Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonucu sol kolumu kaybettim. Ehliyet vermiyorlar. Nasıl alabilirim?

humurganlı

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar bir tirafik kazası sonucun da sol kolumu kaybettım ( h ) sınıfı ehliyet ve tabiyki araba almak ıstıyorum iki kre denedım ılkını zonguldak ta denedım ehlıyetıde aracıdaalamazsın dedıler 4 ay once kocaelı devlet hastanesıne gıttım bı orda sansımı denedım araba ıcın rapor verırız ehlıyet olmaz dedıler sitede bir kac msj okudum ahliyeti almam mumkun gıbı gorunuyor napmam gerekıyor şimdiden teşekkürler

Sol kolunu kullanamayanlar "otomatik vitesli araç kullanır, h sınıfı sürücü olur" ibareli rapor alabiliyorlar. Ama tabii biraz akıl ve hakkaniyet duygusu olan doktyor/heyet bulmak lazım!

Şurayı inceleyebilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/oze...ulunup-surucu-belgesi-ve-arac-icin-rapor.html

Not: Sol kolundan sakatlığı olanlar varolan mevzuata göre araç alımında vergi avantajından yararlanamıyor. Bugünlerde bu konuda bir değişiklik yapılacağına dair bilgiler dolaşıyor ortalıkta. Bence bir süre daha bekle. Olası gelişmelerin ardından sürücü belgesi için girişimde bulunursun

Üst Alt