Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonucu sigortayı dava ettim, ama 5 yıldır mahkeme sonuçlanmadı?

barış19

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
1
2004'de trafik kazası geçirdim nigde'de. nigde beni erciyese sevketti, kaza tutanagını 2 ay işgöremez diye tutanak tutmuşlar. bu durumdada sigorta bana bedel ödemedi. ben de mahkemeye verdim. 5 yıl oldu ama dava yine sonuçlanmadı. birşey anlamadım bu davadan! bu kadar uzun sürer mi?

bilgisi olan arkadaşlarım yazarsa sevinirim

Bu kadar uzaması bence olanaksız! Avukatın davayı takip etmiyor olabilir mi?
Dava sürecinde Adli Tıbba sevk oldu mu? Ya da davanın sürdüğüne dair avukatın seni bilgilendirdi mi ara ara?

Bende sizin durumunuzdayım,benim kazada sene 2003 de oldu sigortayı vede araç sahibini mahkemeye verdim yeni sonuçlandı benimkisi.Yalnız benimkisinin uzama sebebi hep itiraz etdi karşı taraf vede adli tıp raporu çooook uzun sürüyor.

evet avukatım bilgilendiriyor bazı kişiler zaman aşımına ugrar diyor benimde kafam karışdı mehkemedeki dava zaman aşımına ugrarmı

Bende trafik kazsı geçirdim ama bu kadar sürmedi süreç bence avukatın asılmıyor sen bi ara trfik sigortasını bütün evrakların ve sağlık raporun hazırsa en fazla 2 ay içinde sonuçlanır beniki biraz uzadı çünkü tazminat hakkın kadar tedevi giderlerinde var ve bu tutar sigorta şirketinde saklı olmak kaydıyla kalıyor sana yazılacak cihaz protez ve sandalye gibi hayatını kolaylaştıracak aletler bu bütceden veriliyor sen benim avukat biraz sağlamcı olduğundan tedavi giderlerinin saklı olması için ayrı bir ibraname istedi şirketten sen trafik şirketini ara..

barış arkadasım bu sorularının cevabı avukatında avukat asılırsa netice alınırdı coktan benim sigort davam 3 ay sürdü bu uzun süren bir dava deyilki 5 yıl cok uzun bir süre

avukatlar bılgı verır sorun bız bılgılımıyız....

ılk once gecmıs olsun.kazada kaza tespıt tutanagına iş gorememezlık yazılmaz ılk nce senın saglık durumunla ılgılı dosya seyrı beklenır kalıcı veya sureklı sakatlıgın oldugu zaman bunu alacagın raporla sigortaya ibraz edersin ne hıkmetse yapılan aktuerler hıc tutmaz ama bunun sonunda cıkacak tazmınata karar verılır burda herkesın gorus bıldırdıgı gb avukatta olabılır kazanın seyrını etkılecek dıer sahıs veya olaylar varsa( ıtıraz,adlı tıp vb.)uzaya bılır ama 5 sene cok fazla bızım bır kac olayda basımıza gelmıstı senın yapacagın tek bır yol var gercekten elınde sureklı sakatlık raporu varsa kaza anında yararlana bılcegın sıgorta sırketı veya sırketlerıne kaza tarıhı polıce nosu ıle herhangı bır hasar ıhbarı yapılıp yapılmadıgını ogrenmek ....
umarım baska sebeblerden dolayı odeme yapılmamıstır aksını burda yazmama gerek yok

25.03.2010. günü mahkeme vardı gittim duruşmaya katıldım bu sefer bitecek heralde diye düşünüyordum ama olmadı adli tıp raporu oolacak dedi hakim şimdi onu alacagız bilemedim bu nassıl iş bütün şanssızlık lar bizi buluyor bazı arkadaşlarda yazmış.3 diye benim 6.yıl oldu hala bitmedi bitecegide yok sanırım keder şanslı olsak böyle olmazdık neyse adli tıp raporu alması zormu bilen varsa paylaşırsa sevinirim 1 günde bitermi çünkü çorumdan gelecegiz benim için bayagı zor olacak okadar yol

barış19;

arkadasım öncelikle gecmiş olsun.Malesef ki bu tür davalar uzun sürmekte. Fakat şunuda bilmeni isterimki sigorta poliçeleri kaza tarihindeki teminatlar dahilinde aktüer hesabı sonucu sana ödeme yapacaktır.Şayet Özürlü sağlık kurulu raporunu dereceli alabilirsen. Aksi taktirde bu tazminatı dahi alamayacaksın.buda senin için üzücü bir durum.O kadar cefa çekmişsin bide elin boş dönmek var.Şunu kısaca bilki araç sigortaları senin yaşın, sakatlık oranına göre aktüer hesabı yaptırırlar.Ama ısrarla şunu da bilki bu hesaplamayı hazine msteşarlığına bağlı sicil numaralı 111 ( aktüer sayısında artış veya eksilme olmadıysa ) tane olan aktüerlere yaptırılmasını sağlat.Kesin hesaplama ancak bu şekilde ortaya çıkar bunada emin ol.
İşte bizler her ortamda diyoruz ki ; tazminat haklarınızı en geç 1 - 1 buçuk ayda sulhen almanızı sağlamakta yardımcı oluyoruz. Tekrar geçmiş olsun arkadaşım.Ahmet GİRGİN 0534 980 44 22

merhaba...

Ben e5 Hasar yönetimi-kaza danışmanı ENES MUTLU..
Forumu incelerken sıkıntınız dikkatimi çekti,kazanızın detaylarıyla ilgili beni bilgilendirirseniz size yardımcı olabileceğimi umuyorum,

barış19,
Benim kazam 2003 de oldu ve ben davayı 2004 de açtım tam tarih yok aklımda,benim mahkeme 2009 da sonuçlandı fakat yüklü tazminat olduğu için hacize gidildi tapuda mallarına el knouldu tapuya yazı yazılıyor cevap geliyor falan filan derken 2010 da bitdi.Ben kazandım kazandığım halde anlaştım lanet olsun dedim çerez parasına anlaştım,sağlığım yerine gelmeyecek nasıl olsa mallarıda kaçırdılar tekrar onlara dava açacan geri gelmesi için falan fiiiiiiiiiilan baya uzun iş ve benim cinler gelmişti artık otomatik tüfeği doldurdum ya onlar geberecekti ya ben o derece bıkmıştım temizleyecektim aileyide avukatlarınıda derken onlarda çerez parası verip onlar sağ ben selamet.
Yalnız İstanbul adli tıpa göndermesi çok iyi olmuş canını sıkma moralini yüksek tut yıkılma dik dur madem başladın bitir ben son noktada hepsini yok edecektim sadece 1 dk evet o 1 dk da değişti herşey Türkiye'de katliam yapacaktım ama engellendim sakın hata yapma sende soğuk kanlı ol.
İstanbul adli tıpa yolladık dosyanı dedikleri anda Telefon numarası al geldimi diye ara orayı takip et sürekli dosyalar kim vurduya gidiyor benim İstanbul adli tıpa dosyamın gidip gelmesi 1 sene sürdü.Adli tıpda sakin ol normal hastanede muayene oluyor gibisin ( yemiyorlar seni ) şaka tabi bu orda herşey normal dikişlerini,kırıklarını,yaranı,bereni kazadan kalan herşeyine bakıyorlar inceliyorlar merak etme yalnız gidebildiğin kadar erken git randevu veriyorlar fakat erken git orda bulun İstanbul trafiği bu,
Kolay gelsin Allah yardımcın olsun inş,

Üst Alt