Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonucu tarafımıza tazminat çıkartıldı. Nasıl ödeyeceğiz!?

ASİNEFES

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
08.03.2012 yılında sağ şeritten sol şeride geçerken[herkesin kullandığı ama sol şerit geçiş yolunun bulunmadığı bir yolda] kendi yolunda gitmekte olan bir motosikletin yol ortasında bulunurken bizi farkedebileceğini düşündüğüm halde bizim hatamız ve onunda farketmemsi sonucu bir kaza gerçekleştirmiş bulunmaktayız.
karşı tarafın alkollu olduğu ve motorunun da plakasının bulunmadığını biliyoruz.
bizde sağlık açısından maddi zarar harici herhangi bir zarar yok. fakat karşı tarfta kol hasarı bulunmakta yani sol kolunu kullanamamakta ve %53.3 raporlu
tazminat davası açtı. bugün sonuçlanan mahkememiz de net 477,268.00 bin tl tazminat almaya hak kazanmıştır.
Hatalı olduğumuzu kabul ediyoruz fakat bu ödemeyi yapabilecek maddi gücümüz yok. biz şu an da mahkeme kararını temyiz ettirdiğimiz halde bu parayı ödemeye tabi tutuluyoruz 300.bin tl'si sigortamız tarafından karşılandı geri kalan miktarında maşimizdan kesileceği ile ilgili nir kağıt geldi
ama eger paramız kesilirse biz ne yiyeceğiz düşünen yok.. bilgili kişilerden lütfen yardım istiyorum.

arkadaşım bu yazdığın bana çok inandırıcı gelmedi karşı taraf da alkol var ve ehliyet yok diyorsun mahkeme size uçuk bir tazminat çıkarmış.
çelişkili bir durum hiç inandırıcı değil. sigortanın ödediği para hariç geriye kalan tazminat miktarını maaşının 4 / 1 kadarını her ay alır. Sen ölünceye kadar hem faiz hem de bu parayı ödersin. üzerine mal mülk alamazsın temyize gitsen de karar değişmez ve hatta artar. ayrıca üzerine icra davasını durdurmak için bu parayı teminat olarak bankaya yatırman lazım bunu yapamazsan maaş tan her ay karşı tarafın avukatı parayı alır.

ASİNEFES
öncelikle geçmiş olsun, konuyu güzel anlatmışsın, mahkemede sonuçlanmış ve tazminata hükmetmiş, şimdi kazanın oluşmasına karşı tarafın alkollü olması etki edecek ölçüde değilmiş demekki, eğer alkolün etkisiyle bu kaza olduysa mutlaka motorsikletlide kusurlu olurdu,plakasının olmaması önemli değil, yani bu kazada kusurun tamamı sana verilmiş, tazminatın yüksek çıkmasıda muhtemelen magdurun maaşının yüksek olması ve yaşının genç olmasıyla ilgilidir ve % 53 oranlı rapora göre normaldir.
sigortanız poliçe limiti dahilinde üzerine düşen ödemeyi yapmış, bu durumda sigortanın sorumluluğu bitiyor, geriye kalan miktar sizden tahsil edilecek, ödeme gücünüz ve üzerinize kayıtlı mal varsa icra yoluyla tahsil edilir, üzerinize kayıtlı herhangi bir mal yoksa maaşınıza haciz işlemi uygulanır ve maaşınızın 1/4 oranında her ay maaşınızdan kesinti yapılır, bunu ödeyeceksiniz kurtuluşunuz yok,
tüm bu süreci empati yaparak kendini karşı taraf yerine koy sen ne yapardın, ömür boyu kolunu kullanamıyacak o arkadaş, senden aldığı tazminat o kolunu geri getirmeyecek
hata yapan mutlaka sonucuna katlanması gerekir diye düşünüyorum.

Hatalı %100 biz çıktığımız için. Ama Allah rızası için oldu bir defa. Benim babam emekli bir insan. Bir yüz bin tl'yi nasıl ödeyelim. Muhakkak ki bir çaresi olmalı

Doğru düşünüyorsunuz. Düşüncenizde bir yanlışlık yok. Ama kasten yapılmis birsey degil oda bi ananin evladi

Ayni zaman da kaza zede kisinin kendine ait bir gsm dukkani var

Kardeşim yapacak birşey yok bu parayı paşa paşa hayatın boyunca ödeyeceksin.Davanız temiz etseniz bile birşey cıkacağını sanmıyorum.Ve ayrıyetten bu ödenen maddi tarafı manevi olarak para istemedi mi karşı taraf maneviyi de ödeyeceksiniz.Yavaş kullanılsa arabalar böyle hadiseler hiçbir şekilde olmayacak benim kanaatim budur.

Yavaş mı? Nereden biliyorsun hizli kullandigimizi.

bence temyize git miktarın çok fazla olduğunu bir dilekçe ile bildir son bir şans denemeye değer

Teşekkür ederim. Beklediğim bunun gibi şeyler insanlar başlarına gelmemiş düz mantık konuşuyorlar

Geçmiş olsun Asinefes.. Hukuk mahkemesinden karar çıkmışsa karşı yan bunu hemen icraya koymuş demek ki.. Sizin yapacağınız kusur oranının hatalı ,hesaplanan tazminat miktarının fahiş ve her ikisinin dosya içeriğine uygun olmadığını gerekçe yaparak, gerekçeli kararın tarafınıza (avukatınınz varsa avukatınıza) tebliğinden itibaren iki hafta içerisinde temyiz etmeniz icraya konulan miktarı da kararın kesinleşmesine kadar ödenmesini önlemek (icranın ertelenmesini sağlamak) için de önce ilgili mahkemeden kararın süresinde temyiz edildiğine ilişkin bir yazı alıp bu yazıyı icra dairesine bir dilekçe ekinde sunarak, dilekçenizde de Yargıtay'dan "icranın ertelenmesi kararı alacağınızı, bu kararı alıncaya kadar tarafınıza mehil(süre) verilmesini isteyeceksiniz. İcra dairesi size dosya borcunu depo ettirme veya o miktarda banka sorumluluğu taşıyan yazı/belge karşılığında size mehil verecek ve icrayı o aşamada durduracaktır. Ardından Yargıtay'dan icranın ertelenmesi kararını icra dairesine sunacaksınız. Karar eğer lehinize bozulursa yargılama bozma içeriği doğrultusunda yeniden yapılacaktır. Bu şansınızı kullanın derim. Ama icranın ertelenmesi prosedürü son derece meşakkatli, bir avukat tarafından takip edilebilecek bir yoldur. Esasen maddi durumunu bozuk idiyse keşke bulunduğunuz yer Barosu'nun ADLİ YARDIM bürosuna başvurup ücretsiz avukat talep etseydiniz ve yargılama sürecini doğru yönetseydiniz.. Kolay gelsin..

Çok teşekkur ederim. Biz böyle olacağını tahmin etmemiştik aslında. Şimdi biz mahkemeye icranın ertelenmesi için başvuru yapacağız eğer bizim lehimize sonuçlanırsa icra dairesine başvuru yapıp icra'yi ertelettirip mahkemeyi bir kez daha mi açmamiz gerekiyor

Kardeşim yapacak birşey yok bu parayı paşa paşa hayatın boyunca ödeyeceksin.Davanız temiz etseniz bile birşey cıkacağını sanmıyorum.Ve ayrıyetten bu ödenen maddi tarafı manevi olarak para istemedi mi karşı taraf maneviyi de ödeyeceksiniz.Yavaş kullanılsa arabalar böyle hadiseler hiçbir şekilde olmayacak benim kanaatim budur.
Doğru da tamam da bana nasil odeyebileceğimi de soyle o zaman. Ben tam bir yıl çalışıyorum bir yıl ne için 15 bin tl için. Otur dusun ben napicam biliyor musun? Tam 10 yil tami tamina 10 yil bu adam icin caliscam. Zaten 300 bin tl. Aldi yetmiyor mu. Yeter

(Doğru da tamam da bana nasil odeyebileceğimi de soyle o zaman. Ben tam bir yıl çalışıyorum bir yıl ne için 15 bin tl için. Otur dusun ben napicam biliyor musun? Tam 10 yil tami tamina 10 yil bu adam icin caliscam. Zaten 300 bin tl. Aldi yetmiyor mu. Yeter)

ya bişi yazmiyayım diyorum ama yinede duramadım,
sen sadece foruma yazı yazmak içinmi yazdın bu cümlekeri, nasıl ödeyeceğimi söyle demişsin nasıl ödeyeceğini buradaki arkadaşlarmı düşünecekler,
sen gelmişsin engelli forumunda diyorsunki: arkadaşlar ben bir insanı SAKAT bıraktım ama o ölmediğine dua etmiyor benden tazminat istiyor diyorsun, bu ne cüret, bu nasıl bir düşünce yahu, sen adamın hayatını mahvetmişsin gelmişsin engelliler sitesinde salya sümük ağlıyorsun.sen o direksiyona otururken herşeyi düşünerek oturmuyonmu,
her şeyin bir bedeli vardır arkadaşım, hata yaptıysan bu bedeli ödeyeceksin, nasıl ödersen öde
10 yıl değil 20 yıl çalış o arkadaş için, o arkadaş Allah ömür verirse belki 60 yıl senin eserinle yaşayacak bunu düşünmüyormusun.
müslüman mahallesinde salyangoz satmak gibi bir şey yapıyorsun
sayın @OturanBoğa;
lütfen bu koyunu silin veya bu arkadaşı uzaklaştırın, buradaki arkadaşların dertlerini deşiyor bu yazdığı yorumlarla.

kazazede

Yazma o zaman ben burada bilgili insanlar oldugunu gordugum icin konuyu actim sordum sizin "elestirilerinize" ve "olumsu z"aciklamalriniza hedef olmak icin degil. Senin dusuncen fazlasiyla duz mantik ortada donen para 500bin tl. Yarim bin tl. Ben demiyorum ki iyiki carptik. Bu kaza kasten olmus gibi konusuyorsun. Arkadasin durumu o kadar da kotu degil. Ben sadece cikan tazminatin cok oldugunu dusunorum. Herkes kendi derdine gore konusur bu hayatta sende oyle yapiyorsun. Ayrica direksyondaki kisi ben degildim ama o gun bende oradaydim ve kil payi kurtuldum bunlarida dusun tamam mi? Bu mesajin yardim talebi oldugunu hizada tut. Benim burada babam soz konusu param degil. İnsanlar borclrini odeyemedikleru icin intihar ediyyorlar onu da dusun. Para icin islenen cinayetleri dusun ve ondan sonra kelime ziyanligi yap bana tamammi. Benim derdime dermanin yoksa elestirinde olmasin. Kendi isine bak

Slm arkadaşlar 2 sene oncd bende bir kaza geçirdim karşı taraf yüzde yüz suçluydu bundan dolayı bize hak doğdu karşı tarafın sigortası ve hiç bir evrağı olmadı için karşı tarafa rucü etti haklıolup tazminatı kazanmamıza rağmen bu tazminatı almadık iyimi yaptık bilmiyorum ama kazanılmış olan hakımdan vazgeçtiğim için vicdanen rahatım aynı şekilde karşı taraf rahatmı bilmem ama benim bu hakkımın hesabını nasıl verecek. ASİNEFES sen bir insanin hayatını mahfetmişsin en azından maddi olarakbunu öde maneviyatın hesabını zaten veremesin.ne bu dünyada ne obür tarafta.

ya arkadaslar ben 2010 yılıda kaza yaptım 325 mılyr a yakın para aldım benım haytım degıstı su yukardakı arkadasa 300 bın verıyım de bı sol kolunu sakatlasın bı arabanın onune bı atlasın gelmış engellı platformunda ukela ukela yazı yazıyo avukatın bılıodur zaten burda ınsanların damarına basma amacın ne delikanlıca soyluyom bı 2 sene sırt ustı yat bı hytın degıssın 300 mılyr verecem sanaa

Kardeşim burda boş boş konuşup durma.Yok durumu o kadar da kötü değil filan nerden biliyorsun kötü olmadığını. Bende sizin gibi birisinin yüzünden 18 yaşımda tekerlekli sandalyeye mahkum kaldım.Onlara da aynı şekilde icra gidicek.Ha umrumda mı zerre kadar değil.Sen onun ne durumda olduğunu anlayamazsın. Kazadır olur ama bunun bedelini kazazedeyle birlikte kazaya sebep olan şahısta ödeyecek. Hiçbir çıkar yolunuz yok.Burda gelip hem engellilerin forumuna yazıyorsun hemde millete dik dik cevap veriyorsun. Çakallık yapıpta paranı düşünüyorsan mağdur olmuş insanların bulunduğu bir platform da böyle şeyler yazmayacaksin. Git nereye yazarsan yaz!!!

bilgiler yanlış veya eksik 2012 poliçe limiti 225 bin yasal faiz yüzde 9 limitin tamamına yasal faiz uygulasan o kadar yapmaz. Ortada başka magduriyetler de var kanımca. Ayrıca iste yada isteme adamın hayatının kaymasına vesile olmuşsun. empati yap.

hakkınızı helal edin arkadaşlar ben buranın ne olduğu bilincine geç vardım. ben soruma cevap arıyordum burası çıktı. sağlık herşeyden tabiki önemli aksini savunmuyorum.asla ve katii olarak hiçkimsenin yarasını deşme fikrinde değilim. ama şuda bir gerçek ki ne kadar konuşsak ne siz beni anlayabilirsiniz nede tam anlamıyla ben sizi. benim savunduğum birsey var oda mikrtarı haksız bulduğum. savunduğum birsey var oda farklı yollara başvurarak karşı tarafın miktarı yükselttiği. dikkatse bu herkez için yaralı olan karşı taraf olduğu için sadece bize göre değil. bize bahsetmemiz gerektiğini düşündüğünüz dikkati karşı taraf içinde geçerli olacağı.

@kazazede

yok 50 yıl çalışsın bu adam için.
iyi valla kimsede hakkından fazlasını istemesin.
tamam kaza sonucu bir mağduriyet olmuş. mağdur olan arkadaşta alkollüymüş,ne diye trafikte alkol alıyor gitsin evinde ziftlensin alkolünü,belki alkollü olmasaydı o da aracı fark edecek ve ona göre ilerleyecekti trafikte..

ben de engelliyim..iyi valla engelliyiz diye herkes bize çalışsın,hep biz haklıyız..hep biz mağduruz,adam ömür boyu bize çalışsın.
300 bin tl az paramı.
oda alkol almasaymış o zaman trafikte.

@ASİNEFES

temziye git. itiraz et. tabi mağdur olan arkadaşa hakkını vereceksin o ayrı konu..ama mağdem alkollü ilerliyor trafikte,kesin onda da dikkatsizlik var,o oranda indirim falan yapılsın sana kesilen cezaya

fringe

Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim canım kardeşim.Allah yolunu açık etsin.

Temyize gittik. davayı canlandırdık. Arkadaşta 300 bin tlyi aldı şu an tatilde. bunu da belirtmek istiyorum. hayırlı günler.. teşekkür ederim tekrar..

o parayı sen ödedin mi 300 bin tlyi

temiz sonucu ne oldu

ya garıp olan bısey yok sıgorta sırketi oder zaten ha polıce lımıtın ustune cıkılırsa senden de alırlar senın oducen ekstra manevı tazmınat sımdı sen odedım deyınce ınsanın tuafına gıdıo soruyo mıllet :)

ASİNEFES

Sen şuan cebinden 5 krş ödedin mi adama ? Hayır ne daha ödedik diyosun.Kimin ödediğini söyledim.Bu niye zoruna gidiyo ?

Üst Alt