturduklarını söyledi. Ömer Dinçer, yaptıkları çalışma ile ilgili şu bilgileri verdi: "Bağ-kurluların sorununu çözüyoruz. Esnaf ve Tarım Bağ-Kurlusunuz. Bir dönem Bağ-Kurlu olmuş daha sonra şöyle veya böyle işini kapatmış, çiftçilikten vazgeçmiş, başka kurumda çalışmaya başlamış vatandaşımız varsa ve SSK'lı olmuşsa; biliyorsunuz her iki sistem birbirinden ayrı olduğu için iki sistem birleştirilemiyordu. Eğer Bağ-Kurlu olarak 10 yıllık süre ile prim yatırmadıysa sağlık hizmeti almakta zorlanıyordu. Primini belli dönem vermediyse sağlık hizmetini hiç alamıyordu. Bu arada SSK'da prim yatırmışsa da bu görmezlikten geliniyordu."

Yeni düzenleme ile kurumları ayrı ayrı görmekten vazgeçtiklerini ifade eden Bakan Ömer Dinçer, "Herhangi bir vatandaşımızı kimlik numarası ile takip ediyoruz. Bağ-Kurlu olsa, SSK'lı olsa bile bunların hizmetlerini birleştiren ve ödediği primleri esas alan, son ödediği prim sistemini dikkate alan sistem getirdik. Ödediği primden de sağlık ve güvenlik hizmetleri alabilecekleri bir mekanizma bu kanunda var. Düzenlemesi var. Benzer problemler kalmadı. Artık hangi kurumdan olursanız olun, hizmetleriniz birleşiyor. Aynı hizmeti Sosyal Güvenlik Kurumu olarak genel sağlık hizmetlerini vermeye devam edeceğiz" dedi.

"İSTEĞE BAĞLI SİGORTALILIKTA KOLAYLIKLAR SAĞLADIK"

Torba kanunda ev kadınlarını unutmadıklarını ifade eden Bakan Ömer Dinçer, temizliğe giden kadınların, şoförlerin, kendi arabası olmayan yada kendi şirketi olmayan şoförleri, gezici tarım işçilerini, tarım işçilerini, amatör sporcuları, amatör sanatçıları, set işçilerini ve evinde çalışan vatandaşları yeni torba yasada unutmadıklarını dile getirdi.

Bakan Dinçer, bu mesleklerde çalışan vatandaşlar için yaptıkları düzenleme ile ilgili şunları anlattı; "Bugüne kadar herhangi bir şoför, taksi kullanıyorsa, kendi arabası değilse, bir gün birkaç gün birinin arabasında, birkaç gün şirkette belirli zaman da çalıştığından dolayı işveren tarafından sigortası yaptırılmıyordu. Biz bu şoförlerimize isteğe bağlı sigortalılık getiriyoruz. Bu sistem daha önce vardı. Ama şartları çok ağırdı. Aşağı yukarı kendi adına isteğe bağlı sigortalı olduğunda 30 günlük prim yatırmak zorundaydı. Buna göre 240-250 lira para yatırıyordu. Aldığı maaşın büyük bölümünü buraya vermek zorunda kalıyordu.

O nedenle düşünmüyordu. 9 bin gün süreyle emekli olacaktı. Bunu da hesap ediyor ve ömrünün tamamını prim yatırarak geçirmesi gerekiyordu. Biz bu prim gün sayısını 7 bin 200 güne düşürdük. Dolaysıyla 5 yıl erken emekli olma şansı olacak. Yine 18 gün üzerinden prim ödeme kolaylığı getirdik. Böylece 3'de 1 oranında primi daha az ödeyecek. Böyle avantajı olacak. Şoförlerimiz isteğe bağlı sigortalı olduğunda hem bir gün çalışamayacak durumla geldiklerinde emekli olma imkanı bulacaklar. Hem de çalıştıkları ve prim yatırdıkları sürece hiçbir şeye muhtaç olmadan genel sağlık hizmeti alma imkanına kavuştular. Bunlar diğer meslekler için toplumun herhangi bir kesiminde sorun yaşamış insanlarımıza imkanları sunuyoruz."

"300 MİLYON LİRALIK YENİ BİR GELİR ALANI OLUŞTU"

Bakan Ömer Dinçer, trafik kazaları başta olmak üzere çeşitli kazalara maruz kalan vatandaşların herhangi bir hastanede tedavi hizmeti alacağını ve bu hastanenin vatandaştan tedavi ücreti talep edemeyeceğini söyledi. Bakan, bu ücreti Sosyal Güvenlik Kurumu'nun karşılayacağını belirtti.

Yapılan düzenlemede kaza geçiren vatandaşın sağlık hizmeti almasında kolaylıklar tanıdıklarını anlatan Dinçer, şöyle konuştu; "Torba Yasa'nın sağlık hizmetlerindeki etkinliği ve kapsamını genişletiyoruz. Sağlık hizmetleri ile ilgili kazaya uğrayan vatandaşlarımızın, sağlık hizmetleri almasında düzenleme yaptık. Araç sahibi insanlarımız zorunlu kasko sigortası yaptırıyor. Zorunlu kaskonun iki boyutu var. Biri araçtaki fiziki hasar ve ikincisi de insandaki yaralanma ve sağlık hizmetleri ile ilgili sorunlar. Kaza sonrası bir kişi sağlık hizmeti almak zorunda kaldıysa, devlet hastanelerinden hizmet alırken bu hizmetin bedelini özel sağlık sigortalarının ödemesi gerekiyordu. Genel zorunlu sigorta işini onlar yapıyordu. Zorunlu sigorta şirketleri bazen, o vatandaşlarımızın hata kendisi olduğu veya işlemleri yetersiz yada faturadaki eksiklikleri bahane ederek ödemiyordu. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı yetkilileri vatandaşları kazadan değil normal acil servise gelmiş vatandaşlar gibi gösteriyordu.

Bunun tahsilini bizden yapıyordu. Yaptığımız tespitlere göre, vatandaşların sağlık hizmetleri için verdiği primlerin yüzde 22'si tedavi gören vatandaşlara ödeniyordu. Yüzde 78'i bu ödemeyi geri alamıyordu. Biz bunu vatandaşa yansıtıyorduk." Artık yapılan düzenleme ile birlikte bunun önüne geçeceklerini aktaran Dinçer, "Buna göre herhangi bir kazaya karışmış vatandaşımız, şayet sağlık hizmeti alırsa hiçbir hastane ondan ücret talep etmeden tedavi edecek. Onların tamamını biz ödeyeceğiz. Biz bu paraları özel sigorta şirketlerinden peşin tahsil edeceğiz. Onların her yıl tahsil ettikleri zorunlu kasko bedellerinin yüzde 15'ini kaynağından mahsup ederek, 300 milyon liralık yeni bir gelir alanı oluştu. Vatandaşlarımızın bütün sorunu çözüldü." diye konuştu.

cihan

sn oturanboga , gecıcı madde ne demek , oda cıkan kanuna dahilmi ?

Acil yardım torba yasasında trafik kazası mağduları tedavi masrafları sgk ya geçti

Kardeşime araba çarptı. Bacağı koptu. Özel hastanede tedaviye devam ediyoruz. İlk zamanlar tedavi masraflarını karşı tarafın trafik sigortası ödüyordu. Şimdi tedavi faturalarını geri gönderdi. Çünkü torba yasasına göre artık tedavi ödemelerini sgk yapacak.

Kanun yürürlüğe girdi ama ortada bi işleyiş yok. SGK nın şefi ve müdürü bununla ilgili herhangi bir yönetmenlik gelmediğini söylüyor.

Şimdi sorum şu;

1-Bulunduğumuz hastanenin sgk ile anlaşması yok. Fatura bedelinin tamamını bizden talep ediyorlar.Trafik sigortası bu ücreti ödeyecekti.Daha önce kısmen ödemeişti Şimdi Torba yasasına göre sgk ya devredince bu ücretin ödenmeme veya kısmen ödeme durumu söz konusu olabilir mi?

2-Kardeşime 18 bin tl tutarındaki kaliteli ve son teknoloji bir protez alacaktık. Zira trafik sigortası 200 bin tl ye kadar tedavi masraflarımızı ödemekten sorumluydu. Ve bu protezi de ödeyecekti.Şimdi bu hakkımız halen devam ediyor mu? Yoksa SUT e göre en fazla 3-5 bin tl tutarında protez mi almamız gerekecek?

3-Şimdiye kadar ödenen tedavi ( ameliyat,pansuman vb) faturaları sigorta şirketi bize iade edecek. Bu faturaları sgk ya vereceğim. Fatura bedellerinde trafik sigortası kesinti yapmadan ödüyordu. Sgk kesinti yapar mı?

bı gelişme varmı bu konud..dha once bu yasadan yararlana kımse varmı arkadaslar.

2.yılını geçen protezimi şuanda değiştirebilirmiyim,daha önce yaptırdığım 10 milyarlık protezimin aynısından alabilirmiyim yada aynı eklemi bozulması sonucu yenileyebilirmiyim..Teşekkürler..

Konunun çok yakından takipçisiyim. Trafik kazası mağdurlarına nasıl bir uygulama yapılacağı hususu hakkında henüz kesinleşmiş bir kayıt yok. Sgk il müdürlüklerine bunun ilgili henüz bir yönetmelik yayınlanmadı. Elimiz kalbimizde bekliyoruz. 47 bin tl cebimden masraf yaptım. Traik sigortası olsa tamamını çoktan almıştım. Ama sgk nasıl yapacak daha hiç kimse bilmiyor.

Son öğrendiğim şu;

60 kişilik bir ekip sağlık bakanlığı tarafından kurs almakta. Bunlar sgk il müdürlüklerinde kurulacak olan Trafik kazası biriminde görev e başlayacaklar. Ve Tedavi masraflarının tamamımı ( SUT e göre değil) özel veya devlet hastanesi ayırımı yapılmadan ödenecek

Trafik kazası mağdurları için yasa 25 2 2011 tarinde meclisten çıktı SGK . hala ödemeye başlamadı . yasa geriye dönüş işleyecekmi yoksa yasanın çıktığı tarihdenmi geçerli. Bülent bey bilgi verirsen memnun oluruz.

Bize gelen bilgiler çok karışık. SGK genel Müdürlüğü nde kaç tane daire başkanı ile görüştüm onlarada henüz bi yönetmelik gelmemiş. Yanlız Torba yasasına bi ek yapacaklarmış ve 25-02-2011 tarihinden önce olan kazalar için ödemeleri trafik sigortası yapacakmış. Ödemeler geriye yönelik 3 yıl boyunca trafik sigortasına ait olacak.

Gerçek ne yazılı net bilgiyi sgk bize yazılı olarak 23-03-2011 e kadar resmi olarak yapmak zorunda. Bekliyoruz...

nihatben , 3 yıl gerıye dönuk ödeme yapılacagını bende duydum , 3 yıl oncesine dönuk ödemeleri trafık sıgortası yapacak yazmısınız , biz trafık sıgortası ıle muhattab olacakmıyız yoksa onlar kendı aralarında halledıp bız sagdece sgk yı mı muhattab edınecegız ,,,

Öncelikle şunu belirteyim sigorta şirketi avukatları , sgk üst düzey yetkilileri ( sg gov tr de geçen daire başkanları) dahil hiç kimse net bir şey söylüyemiyor. Çünkü henüz resmi bir yönetmelik yayınlanmadı. Kanun çıktı fakat uygulama henüz hiç bir yerde yok. Günde 4-5 saatimi sırf bu işe ayıyorum. En yeni ve en temiz bilgileri TRAMAD - Trafik Mağdurları ve Trafik Güvenliği Derneği de bulunan Trafik mağdurları derneğinden de alabilirsiniz. Yada ben elime net bilgi geçer geçmez buraya yazacağım.

25-02-2011 tarihinde yürürlüğe giren torba yasasına göre sgk trafik sigortası şirketlerinden poliçeye ödenen toplam tutarın %15 el koyacak ve ödemeleri sgk yapacak. SGK nın ödemeyi nasıl yapacağı hususu henüz belli değil. Bize kanmı kusturacak yoksa tarihte bir ilk gerçekleşip adam gibi iş mi yapacak bunu henüz hiç kimsenin bilmediğini solemiştim.

Fakat en son aldığım haberlere göre hazine bakanlığı Torba yasası devreye girmeden önceki trafik kazası ödemelerini sigorta şirketlerinin yapmasını isteyecek. 25-02-2011 tarihinden önce olan kazalar için. Dolayısıyla bu durum netleşirse biz çarpan aracın trafik sigortasıyla muhattap olmak zorunda kalacağız. Bana göre bu süper bi şey en azından trafik sigortası işini iyi yapıyor ve ödemelerini düzgün yapıyor. Bu şartlar altında da kardeşime istediğim protezide alabileceğiz.

25-02-2011 tarihinden sonra olan kazalar için ise SGK kazada haklı haksız ayırımı yapmadan ve sosyal güvencesi olup olmadığına bakmadan trafik kazası ödemelerini özel veya devlet hastanesi ayırımı yapmadan, gerekirse ömür boyu tedavi giderlerini karşılayacak. Ama bugün itibariyle nasıl karşılayacağı belli değil. SUT e göremi yani her şeyin en ucuzuna göre mi yoksa trafik sigortasında yer alan 200 bin tl ye kadar ödenecek olan tedavi masraflarına göre mi ödeme yapacak henüz belli değil.

Tek taraflı trafik kazası yapıp 8 de 8kusurlu olup karşısında muatap bulamayan O.F. magdurları durumu neolacak belli degil . SGK. yasanınçıkacagını bildigi halde bügüne kadar neden çalışma yapmadılar bizler 20aydır magduruz. SGK yetkileri bir maddeyle bizlere ödeme yaparak yasa çıkınca sigorta şirketleriyle anlaşırlardı . UMURLARINDAMI sen magdur olmuşsun.

Merhabalar Arkadaşlar

Bende 16 MART 2009 tarihinde aracımın lastiğinin patlaması sonucu tek aracımın takla atması sonucu tek taraflı kaza yaptım kusur oranım sekizde sıfır (8/0).Herhangi bir yerden para alamadım benim durumum ne olacak.

şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

mbozbas;

Kaskon varsa faydalanabilirsin. En iyisi bir avukat ile görüşmen

kaskom yok.avukatlarda harçamalar veya tazminat alamassın dediler ölece duruyor

Kazaya sebep olan unsur nedir? Kazanın olmasına sebep olan kusur kime aittir? Eğer sana ait ise bi şey yapamazsın. Sana ait olmama durumu şöyle olabilir.
1- Lastikleri veya arabayı yeni almışsındır. Lastiğe herhangi bir cisim batmamıştır. Bunuda kaza anında tutanak tutturarak belgelemiş ve ıspatlamışsındır. Sonra sana dava açma hakkı doğmuş olur.

2-Patlamaya yol sebep vermiştir. Bunuda ıspatlarsan kara yollarına dava açarsın.

Bunun dışındaki hiç bir unsur sana dava açma hakkı vermez.

Bence de uğraşma. Fakat kaza sonucu sakat kaldıysan devletin sakatlara tanıdığı imkanlar var. Bundan faydalanabilirsin. Bunlarda tahmin ediyorum forumda vardır.

Saygılar,

Merhabalar Arkadaşlar

Bende 16 MART 2009 tarihinde aracımın lastiğinin patlaması sonucu tek aracımın takla atması sonucu tek taraflı kaza yaptım kusur oranım sekizde sıfır (8/0).Herhangi bir yerden para alamadım benim durumum ne olacak.

şimdiden herkese çok teşekkür ederim.
geçmiş olsun
anlamadığım kusur sana verilmediyse kime verildi. patlayan lastiğemi yoksa arabayamı.
gerçekten anlamadım. tek taraflı kaza demiştin değilmi

artık alacağımız cihazın ücretini sigortadan temin edemeyecek miyiz.sigorta sağlık teminatı işinde tamamen aradan çekiliyor mu.yüzde 15 sgk ya aktarılması gibi birşey okudum.şu an bu konuya takmış durumdayım.lütfen bilgisi olan açıklasın

SAYIN OTURAN BOĞA:
trafik kazası sonunda tedavi giderleri ile ilgili genelge ssk nın eline ulaştı dün ssk ile görüştüm ben 25 000 tl lik protez yaptıracaktım ama bana 3750 tl ödeyceklerini söylediler nereye başvurmam gerekiyor

arkadaşlarlar genelge ssk nın eline geçti ben dün görüştüm trafik kazasından dolayı diz üstü protez yaptıracaktım 25 000 tl degerinde onlar ise kendi elindeki mevzuata göre ödeme yapacaklarını söyledi yani diz üstü proteze 3750 tl ödüyorlar yani policede yazan 170 000 tl tedavi giderleri ssk da kalmış oluyor

Korkulan başa geliyor desenize Erdem!

Burada dikkatle izlememiz ve nasıl olacağını göreceğimiz önemli bir konu var: Bu yasa öncesinde trafik kazaları sonucu sakatlanan kişiler en pahalı ortez/pretezleri veya medikal ürünleri dahi trafik sigortasından alabiliyordu. Bu yeni uygulama ile bu ürünler ödenmeye devam edecek mi, yoksa trafik kazaları da SUT kapsamına mı alınacak!? Eğer SUT kapsamına alınırsa ve SUT'ta özal tanımlamalar yapılmazsa, o zaman trafik kazası mağdurları için çok önemli hak kayıpları olabilecek. Örneğin, düne kadar 50 bin liralık kol protezini trafik sigortasından alan kişiler artık sgk'nın 2 bin liralık protezine düşebilir!

Bu konuda sgk yeni bir yönetmelik yayonlayacak diye bekliyorum. Dilerim hakkaniyetli bir düzenleme yaparlar. Yoksa trafik kazası mağdurları için sgk'yı dava etmekten başka yol kalmaz...

Konuyu derhal mahkeme sürecine taşımalısınız. Trafik kazasında trafik sigortasından elde edilen onca hak sgk tarafından gasp ediliyor. Hiç vakit kaybetmeyin ve lütfen gelişmeleri bizimle paylaşın.

Fatih altylı denen adam geçenlerde bir yazı yazmış! Neymiş efendim kanunlarda problem yokmuş! :uygulayan hakimlerde problem varmış Yasaları kendi kafalarına tatbik ediyorlarmış muş...
Başına bir şşey gelmeyince vede zengin olunca ne güzel memleket... Benim de eskiden param yoktu. Ama bedenim bütündü o halde de memleket güzeldi...
Ne zaman ki başınıza bir şey geliyor. Yolunuz hastaneye ye düşüyor anlıyorsunuz. Türkiye cennet mi cehennemmi!!
Demek kanunların suçu yok. Yargı ve mahkemeler iyi işliyor. Arkanızda kimin olduğunuda ben az çok tahmin edebiliyorum! Tıpkı uzan gibi...
Demek yasalar ve hukuk sistemi mükemmel. Doğuda T.C. askeri olsun KCK militanı olsun o ölenlerin anaları babalarının eline sizi bir verebilme imkanım olsaydı keşke. Size en iyi kanun ve yasaları onlar uygulamalı olarak anlatabilirlerdi... 30 senede zaman aşımından düşen bir dava varken siz utanmadan nasıl kalkıp pişkin pişkin yasalarda hata yok diyebiliyorsunuz?
B R A V O ! . .

Ücretsiz tarafsız yargı i s t i y o r u z. Hatta Ben şahsen ithal yargıçlar istiyorum.
B E N devletin Y A R G I C I N A gitmem. Benim lehime karar nasıl verebilir. Cumhur demeç verdi. ÖSYM hakkında ben ikna oldum!.
Sonraki gelişmelerde ne oldu. Sehven itirafı! E be adam Koskoca Cumhurbaşkanısın müslümansın ne gerek vardı yorum yapmaya?
Ben şimdi kalkıp nasıl devletime güvenirim.:confused:
Devletin en tarafsız en yetkili insanı bunu yaparsa... :(:(

Tarafsız ithal yargıcınız varsa ben varım. Yoksa adalet sisteminiz sizin olsun. (Peygamber Aleyyisselatu vesselam zamanındada musevi ve nasraniler onu hakem tayin ederlermiş!. Kendi hakimlerine güvenmezlermiş. Kendilerinden olmamasına rağmen onun hüküm vermesine sığınırlarmış. Bende bunların hakimliğine güvenmiyorum!:( )

HER CANLI ÖLÜMÜ TADACAKTIR!

Beni yaratan bana yaptıklarımın hesabını sorucakta, Size sormıyacak öylemi:confused:

SAYIN OTURAN BOĞA:
Aslında benim bu yazıyı yazmamın nedini sizin daha yasa çıkmadan başımıza gelecek olanı yazmanızdı. ben de bundan korkuyorum ve başımızada geldi.

BENCE ŞU ANDA KİMSE PROTEZ YAPTIRMASIN EĞER YAPTIRIRSA BİR DEFALIĞINA VERİLEN BU HAKKI 3750 TL DEĞERİNDEKİ PROTEZLE KULLANMIŞ OLACAK LÜTFEN SİZDE TÜM ARKADAŞLARA BUNU İLETİN.
Aslında işin aslı trafik siğortalı bu zamana kadar trafik kazalarında tedavi gideri olarak toplam ciroasunun %5 ini harcıyorlardı.TORBA YASASINDAN sonra topladıkları cironun %15 devlet aldı ve tedavi giderlerinin ssk üstlendi.ama bizim başımıza bu olay 21.05.2010 tarihinde geldi bizim o zaman ki trafik siğortasındaki policede 170 000 tl tedavi gideri olarak teminat vardı. tedavi gideri kısımında ssk karşılar yazmıyordu ben bunu ifade etmek istiyorum.
yani benim 170 000 tl tedavi igiderlerinde yazan teminat tutarındaki bu para nerede ben şu anda nereye başvuru yapacağımı bilmiyorum sizde bana yardımcı olursanız sevinirim
aslında sadece bana deyil tüm mağdurlara en azından bir yol gösterebilirmisiniz.tel numaram 05424642897

sayın oturan boğa konuyla ilgili olarak sgk ya tekrar gittim bana bu proteze ödeme yapmayacaklarını söylediler bende bana ödeme yapılmayacagına dair bir yazı vermelerini istedim fakat kimse bu yazıyı veremedi.bende avukata gittim avukat ise bana siz protezi yaptırın ve ondan sonra dava acılacagını söylediler bizim zaten 25 000 tl yi verecek gücümüz yok bu parayı vermeden de dAva acamıyoruz sizin bu konu ile ilğili aklınıza gelen başka yol var mı iyi çalışmalar

merhebalar bende 5 ekim 2010 tarihinde kardeşime ait kardeşimin sürücü olduğu araba ile kaza yaptık benim kazada belim kırıldı buna bağlı hastanelerde iki ay tedavi gördük hastanelerdeki tedavi ücretlerinin hepsini araç sigortası ödedi fakat hastaneden çıktıktan sonra tedavi devam etti tedavi için bir çok ilaç kullandık ama ne ettiysem bu harcamaları ne ye göre faturalandıracağimi ve faturaları hangi kurum ödeyeceğine dair bilgi edinemedim defalarca sağlık bakanlığını aradım dolayısıyla hala hastane sonrası tedavi için kullandığım ilaç paralarını kendi cebimden karşılıyorum benim durumumda olupta tedavi giderlerini nasıl karşılıyorlar

Üst Alt