Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonucu t9-t10-t11 yaralanması..?

t9-t10-t11

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
eylül ayının 11 inde kendi arabamı arkadaşımın kullanması sonucu bir trafik kazası geçirdim.
adım mutlu öztürk
kaza sonucu sağ kaburgalarımın 3 adeti kırlıp akciğerimi patlatmış ve sönmüş.
bu yüzden omurgadaki t9-t10-t11 (t10 patlamış) kırıklarıma müdahale edilemedi.

8 gün içinde ciğerimi şişirdikten sonra bursa uludağ ünivertise sinde
ilk ameliyatım oldu.
t10 patlağında ki bir kaç kemik omurilik üzerindeki dura bölümüne saplanmış.
bu 8 günlük ilk ameliyatımı bekleme sürecimde omurilik üzerindeki bası ne yazıkki devam etti.
3 platin 12 adet vida ile omurgam sabitlendi.
doktorum sn doç.dr şeref doğan ın dediğine göre omuriliğimin üzerindeki bası kaldırılmış.
omuriliğimin üst zarında durada ki kemikler temizlenmiştir.
fakat omuriliğimin dışarıdan herhangi bir kesik ve kopuk ve yarık olmadığından içerisindeki sinir hasarını tahmin edemeyiz dediler.
ilk kaza sonrası göbek deliğimden aşağısında hiç bir hareket ve his yoktu.
Fakat ne yazıkki ilk ameliyat sonrasında kaptığım enfeksiyonu antibiyotik tedavisi ile temizleyemediler.
ve ameliyatta takılan diren denilen 2 hortumun boşalttığı omurilik bos sıvımı kesemediler.
2nci amelitım 9 saat sürdü enfeksiyon temizlenerek tekrar antibiyotik tedavime devam ettiler .
fizik tedavi bölümüne sevkim yapıldı.
şu an göbek deliğimden aşağı seviyem kasıklarıma kadar hemen hemen indi .
kasığımdan bacak kasımı çekerek diz kapağımın altındaki kasları hareket küçük olarak hareket ettirebiliyorum.
tabiki şarlatanlara para kaptırmak kesinlikle istemiyorum ama bu anlattığım patlama yani t10 omurgam ne anlama geliyor.
kesi varmı kopuk varmı yada bunlar nedir bilmiyorum.
dr um senin gibi yürüyen hastalarım var dedi.
bir nebze anlayan arkadaşlarım yorumlarsa sevinirim.
teşekkür eder saygılarımı sunarım

merhaba geçmiş olsun arkadaşım anlattıgına gore omurılk kopması yok bu en onemlısı omur kemıklerı kırık olması sorun degıl fızık tedavıye devam et ıyılesırsın hıslerın asagı dogru yavas yavas ınıyorsa cok ıyı .benım 2006 da yuksekte dustum t 5 t6 t7 t8 t9 t10 t 11 kırık ve senın gıbı akcıger patlamış ve belden omurlar omurılıgı kesıp koparmış gogus tupu banada takıldı bende 15 gun arayla ıkı amelıyat oldum bende ıyılesme olmadı hıs asagı ınmedı gogus hızasında asagı hıs yok senın durumun ıyı sukur korkma doktorun ne derse dınle ve fızık tedavıye devat et bırde ankarada tsk fızık tedavı merkezı var bılkente buraya mutlaka gel sıra al tedavı ol telefon et randevu al doktor bilge yılmaz ıcın randevu al burda omurılk yaralanmasına bılge hoca bakıyor .allah şifanı verır inşallah.

ankarada tsk fızık tedavı merkezı var bılkente buraya mutlaka gel sıra al tedavı ol telefon et randevu al doktor bilge yılmaz ıcın randevu al burda omurılk yaralanmasına bılge hoca bakıyor .allah şifanı verır inşallah.yukarda (tsk yazacagıma teskkuurler yazmısım duzeltıyorum)

türk silahlı kuvvetlerının fizik tedavi merkezi sadece üç harfini yazınca otomotık olarak yazı tesekkurler cıkıyor .

Şu anda elindeki en etkli ilaç fizik tedavi, doktorların kontrolünde fizik tedavi programı yapmak.İlk üç ayda mutlaka iyiye gidiş olur ,bir senede baya yol katedersin, eger bu dediklerim olmazsa sinirin baya hasar aldı demektir.Şu an ki durumunu melankoliye kapılıp dert etme ,az sabır arkadaşım, geçmiş olsun.

bunlar çok güzel yorumlar hep içimde bir umudum var.
Aslında ara sıra o umut kaybolmuyor değil :)
Fakat Allah tan umut kesilmez hepinize yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.
Bu arada Halil abi yarın ilk işim arayıp sıraya ismimi yazdırmak olucak işallah tüm ilerlemeleri buradan paylaşacağım.

Çok çok geçmiş olsun. Anlattıklarınıza bakınca umutlu olmamak için hiç bir neden yok. :) Bol bol fizik tedavi yaparak, ama çok daha önemlisi kendi başınıza yapabildiğiniz her şeyi kendi kendinize yapmayı sürdürerek, bir de tabii sağlıklı beslenip genel sağlık durumunuzu iyi şekilde tutarak bu kazadan olabilecek en az hasarla kurtulabilirsiniz... Küçük de olsa hasar kalabilir. Ama buna dair hiç kimse bir öngörüde bulunamaz...

Ve, söylememe gerek var mı bilmiyorum ama, ne olursa olsun sosyal yaşamınızdan kopmayın. İşse iş, okulsa okul, çapkınlıksa çapkınlık...

Sağlam bir insanın omuriliğini açıp kapasanız bile uyuşur 3-4 ay yatakta kalır.Omurilik sıvısının yeniden oluşması en az 8 ay, bunun için bol bol su içilmeli, sıvı yerine gelinceye kadar baş dönmelerin olabilir ayaga kalkınca.İlk şoku cabuk atlat, oturan boğanın dediği gibi kendini fazla dinleme, ev için de de olsa birşeylerle ugraş, dışarıya cıkma ımkanın varsa ,dışardaki havayı ve topragın kokusunu soluman yeter.

elimden geleni yapıyorum şimdilik ağrılarım olduğu için çok aktif değilim ama eve paralel bar yaptırdım normal ftr hareketlerim 30lu olarak sabah ve akşam yapılıyor günde 2 kezde 10-15 dk ayağa kalkıyorum. işallah gelişmeleri sizinle sürekli paylaşacağım desteğiniz için teşekkürler.

geçmiş olsun ben sağlıkçıyım. Sizin spinal kord da kopma olmamış olsa idi ayakları oynatamadın. bu yüzden sizin için umut çok. Ama tedavi süresiuzaya bilir. Asla vazgemeyin ben sizin yürüyebileceğinize inanıyorum.

Herkese çook geçmiş olsun yukarıda anlatılan hikaye canım eşimin başında geçti eylül den buyana hergeçen gün daha iyi oluyoruz yaralarımızı acılarımızı sardık raflara kaldırdık artık anı yaşıyor geleceğe dahil planlarda yapmıyoruz hergeçen gün daha iyi olması için cabalıyoruz Allah büyük inşallah bizim bir şans daha verir tabi buradaki bütün arkadaşlarada inşallah Canım eşim seni cook seviyorum nefes aldığım sürece yanında yanı başında ollaçağım bu zor günlerin en kısa zamanda bitmesi diliyorum Allah'ım dan Seni Çook Seviyorum:)

saol canım eşim iyi dileklerin ve allahın sana verdiği yegane dayanma gücü ile bana sunduğun destek ile bu rahatsızlığı aşamasakta birlikte yeni bir hayata devam edeceğiz.

Öncelikle çok büyük geçmiş olsun.
Ben kayseriden Cemil TOPALOĞLU
%99 engelliyim ve kas erimem bulunmakta.
Damdan düşenin halinden damdan düşen anlarmış. O yüzden de şimdi senin ne çektiğini benden iyi kimse anlayamaz.
Sen benim gibi birini 2008 yılında tam 15.735 TL'lik dolandırmıştın ve şimdi ki geldiğin durum malum
Sevindiğimi asla düşünme bu derdi Rabbim bana vermiş düşmanıma bile vermesin.
Hatta ben şuan geçmiş olsuna ziyarete bile gelebilirim.
Tekrar geçmiş olsun. İlaveten hakkım haram olsun...

Dolandırıcı Mutlu Öztürk

Felç geçirdikten sonra beni 1600 TL dolandırdın Bekle o parayı senden söke söke alacam adı şerefsiz dolandırıcı Mulu Öztürk namussuzu...

Üst Alt