Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonucu tibia ve fibula kırığı oluştu. Rapor oranı ve tazminat miktarı?

Gökhannnn

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Selamun aleyküm.

15.08.2015 tarihinde motor kazası yaptım kusur 8/8 karşı tarafa verildi.
Tibia şaft kırığı, açık ve Tek başına fibula kırığı, kapalı rahatsızlıgım meydana geldi.
18.12.2015 tarihine kadar raporlu idim. Çalışmaya başladım lakin çok ağrılarım oluyor zar zor gidip geliyorum.
Yaşım 28 maaş durumum 2000 ytl alıyorum.

Bu durumda benim yüzde kaç rapor alıp ne kadar tazminat alma hakkım olur
bu konuda bana bilgi verirseniz çok sevinirim.

Vermiş olduğum bilgilerde eksiklik var ise tamamlamaya çalışcam inşallah. Bütün rahatsız olan kardeşlerime Allah şifa versin.

Gökhannnn

geçmiş olsun.
doktorunuz tedaviniz bitti dediyse, tamamen tedavi bitti ise sağlık kurulundan özür raporunuzu alın. maluliyet, özür oranınız belli olmalı.

Maalesef tedavi 1 yıl sürer dediler. Platin takılı şu an zaten herhangi bir şey söylemiyorlar.

tedavinin 1 yıl sereceğini kim dedi? eğen size bakan doktor dediyse tamamdır.
fakat başka biri dediyse dikkate almayın.
sadece kendi doktorunuzu dinleyin

Ben Aksaray'da ikamet ediyorum. Kazadan önce kalp krizi gecirmiştim. Konya'da özel bir hastanede ameliyat olmak zorunda kaldım kalbimden dolayı. Adliyeden rapor istediler onuda burdaki doktordan aldığımda bana bir yıl sonra rapor çıkar diye yazılı bir evrak verdi.

Kemik kırıkların 12 ay, sinir ezilmelerinde 15 ay sonra rapor veriyorlar genelde.

Yüzdesi ne olur aceba ben onu çok merak ediyorum forumda başına gelmiş arkadaşlar varsa yardımcı olurlar inşallah.

O konuda bir şey diyemem seni yanıltmış olurum.

Arkadaşlar sigorta şirketi avukatımı arayıp anlaşma önermişler. Fiyat 40 bin tl kabul etmeli miyim sizce yardımcı olur musunuz.

Anladım teşekkür ederim. Davaya devam edecek gibiyim bu durumda. Ailem çevremle yaptığım istişarede pazarlık yapmam sonucu çıktı fiyatı yükseltmek mümkün mü sigortaya yada pazarlık.

Uzlaşmak için 70 isteyen bence.diğer türlu tüm rakamlar cok asagıda kalacaktır bence.tabii karar sizin Gökhannnn

Gökhann bey hastaneden rapor aldınızmı bu teklifi kaç rapora göre yapıyorlar

sosa sigorta

Hastaneden rapor almadım. 11 ay oldu henüz adli tıpa gitmedim sıgorta dava kapansın 40 bın tl verelim anlaşalım dedi.

Gökhannnn

Kazanın üstünde 1 yıl geçsin maluliyet raporu al ondan sonra ne kadar alıcağını konuşuruz.Bu arada maluliyetin belli olmadan nasıl 40bin tl öneriyor sigorta şirketi onu anlamadım.Sakın anlaşmaya gitme dava açarak hakkını misli alırsın.

MuraTTameR

Bilmiyorum nasıl verdiklerini. Avukat sigorta araştırma yapıp bu parayı sana veriyor onların hesap uzmanları var dedi az çok tahminde bulunuyorlar senin kaza raporun maaş durumun ve hastane raporundan yola çıkarak bir rakam çıkarıp sana bunun %50 yada daha azını teklif etmişlerdir dedi.

Gökhannnn

Tamam da daha 1 yıl geçmeden neye gore bu rapor cikiyo bence yanlışlık var.Kabul etme avukata söyle dava yoluyla almak istiyorum diye önerdikleri paranın 2-3 katını alırsın avukatla da %15 den yukarı anlaşma

Sigorta şirketlerinin anlaşmış oldukları medikalciler var. Sizden elinizde bulunan epikriz raporlarını ve tedavi evraklarını istiyorlar. Kendilerince bir oran belirleyip ona göre dosyayı hesap uzmanlarına veriyorlar ve bu şekilde bir hesaplama yapıyorlar. Hesaplama şekilleri sağlıklı değil bu sebeple de belki daha fazla tazminat alacakken dava daha uzamasın biran önce parayı alıyım diye çoğu zaman bu tür teklifler kabul ediliyor. Eğer maddi olarak çok sıkıntı da değilseniz sağlık kurulu raporunu almadan uzlaşmayın derim.

cmmddmm

Uzlaşmadım bakalım sonuç ne olacak. Alacağım rapor ve gidişatı burdan paylaşcam ki diğer insanlara yardımcı olabileyim. Teşekkür ediyorum cevab veren herkese.

R0WR3Y.jpg

9QnlLZ.jpg

Selamun aleyküm uzun bir süreden sonra adli tıptan gelen evraklar bunlar. Kemik kaynamadı tekrar ameliyat olmam gerekcek sanırım. Şu gelen evraklara göre bir maluluk oranı soyleyebilecek arkadaş varmı aceba.

kafası kırık Tabiki her gelişmeyi yazıcam. En son ayrıntılı bir şekilde düzenleyip paylaşırım lakin benim gibi durumda olan arkadaşlar bu yazıyı görüyorsa lütfen yaşadıklarını bizimle paylaşsınlar. Hayırlı ramazanlar diliyorum.

Gökhannnn geçmiş olsun öncelikle.

Genel tecrübelerime göre bir maluliyet çıkması beklenir. Oran söylemekse çok zor. % 23 de çıkabilir 0 da.
Bu nedenle öncelikle tedavin yapılacak, sonra 18 ay iyileşme süreci beklenecek sonra tekrar heyete gireceksin. Bu aşamada vücudunda kalıcı maluliyet olup olmadığı tespit edilecek. Beklemekten başka yapacak bir şey yok. Tek istisnası belki sigorta şirketi sulh çalışması yapıyor ise belli bir oranda anlaşılabilir.

Bi sorum olacak tibia kirigi var ben de platin takıldı doktor %2 rapor vermiş ne kadar tazminat alabilirim maaş 2500 yaş 44 birde bu oran az degilmi sizce

Üst Alt