Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası tazminat davası sürerken çalışmaya başlamam tazminatı düşürür mü?

lynx2696

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Lütfen, konuyu bilen arkadaşlar cevap versin.

2009 yılı Nisan ayında araç dışı trafik kazası geçirip, omurilik yaralanması ( C-4 ,C-5, C-6, C-7) seviyelerinden sakatlandım. Olay ben kaldırımda yürürken gerçekleşti ve bilirkişi raporuna göre 0 suçsuzum. Bunun üzerine karşı tarafın ferdi kaza sigortası ve kaskosu olduğu için bu şirketlere tazminat davası açtım. Halihazırda davam devam etmekte olduğu için avukatım çalışmama karşı çıkıyor. Söylediğine göre çalışırsam tazminat davasında istediğim rakamdan daha düşük bir miktar kazanırmışım. Ancak maddi durumum elvermediği için ve giderek maddi açıdan zorlandığım için çalışmak istiyorum. Tazminat davasının bugüne kadar sonuçlanmamasının sebebi ise adli tıptan gelmesi gereken raporun 1,5 seneyi aşkın süredir hala gelmemiş olması. Bu konuda benzer şeyleri yaşayanlar var mı ya da bilgi sahibi birileri varsa , bu süreç içerisinde çalışmam iyi mi olur kötü mü?

Not: Kaza olduğu sırada 22 yaşında üniversite öğrencisiydim ve aynı zamanda sigortalı olarak çalışmaktaydım.

avukatın dediğinden çıkmamanı tavsiye ederim

geçmiş olsun kardeş bu hızla davan 10 sene sonra allahın izniyle biter.trafik kazalarında araç dışında olanlara aracın zorunlu trafik sigortası sorumludur.kaskoyla ferdi kazasıyla ne işiniz var onları biri aracın bedelini öder biri araçta yolcu olanların maddi bedellerini öder.bahsettiğin omurilik zedelenmesinde saglık bakanlığı özürlüler tablosunda belli bir sakatlık derecesi vardır.çalişsanda çalişmasanda alacağın raporun oranı değişmez .ayrıca davan 50 yılda sürse alacağın sakatlık tazminatı poliçe kapsamının dışına çıkmaz alacağın sakatlık raporuyla ilişkilidir.hiç mi çevrende kaza sonucu sakat kalıpta 3 ayın içinde sakatlık tazminatını alan olmadımı .bir dava bu kadarmı sürer.hiçmi araştırma yapmadın .tek yapman gereken bir hastanenin sağlık kurulunda kazanın bir yıl sonrasında alacağın raporla 45 iş gününde tazminatını alırdın.geçmiş olsun rabim doğru yolu göstersin

ibrahim arslan;

Beyefendi belli ki eksik bilgileriniz var. Araç sigortası dediğiniz şey zaten ferdi kaza sigortasıdır ki bu sigorta araç sahibinin oluşabilecek herhangi bir kazadaki mağduriyeti gidermek amaçlıdır, ayrıca kaskoda herhangi bir kaza anında mağdur (yani suçsuz olduğu halde halde zarar gören kimse) ona ödeme yapar, kalıcı sakatlık veya ölüm durumlarında.Çevremde sakat kalıp tazminat alan birileri olup olmadığını sormuşsunuz çok gereksiz ve saçma bir soru olmuş, her olay aynı değildir birincisi, ikincisi de elbette ki dava açacağım keza %80 ağır ve sürekli engelli raporum var, ancak sizin bahsettiğiniz yöntemle ben taş çatlasın 150 bin TL alırken şu anda avukatımın bana söylemiş olduğu rakam minimum 250 bin TL, ben enayi miyim hakkımdan bile bile vazgeçeyim. Rabbim size doğru yolu göstersin önce, biraz daha okusaydınız keşke yazıyı, bilmeden konuşuyorsunuz, bilgisi olanlardan cevap istedim ben.

sarasota;
Size teşekkür ederim bu arada.

Üst Alt