Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonucu T12 kırığı olan arkadaşım iyileşebilir mi?

E<3 U

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhaba.

yaklaşık 1 yıl önce 23 temmuz 2010 da arkadaşım trafik kazası geçirdi T12sinde kırık oluştu .

1 yılda baya gelişme yaşadık doğrusu hisleri diz üstünde tamamen var diz altındada hafif dokunmalar haricindeki herşeyi hissedebiliyor . Çok azda olsa parmaklarını hareket ettirebiliyor , otururken bacağını sağ sola (biraz kalça yardımıyla) oynatabiliyor.
Yürüme cihazı yapıldı onu giyip walkerla gayet güzel yürüyebiliyor tek sorunu dizinde hareket olmaması . Bir de yürüme chazını giyip hiç bir yere tutunmadan 5 dk falan dengede durabiliyor. Gatada ve 9 Eylül ftrde tedavi oldu büyük gelişmeleri gatada oluştu tabi sedyeyle gidip sandalyeyle geldi .

Benim sorum bundan sonra ne kadar yol alırız ilk 2 senenin çok önemli olduğunu duydum biz çok azimliyiz son 27 günümüz 1 yıl olmasına bu günlerde daha çok çalışıyoruz .

Sizinde düşüncelerinizi ve önerilerinizi almak istedim şimdiden teşekkürler...

Harika gelişmeler olmuş. Bu gelişmeler gelecek için de umut verici... Kendi başına yapabildiği her şeyi yapmaya, ayağa kalkıp boool bol yürümeye, kaslarını sürekli güçlü ve zinde tutmaya devam etsin. İyi beslensin, bol su tüketsin... Bunları yaptığı sürece inanıyorum ki çok daha güzel gelişmeler olacaktır...

Kendi kendine mesane ve barsak boşaltımını yapabiliyor mu? Bu konuda düzenli olarak tuvalete gitsin ve bedenini alıştırsın. Gündelik yaşamı için bu alışkanlık çok önemli.

Ayrıca, daha da önemlisi, kaza öncesinde her ne yapıyor idiyse (okulsa okul, işse iş) o gündelik pratiklere bir an önce geri dönmeli. O gündelik yaşamdan uzak kalınan her an zarardır...

ben t11 t12 tümürü ile ameliyat oldum bülent arkadaşın dedigi gibi sürekli hareket etmeye çalışsın birde doktora danışın başkasının hareket ettirmesinde sıkıntı olmazsa hareket ettiremedigi kısımları ailesi sürekli hareket ettirsin birde başka doktorları araştırın benim doktorum çok iyiydi alanında iii lerden biriymiş eger hastanın aiesinin imkanı varsa mr sonuçlarını bir de o daktora göstersinler biz orada kont. giderken felçli gelip yürüyerek dönenleri duyduk diger hastalardan ama ne kadar dogru ne kadarı abartma onu bilemem ben doktorumun çok faydasını gördüm...

ay çok sağolun söyledikleriniz bizi çok sevindirdi . Mesane boşaltımını kendisi yapabiliyor bir süredir . Doktor başlarda takı bırakmasına izin vermedi kaslar yanlış çalışmasın diye sanırım ama özellkle bu hafta her tak saatinde mesanesini kendisi boşaltıyor . Takı bırakmayı düşünüyor biraz daha düzene girince .
Arkadaşım daha 16 yaşında bu sene okula gelemdi 10. sınıf öğrencisi önümüzdeki sene devam edicek ama sosyal hayatında hiçbir değişiklik olmadı sinemaya konsere her yere girip çıkabiliyor zaten Allah a şükür hiç bunalımda yaşamadı .

Başka doktora danışma gereği aileside artık duymuyor sanırım annesi hemşire zaten İzmir yeşilyurt devlet hastanesi gata dokuz eylül ftr + üroloji buraların hepsinde doktorlara göründü bi ara eve özel fizik tedavicide geldi . Şu an tek eksiği dizinin kitlenmemesi yatarken ayağını kendine doğru çekebiliyor hareketimiz azda olsa var . Dediğiniz gibi bunların üstüne gidiyor inş daha güzel gelişmeleri paylaşırım :)

Kendi başına mesaneyi boşalttıktan sonra hemen TAK yapsın. Bakalım kendi başına mesaneyi tamamen boşaltabiliyor mu, yoksa biraz (ne kadar?) idrar kalıyor.

Ayrıca, kendi başına mesane boşaltırken ne kadar zorlandığı da önemli. Kendini çok fazla zorluyorsa, mesane içinde oluşan basınç böbrekler için risk oluşturabilir.

Bu konuları doktoru ile konuşmasını öneriririm.

Üst Alt