Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonucu T11 ve T12 kırığı oluşan abim çok umutsuz. Ben ne yapmalıyım?

kızkardeş

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
mrhaba 11 gün önce arıfe günü bi tırafık kazası geçirdik bu kaza sonucu abimin beli kırıldı t12 ve t11 de kırıklar oldu
çok umutsuz şimdi ona nası yardımcı olabilirim bilmiyorum çok üzülüyorum lütfen bana ne yapmam gerektini nası bi yol izlememiz gerektini anlatın
ben kazayı eziklerle atlatım çok şükür şimdi bütün derdim ona yardımcı olmak

böyle bi durumu yaşayanlar ne yapmamız gerekıyor 15 gün sonra fizyoterapi ve rahabilitasyon merkezine gidecek
moralman çokmüş durumda allh herksede abimede işallh şüfa nasıp etsin diliyorum tşk

Öncelikle geçmiş olsun ALLAH acil şifalıklarlar versin.....
kemik kırıkları zamanla iyleşiyor ama kemiklerin içindeki damarlar ve ilik iyleşmesi daha çok zaman alıyor zedelenlemeye göre değişiyor eger fazla zedelenme yoksa fizik tedavi ile ilk 2 / 3 ay içinde belirli gelişmeler olur fizik tedavi asla bırakmayın düzenli şekilde devam edin. Bende de T12 kırıgı var fizik tedavi hastanesine yattıktan sonra ilk 3 ay içinde belirli gelişmeler olmuştu sonra daha daha iyi gitti.
Tekrar geçmiş olsun......

çok tşk ii dilekeriniz için göbekten aşagısını hisetmiyodu ama bugün umudumuzda artı biraz göbek altından on parak kadar bi msafeyi hisetmeye bşladı sizinde dediniz gibi fızık tedaviden sonra daha iyi gelişmeler olacak buna şimdi dahada çok inanıyorum sizede çok geçmş olsun umrım dahada iyi olursunuz peki eskisi gibi olma ihtımali varmı sizin nekadar oldu kazayı geçireli tşk

daha da iyi olur inşallah
benim kazayı geçireli 6 yıl oldu. ilk 1 yıl oturma dengem yoktu sonra fizik tedavi ile yapılan hareketlerle oturma dengem oluştu hastanede yürüme cihazı yaptılar sonra cihazlarla yavaş yavaş yürümeye başladım. sağ ayağım daha çok gelişti omirilikte sağ ayağıma giden damar sola ayağıma göre daha az zedelenmişti ondan sağ ayağım daha iyi şimdi...
tmm iyiye giderken kötü bir durum daha oldu sağ ayağım hareket ederken diz kemiğinden kırıldı ve bu benim morelimi çok bozdu üstü üstelik gittiğim doktorlar doğru dürüt ilgilenmeyince kırılan kemik yanlış yere kaynadı.......
şimdi durumuma gelince yine iyiyim sağ ayağımın üzerine cihaz kullanmadan biraz basabiliyorum.....

kızkardeş; öncelikle çok geçmiş olsun. kendim de 7 yıl önce trafik kazası sonucu omurilik felçlisi oldum. seviyem t12'dir. gelişmeler ilk 1.5 yılda oluyo ve ondan sonra olmuyo. bu arada kesinlikle ve kesinlikle bası yaralarının çıkmamasına dikkat ediniz. sürekli pozisyon değiştiriniz.ilk zamanlarda havalı yatak kullanınız. kafanıza takılan bişey olursa sorabilirsiniz. tabi ki bildiğim kadarıyla. inş. en kısa zamanda sağlığına kavuşur. tekrar geçmiş olsun...

Geçmiş olsun Kızkardeş,Benimde kırık T-9..da...
Öncelikle çok iyi bir fizik tedavi görmesi gerekiyor bu konuda elinizden gelenin en iyisini yapmalısınız,bulabileceğiniz en iyi fizik tedavi hastahanesinde yaptırmalısınız ,devlet hast lerindeki fizik tedavi çok yetersiz...

kızkardeş; öncelikle çok geçmiş olsun.Tabiki işiniz zor kolay değil ölümden dönmüşsünüz.başta olaya böyle allahın taktiri. yaşamakta bazen bir şanstır.eskisi gibi olabilirmiyime fazla odaklanmamak lazım.birde acaba ilerde nasıl olacağım,inanın bunu allahtan başka kimse bilemez şöyle düşünmek lazım böyle kazaları ve böyle sonuçları dünyada milyonlarca insan yaşıyor hayat devam ediyor mücadeleyi herkez veriyor hayat da bir mücadele zaten kazalar kötü tabiki ama dünyanın sonu da değil.baştan olaya böyle biraz geniş bakmak lazım acaba yarın ne olacak?,eskisi gibi olabilecekmiyim?. kesin bir çözüm varmı?. gibi sorular mücadelenizi engellemesin.kusura bakmayın böyle bilmiş bilmiş konuştuğuma demek istediğim şu ben de aşağı yukarı aynı kaderi yaşadım. en kötüsü olmasada kötü izler bıraktı bende.izler derken,hayatımı kısmi bir engelle yaşama mecburiyeti oluştu belki ilk zamanlar zorluk çektiysem de allaha şükür şu an bir çok sorunu aşmış ortalama herkez kadar mutlu bir insanım
herşey geçer atlatılır insan herşeye alışır inşallah siz de bu kötü günleri atlatacaksınız.
başta yukarda yazan arkadaşların önerilerine çok dikkat edin bası yaraları önemli. yani devamlı yatmaktan oluşan yaralar,fizik tedavi ,rehabilitasyon bunlar çok çok önemli şeyler.devamlı ayaklarını hareket ettirin bunlar kadar önemli olan birşeyde siz ve aileniz her zaman ve her şekilde onun yanında olacağınızı hissettirin eskisi gibi olsada olmasada onun yanında olacağınızı ve hep seveceğinizi hissettirin zaten onu sevdiğiniz ve yanında olacağınız belli bunu hissettirin herşey geçer.
tekrar büyük geçmiş olsun inşallah çok güzel haberlerle görüşmek üzere allah yardımcınız olsun.

geçmiş olsun arkadaşım benimde seviyem t 11-12 kırık oluştu ameliyat sonrası sırtıma cihaz takıldı sonra terapi gördüm 3 ayda gelişmeler oldu sonra devam etmedi
bu sizdede öyle olacak diye birşey yok herkezin durumu farklı gelşiyor çok iyi bir rahabilitasyon merkezine başvurun size orada neler yapmanız gerektigi anlatılır ve
gün be gün yaşadıkça birçok şey ögreneceksiniz allahtan umut kesilmez moralini yüksek tutsun çok büyük destek olun azimle çok şey oluyor arkadaşlarda yazıyorlar
bası yarasına çok dikkat edin hastanın ilerlemesini durduran nedenlerden biri çok önemli bir öneride özelde tedavi olun

Çok çok çok büyük oranda geri dönecektir. Bol moral ve sabır lazım. Fizik tedavide fizyoterpistinizden iyi öğrenin hareketleri ve aksatmadan yapmayı sürdürün.
Ayrıca, abiniz yapabildiği her her her her şeyi kendi başına yapsın, kullanabildiği her her her kası kullansın. Zaman içinde her şey güzel olacaktır...
Unutmayın, umutsuzluk ve acelecilik en büyük düşmandır bu durumlarda...

Formül basit: azim, sabır, sevgi, saygı

Lütfen gelişmeleri buraya yazmaya devam edin.

Merhaba kardeşim,
Öncelikli olarak geçmiş olsun.Allah ağabeyine acil şifalar versin.Bende 4,5 ay önce trafik kazası geçirdim.Benim t10-t11 kırık ve omurilikte tam kesi meydana geldi ve şu anda göbek hizasından altım tutmuyor.İbni-sina hastanesinde Türkiyede 10 hasta üzererinde denemesi yapılan kök hücre naklini 3,5 ay önce son hasta olarak oldum.Şu anki durumum hissim göbekten aşağı 15-20 cm indi.

fizik tedaviden sonra kullanacağı cihazları hiç terk etmez se bu cihazların boyunda kısalma olacak ve yürüyüş şekli yaşlı bir insan dan daha hızlı olacaktır. Birde abinizin kırık sevyesi dışında aldığı darbenin de önemli rolü var. Geçmiş Olsun.

Öncelikle acil şifalar dilerim abinize.Nasıl abinizin son durumu, fizik tedaviyi aksatmayın sakın.

slmlr,

öncelikle herkese acil şifalar diliyorum .6 ay önce trafik kazası geçiren eşimde t12 l1 kırığı olmuş ve aynı gün ameliyat olmuştur. 4 ay fizik tedavi gördükten sonra dayanılmaz sırt ağrıları ve enfeksiyon sebebi ile fizik tedavi merk.çıktık.
Şuanda sağ ayağında diz kapağının altına kadar his var .sol ayağında hiç his olmamakla beraber çok ağrı var.
gittiğimiz özel bir hastanenin tanınmış bir cerrahı çekilen son emar ve tomogr .sonucunda sol tarafında kemiğe baskı old. söyledi.
şimdi 2 ameliyatımızı olacağız. eşim sırt ağrıları olmadan önce fizik tedavi mer. uzun yürüme cihazları ve wolkır ile bayağı yürüyordu.

benim öğrenmek istediğim. bizim durumumuzda olup da iyileşen var mı? Allahım hepimizin yardımcısı olsun.

çok geçmiş olsun,benimde t12 l1 kırığı oluştu,ağrı olarak çok fazla öekmedim çok şükür,ilk zamanlar olmuştu tabii.iyileşme adına ben de bir gelişme yok ama önemli olan sinirlerin ne kadar tahribat gördüğü,inş en kısa zamanda toparlarsınız.
şifalar

sağol atoksal.sizin ne kadar oldu.ve nasıl oldu.his anlamında bir artınız oldumu.benim eşim sağ ayağını diz kapağının altından biraz daha aşağıya kadar hissediyor.uzun yürüme cihazları ve wolkır ile bayağı yürüyordu.şimdi sırt ve ayak ağrısından çok fazla hareket edemiyor.

Geçmiş olsun Banu hanım.. Benim eşimin de seviyesi T 12. Kaza üzerinden 20 ay geçti. Ameliyatttan çıktığında sadece bacaklarında üst ön kaslarını hafif kasabiliyordu. 20 ay sonrası, şu an wolkırla çok rahat yürüyor. Ayakkabısının içine afo giyiyor. Evimiz 2 katlı, medivenleri çıkabiliyor. Çift kanadyen denemesi yapıyoruz, ama biraz düşmekten korkuyor. Fazla zorlamıyorum ben de...
Yani...Doktorumuz ameliyattan çıkınca bize şöyle demişti: Şu an en kötü haliniz, her gün böyle düşünün, çok daha iyi olacaksınız.
Siz de böyle düşünün ve maalesef hiçbir zaman eski halinize dönemeyeceksiniz. Unutun , geçmişi düşünmeyin , sadece üzülürsünüz.. Hayat devam ediyor, mevcut durumunuzu kabullenip, mutlu olun ... Başka çare yok...Zaman herşeyin ilacı.Şu an sizin için çok yeni, sizin neler yaşadığınızı nasıl hissettiğinizi maalesef biliyorum. Umutsuzluğa kapılsanız da , belli etmeyin eşinize, onun durumu çok daha zor, size yük olduğunu düşünecek, üzülecek yapamadıklarına... Aman yalnız bırakmayın, her an yanında olun, pozitif olun, mutlu edin ki o da azimli olsun, bırakmasın. Daha iyi olacaksınız, lütfen çalışmayı bırakmayın, fizik tedaviyi hayat tarzınız haline getirin...

yazdıklarınız için tşk ederim.eşinizde en kısa zamanda gelebileceği en iyi düzeye gelir inş.

Buyuk Geçışş Olsun Umarım SaqLık sıhatınıze kavusursunuz . ALLAH Sıfalar Versın

Çok geçmiş olsun herkeze. bende acılı bir kızkardeşim. Benimde abim trafik kazasında omurgasının t11 den aldığı darbeyle felç oldu. kırılan parçalar omur iliğe battı ve kesiler var. ama küçük de olsa bir bağlantı var. fizik tedavi devam ediyor. ama hiç his yok. ufak da olsa küçük hareketler var. fizik sırasında itmeler var. Doktorlar da Allahın kullarıdır ve ne derlerse desinler önemli olan Allahın dediğidir. Asla vazgeçmeyin. Allah herkezin dualarını kabul etsin. Asla hayattan vazgeçmeyin...

öncelikle geçmiş olsun Banu hanım benimde T 11 L1 kırığım var.bende 1.amaliyattan sonra kemiklere baskı oluşması sonucu 2.ameliyatı oldum şu an 2 sene oldu sağ bacağım dizekadar hissi ve hareketivar sol dize kadar his var haraket cok az sağa cihaz takmadan afo ile volkırla yürüyorum kısa süreli his ve haraket ler 8 ay içinde geldi sonra calışan kasları güçlendirmeye calışıyorum.

Üst Alt