eylül ayının 11 inde kendi arabamı arkadaşımın kullanması sonucu bir trafik kazası geçirdim.
adım mutlu öztürk
kaza sonucu sağ kaburgalarımın 3 adeti kırlıp akciğerimi patlatmış ve sönmüş.
bu yüzden omurgadaki t9-t10-t11 (t10 patlamış) kırıklarıma müdahale edilemedi.
8 gün içinde ciğerimi şişirdikten sonra bursa uludağ ünivertise sinde
ilk ameliyatım oldu.
t10 patlağında ki bir kaç kemik omurilik üzerindeki dura bölümüne saplanmış.
bu 8 günlük ilk ameliyatımı bekleme sürecimde omurilik üzerindeki bası ne yazıkki devam etti.
3 platin 12 adet vida ile omurgam sabitlendi.
doktorum sn doç.dr şeref doğan ın dediğine göre omuriliğimin üzerindeki bası kaldırılmış.
omuriliğimin üst zarında durada ki kemikler temizlenmiştir.
fakat omuriliğimin dışarıdan herhangi bir kesik ve kopuk ve yarık olmadığından içerisindeki sinir hasarını tahmin edemeyiz dediler.
ilk kaza sonrası göbek deliğimden aşağısında hiç bir hareket ve his yoktu.
Fakat ne yazıkki ilk ameliyat sonrasında kaptığım enfeksiyonu antibiyotik tedavisi ile temizleyemediler.
ve ameliyatta takılan diren denilen 2 hortumun boşalttığı omurilik bos sıvımı kesemediler.
2nci amelitım 9 saat sürdü enfeksiyon temizlenerek tekrar antibiyotik tedavime devam ettiler .
fizik tedavi bölümüne sevkim yapıldı.
şu an göbek deliğimden aşağı seviyem kasıklarıma kadar hemen hemen indi .
kasığımdan bacak kasımı çekerek diz kapağımın altındaki kasları hareket küçük olarak hareket ettirebiliyorum.
tabiki şarlatanlara para kaptırmak kesinlikle istemiyorum ama bu anlattığım patlama yani t10 omurgam ne anlama geliyor.
kesi varmı kopuk varmı yada bunlar nedir bilmiyorum.
dr um senin gibi yürüyen hastalarım var dedi.
bir nebze anlayan arkadaşlarım yorumlarsa sevinirim.
teşekkür eder saygılarımı sunarım
adım mutlu öztürk
kaza sonucu sağ kaburgalarımın 3 adeti kırlıp akciğerimi patlatmış ve sönmüş.
bu yüzden omurgadaki t9-t10-t11 (t10 patlamış) kırıklarıma müdahale edilemedi.
8 gün içinde ciğerimi şişirdikten sonra bursa uludağ ünivertise sinde
ilk ameliyatım oldu.
t10 patlağında ki bir kaç kemik omurilik üzerindeki dura bölümüne saplanmış.
bu 8 günlük ilk ameliyatımı bekleme sürecimde omurilik üzerindeki bası ne yazıkki devam etti.
3 platin 12 adet vida ile omurgam sabitlendi.
doktorum sn doç.dr şeref doğan ın dediğine göre omuriliğimin üzerindeki bası kaldırılmış.
omuriliğimin üst zarında durada ki kemikler temizlenmiştir.
fakat omuriliğimin dışarıdan herhangi bir kesik ve kopuk ve yarık olmadığından içerisindeki sinir hasarını tahmin edemeyiz dediler.
ilk kaza sonrası göbek deliğimden aşağısında hiç bir hareket ve his yoktu.
Fakat ne yazıkki ilk ameliyat sonrasında kaptığım enfeksiyonu antibiyotik tedavisi ile temizleyemediler.
ve ameliyatta takılan diren denilen 2 hortumun boşalttığı omurilik bos sıvımı kesemediler.
2nci amelitım 9 saat sürdü enfeksiyon temizlenerek tekrar antibiyotik tedavime devam ettiler .
fizik tedavi bölümüne sevkim yapıldı.
şu an göbek deliğimden aşağı seviyem kasıklarıma kadar hemen hemen indi .
kasığımdan bacak kasımı çekerek diz kapağımın altındaki kasları hareket küçük olarak hareket ettirebiliyorum.
tabiki şarlatanlara para kaptırmak kesinlikle istemiyorum ama bu anlattığım patlama yani t10 omurgam ne anlama geliyor.
kesi varmı kopuk varmı yada bunlar nedir bilmiyorum.
dr um senin gibi yürüyen hastalarım var dedi.
bir nebze anlayan arkadaşlarım yorumlarsa sevinirim.
teşekkür eder saygılarımı sunarım