Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazasi sonucu tazminat miktari ne olur? Anlaşmaya gidelim mi?

chemm26

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
annem trafik kazasi sonucu yüzde 45 sağlık raporu,kusur oranida sekizde iki annemde sekizde alti karsi tarafda.annem 1957 dogumlu,tazminat için mahkeme süreci devam ediyor,sigorta sirketinden elimize net 73000 bin lira gecmek suretiyle anlaşma teklif ettiler,bu teklifi kabul mu edelim yoksa mahkeme surecinde daha fazla miktarda tazminat bedeli cikabilir mi,kararsız kaldık yardimci olabilirmisiniz

chemm26

geçmiş olsun,
sigorta şirketi iyi teklif vermiş, annenizi ev hanımı olarak kabul edersek asgari ücretten hesaplarsak tazminatı ve karşı taraf kusur oranı % 75, alacagı tazminat 57000 ile 64000 tl arasında bir rakam çıkacaktır.avukatınız ne diyor bu konuda, hesaplamayı bilir avukatınız.

Annem emekli,avukatimiz bize bıraktı,yalnız kendisininde hesaplarina gore 100-120 bin arasi dedi,mahkeme sureci ne devam edersek mahkeme daha fazla verir diyor,tek dezavantajı bekleriz diyor şuan süreç hesaplama evresine geldi yargiyata götürebilir karşı taraf uc sene bekleriz diyor mahkeme devam ederse bizde ne yapacağımızı bilemedik

Avukatimiz bi hesaplama aracı ile sanirim. Bi program tüm verileri girdikten sonra cikan bedel 120 bin gösteriyor sigorta şirketi 73000 bin diyince kafamız karisti

kaza tarihi ne zaman ve annenizin maaşı ne kadar, beklemeniz önemli değil, zaten yasal faiziyle beraber alacaksınız.

Kaza tarihi iki seneyi geçti,annemin maasida 1200 civarı net bilmiyorum

Hesaplama emekli maaşı uzerinden mi yoksa asgari ücret üzerinden mi yapiliyo siz ne önerirsiniz mahkeme süreci devam etsin mi sizce

bu verdiğiniz değerlere göre 120 bin çıkması mümkün görünmüyor,yasal faiziyle beraber bu gün karar verilse 90000 ile 94000 arası bir rakam çıkacaktır, bena kalırsa davanın bitmesini bekle, zararın olmaz,davanın bitmesini avukatında isteyecektir, çünkü ilam parası, icra parası, avukatlık parası falan bir sürü para alacak sigortadan, ayrıca senden alacağı yüzdelik hariç, ama senin bi kaybın olmaz diye düşünüyorum.

Tamam teşekkürler,son olarak mahkemenin teklif edilen miktardan daha aşağı bi miktarda hesaplama yapması ihtimal mıdır,benim kendi düşüncem anlasmak isteyen karsi taraf mahkemeden cikacak ücreti az çok biliyo ve ugrasmayin der gibi göz boyamak icin alin parayı cikin diyo,bende mahkemenin sizin söylediğiniz oranlarda 90000-95000 arasi bisi vermesini bekliyorum ama bi yandanda sigorta şirketinin teklif ettiği ucretten çok daha aşağıda bi ücret belirlemisinden korkuyorum,

Genel olarak, trafik kazasından ne kadar tazminat alabileceğinizi net olarak tespit etmeniz mümkün değildir. Çünkü her kazanın kendine has spesifik yapısı ve fark yaratan münhasır durumları olabilir. Uygulamada; konusu, kişilerin yaşı, hatta günleri neredeyse birebir benzer olan trafik kazalarından doğan tazminat miktarlarının farklılığı da defalarca tecrübe edilmiştir. İş bu nedenle; mahkeme nezdinde atanan bilirkişilerin raporları olmadan, bahse konu kazadan ötürü doğacak olan tazminat miktarı belirlenemez. Afaki olarak yapılan yorumları ise nazara almamak gerekir.

Sigorta şirketinin teklif ettiği bedele gelince, sigorta şirketi anlaşmaya yoluna gitme çabası normal karşılanabilir keza, dava sürecinde haksız çıkan taraf yargılama gideri ve vekalet ücretine de mahkum edilmektedir. Geçmiş olsun. Saygılarımla.

tesekkur ederim cevaplariniz icin fakat ben yine bir karara varamadim teklif edilen ucreti alip almama konusunda

bana kalırsa al kardeşim bekle bekle birturlu bıtmıyor o dava 5 yıl oldu. iyisimi al sen...

Üst Alt