Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonucu tazminat hakkımız ve sürece dair bilgi rica ediyorum?

ugurcoskun

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Eşim trabzon maçkada 4 eylul 2013 tarıhınde tek taraflı trafik kazası sonucu felc oldu arabayı kayınpederım kullanıyordu.bız suanda ıstanbuldayız ve bellı bır tazmınat alabılıyormusuz.ne yapmamaız gereklı hangı evraklar lazım kaza raporları ve tutanak mackada karakolda bıze vermedıler nasıl alabılırım.esım yatalak ben bu ıslerı takıp edebılırmıyım.bilgi verırsenız sevınırım...

Kayınpederım halen trabzonda gelmedı acaba o bu ıslerı mı kovalıyor.benım ıcın para onemlı degıl ama bellı bıyerden sonrada esım ıcın cok ıhtıyacımız olacak sorum su kayınpederım olacak adam esımın hakkını alabılır mı bızden habersız sıgorta sırketı esımın tazmınatını kıme verır ....ben tutanagı ve raporaları nasıl alıcam bunların aslı mı lazım oalacak bılgı verırsenız sevınırım.

eşiniz tedavi sonrasında alacağı maluliyet raporunda yazan oran karşılığında hesaplanacak olan tazminatı alabilir.kayınpederiniz kaza esnasında alkollü veya yeterli ehliyeti yoksa sigorta eşinize ödeyeceği tazminatı kayınpederinizden isteyecektir.
eşiniz yolcu konumunda her halükarda tazminat alacaktır.kayınpederiniz eşinizin adına bu işleri takip edemez eğer eşiniz vekalet verdiyse takip edebilir.
evet kaza tutanağı ve raporları almanız gerekiyor, aslı olmasa bile onaylı bir sureti olması gerekiyor.
Tek taraflı kazada ü[FONT=arial]çüncü kişi ölmeyip yaralanmışsa, işletene, sürücüye veya mirasçıları ile aracın sigortacısına karşı açacağı davanın zamanaşımı (8) yıl olacaktır. (2918/KTK.m.109/2 ve TCK.m.66/e)

[/FONT]
[FONT=arial] Sürücünün veya işletenin yüzde yüz veya belli bir oranda kusuruyla meydana gelen kazada, yakınlardan biri [/FONT]bedensel zarara[FONT=arial] uğramışsa, sigortacıya başvurma süresi, gene uzamış (ceza) zamanaşımı süresi olacaktır. Bu durumda, KTK’nun 109/2.maddesinin yollamasıyla 5237 sayılı TCK’nun 66.maddesi (e) bendine göre [/FONT]zamanaşımı süresi[FONT=arial] [/FONT](8) yıldır.
bu işleri sizde takip edebilirsiniz veya bir avukatla hareket edebilirsiniz.

bılgılerınız ıcın tesekkur ederrım mustafa bey esım su anda felc kayınpederım ayagı aksaktır.ve bıldıgım kadarıyla sakatlık maası alıyor.nolrmalde onun engellı aracı kullanması lazım ama normal arac kullanıyor..ılerıde bızım karsımıza cıkar mı bu.

yeterli ehliyete sahipse o aracı kullanmaya sorun olmaz, yeterli ehliyeti yoksa size ödenen tazminatı kayınpederine rücu eder sigorta.

Eşim 2 günlük çalışan iken trafik kazası geçirdi işsizlik maaşı alabilir mi?

Herkese selamlar ben eşimi kendi yerımde calısıyor gostererek 29 agustos 2013te ssk baslangıcını yaptırdık 2 günlük primini yatırdım.eşim 4 eylul 2013 te trafik kazası gecirdi.su anda felç yatalak hasta ssk nın bize ne gıbı maddı olarak faydası olur mu? Bilgilendirirseniz sevinirim.eylulden de 4 gunluk prımını bu ay sonu yatıracagım ssk ya ne bıldırmem lazım esım ssk dan para alabılır mı?

Trafik kazası sonrası sigorta şirketine dava açmak için raporu beklemeli miyiz?

Trafik kazası sonrasında sıgorta sırketınden para almak ıcın hastanın malulıyet raporunu beklemek mı lazım rapor olmadan dava acılabılır mı? Yada rapor alındıktan sora 2.defa dava acılır mı?

sen dawanı ac zaten dawa surecınde rapor cıkıyo ben ole yaptımm

karayollarına dava açan kimse var mı?

eşim trabzon maçkada trafik kazası gecırdı yol ters tarafa dogru virajlıydı.o an ben olmadıgım ıcın resım cekemedım ama yol halen aynı ters virajlı yani ters tarafa yatırılmış viraj.eşim su an da felc. karayollarına dava acmamızın bır onemı olurmu bıze gerı donusu olur mu?daha oncede o yolda pek cok kez kaza olmus bu arada

kazaya taraf sigorta şirketinden talepte bulundunuz mu? Bilmiyorum ancak sigorta şirketinde tazminat hakkınız var. Maalesef sigorta şirketleri bireysel başvurularda size verebileceği en az tazminatı ödüyor ve kendini haklı göstermek için sizleri türlü yalan ve düzmece bilgilerle baskı altına alıyor yine de bireysel olarak başvuru yapabilirsiniz.

ali711;
ufak bir bilgi paylaşımı yapmak istiyorum sigorta şirketlerinden talepte bulunmadan dava açmanız halinde sigorta şirketleri davayı kazanabilir. Sigortacılıkta hasarın birinci yükümlülüğü ihbar yükümlülüğüdür. sigorta şirketi konu hakkında tarafımıza bir ihbar gelmedi bilgimiz olmadığı için konuyu değerlendirmedik şeklinde savunma yapabilir.

ugurcoskun;

karayollarına da açabilirsiniz elbette ancak sigorta şirketine karşı açmanız sizin faydanıza olur. eşşinizin durumu dolayısıyla siz ve çocuğunuz varsa o tazminat alabilir. kayınpeder bir şey yapamaz. hesaplanan tazminat sigorta bedelini aşıyorsa karayollarına da başvurursunuz. danışmanlık şirketlerine değil avukatlara başvurmakta fayda bu durumlarda.

uğur bey merhaba öncelıkle gecmıs olsun.
burada öncelıkle yapmanız gereken eğer kayınpederınız alkollu değilse ve yetrli ehlıyete sahıpse sigorta fırmasına basvurmak. eşiniz için yujklu mıktarda tazmınat çıkacaktır. Ancak bu tarz durumlarda dava surecı esınızın ıyılersme ıhtımalıne gore en az bır sene surecektır. ancak hastaneden sağlık durumuna ilişkin kati rapor yanı ıyılesmeme yonunde de katı rapor verılırse surtec kısalabılşır.
Ayrıca söz konusu kazaya sebbıyet veren nedenlerden bırı yol durumu ıse bunu da bilirkişi marifetıyle tespit edıp onlara da dava acabılırsınız.

Ayrıca sıgıorta fırmasına doğrudan dava da acabılırsınız bu sıze bısey kaybettırmezx aleyhınıze de değildir. ihbar etmenız zorunlu değildir.
sadece temerrut tarıohı dava tarıhı olacaktır. ancak davanızı ılk etapta acmayı dusunmuyosanız derhal basvuru yapıp temerrude dusurebılırsınız. sormak ıstedığınız baska bısey varsa buyrun.

acil şifa dilerim.

kayınpederım alkollu degıldı ehlıyetı de mevcuttur.Henüz sigorta fırmasına dava acmadım hastenden alınacak raporu beklıyoruz onu da almak ıcın hastaneden taburcu olmamız lazım fızık tedavı hast.yatıyor.direk olarak dava acmayı dusunuyorum avukat aracılıgıyla

Üst Alt