Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası tazminat haklarım ile ilgili heyet raporu..?

g.kh.n

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Merhaba;

Haziran 2015te trafik kazası geçirdim bunun sonucunda 3 ay beyin kanamasından dolayı komada kaldım herhangi bir ameliyat olmadım. Beyin kanamasına bağlı olarak sol kol ve bacakta AŞIRI DERECEDE titreme ve kontrol edememe durumum var. Fizik tedavi gördüm 1 ay boyunca fakat sonuç alamadım,uzun süre yoğun bakımda kaldığımdan beynimde hasar kalmış. 6 aydır çalışamıyorum ve bu şekilde işimi yapabilecek bir durumda değilim. Bununla ilgili engelli raporu almak istiyorum 6 ay olduğu iiçin 1 yılı doldurmam gerekir mi rapor alabilmem için ? ve hangi hastahaneyi tavsiye ederseniz nerede daha hızlı olur bu işlem ? ( Gebzede ikamet ediyorum)
Aracın Sigortası aksigorta tazminat alabilmem için 1 yılı doldurmam gerekir mi ?

Çok büyük geçmiş olsun. Tedavi bitti ise herhangi bir süre beklemene gerek yok.
Hastane heyet sekreterliğine başvurup raporunu alıyorsun. Hem özürlülük için hemde sigortadan tazminat için.
Eğer tedavin bitmeyip devam etseydi o zaman bir süreden bahsedilebilir.
Yazdıklarınızdan tedavi sürecinin bittiğini anlıyorum. Siz istediğiniz bir devlet hastanesine giderek raporunuzu alın.
Rapor oranına göre de yapılacakları o zaman bir daha yazarsınız.

tedevi sürecinin yasal bir zamanı vardır. tedavi sürecinin bitmesi demek hastaneden çıkış yapmak demek değildir. yasal tedevi süreci bitmeden önce yapılan tazminat başvurularında mahkeme direkt olarak sürecin bitmesini, bittikten sonra tekrar rapor alınarak tekrar başvuru yapılması kararını alır. yani olay başa dönmüş olur. ya da 2. bir seçenek olarak sigorta şirketi ile anlaşma yoluna gidilerek çok küçük bir miktar alınır ve dosyanın üstü kapatılır.

Çok doğru soylemıs arkadaş hastaneden çıktığın tarıhten ıtıbaren 1 yıl geçecek sonra tıp fakultesı hastanesınden 200 tl karşılığında trafık sıgortasından tazminat almak ıcın is gücü kaybı oranı ıcın heyete gıreceksın sana tavsıyem raporu almak kolay kendıne sağlam bi avukat bulman lazım tazminat alabilmen ıcın karşı tarafın kusurlu olması lazım 1 yıl olmadan ve tıp fakultesınden alınmayan raporlara Sıgorta sırketı ıtıraz edebılıyor ve ısın bıraz daha uzuyor gecmiş olsun

tedavi sürecinden kasıt hastaneden taburcu olmak değildir. tedavi süreci diye kastedilen şey yasal 1 yıllık tedavi sürecidir. 1 yıllık iyileşme sürecinden sonra kalan hasara göre rapor alınır ve tazminat başvurusu ondan sonra yapılır. ancak istisnalar yok mudur? vardır elbette. örneğin tedavi gerektirmeyen sakatlıklar kaldığı zaman hemen başvurulur. nedir bu sakatlıklar? vücudun her hangi bir uzvunun alınması, kopması gibi. örneğin parmak, el, kol ayak kopması ya da dalak, mide, karaciğer alınması gibi durumlarda bu 1 yıllık süreci beklemeye gerek yoktur, tazminat için hemen başvuru yapılabilir. ancak bu hakkı mahkeme aracılığı ile almaya kalkarsanız gerekli yasal sürece ek olarak yaklaşık 2 ilâ 5 yıl arasında da mahkeme sürmekte.

Tedavi süresi bir yıldır evet fakat sağlık kurulu raporunda (sürekli )diye rapor verilmişse bazen bir yıl beklemeye gerek kalmaz saygılarımla.

ancak uzuv kaybı gibi kesin sakatlıklar söz konusu değil ise 1 yıl dolmadan verilen "sürekli" rapor çok nadirdir. çözümü olmayan ya da iyileşmesi, tedavisi olmayan sakatlıklarda ancak sürekli rapor çıkar. bu da karşımıza nadir çıkan bir olaydır.

Çok geçmiş olsun. Sizin kaza da benim kazaya benziyor. Bende beyin kanamasının kenarından dönmüştüm. Allah yardımcınız olsun.

Bahariye Cad. Miralay Nazım Sokak No:23/1 34300 Kadıköy, İstanbul
0 216 330 1291 - 0 216 345 9609
0532 271 37 81

Ahmet hocayla iletişime geçin. O yol gösterir size. Mail de atabilirsiniz hocaya ama size tavsiyem direk arayın.

Sayın @g.kh.n,

Avukatlık; ciddi bir eğitimi gerektiren ve ancak tecrübeyle pekiştirilebilecek zor ve önemli bir meslektir. Kişilerin haklarının avukat dışındaki kişiler tarafından takip ve temsili yasal olmadığı gibi, faydadan çok zarar doğurmaktadır. Yani, AVUKATÇILIK oynamak yasal olmayıp, kaza nedeniyle mağdur olan kişileri daha da mağdur hale getirmektedir.

Hukuki yeterliliği bulunmadığı için, kanunları yorum yetisine sahip olmayan bu tür hasar takipçileri ve bazen de konuda yeterli tecrübeye sahip bulunmayan hukukçular, uygulamada sigorta şirketlerince kandırılmakta ve tazminat ödemesi geciktirilmektedir. Bu konuda en çok karşılaşılan konu, kazanın üzerinden 1 yıl geçmesi gerektiği hususudur. Şöyle ki;

Sigorta şirketleri tazminat taleplerini sürüncemede bırakmak amacıyla, 30.03.2013 tarih ve 28603 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yönetmelik gereğince, yaralanmanın üzerinden 1 yıl geçmesi gerektiğini ileri sürerek talepleri reddetmektedir. Hukuki yeterliliği bulunan, yönetmelik ve yasayı yorum yeteneğine sahip avukatlar ilgili mevzuatı incelediğinde görüleceği gibi, kalıcı özürlülüğün tespiti için 1 yıl bekleme zorunluluğu bulunmamaktadır. 1 yıllık bekleme süresi sadece ilgili mevzuatta sınırlı şekilde sayılan yaralanmalarda mevcut bulunmaktadır. Burada önemli olan kıstas tedavinin bitmiş olmasıdır.

bulnes

Sayın bulnes'in söylediklerine kısmi olarak katılmakla beraber raporunuzu alacağınız kurum konusunda da da aşağıdaki tavsiyemizi dikkate almanızı öneririz.

Maddi zararınızın hesabı için öncelikle geçici maluliyet süreniz ile kalıcı sakatlık oranınızın belirlenmesi gerekmektedir. Ayrıca, tam teşekküllü devlet hastaneleri, araştırma hastaneleri ve üniversite hastanelerinin polikliniklerinden alınan kalıcı sakatlık raporları, itiraz edilebilir raporlardır. Böyle bir itirazla karşılaşma olasılığınız çok yüksek olup, rapora itiraz edilmesi halinde Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüğüne müracaatla hakem hastane belirlenmesi gerekir. Bu prosedür oldukça uzun süren, yorucu ve aleyhinize sonuç doğurabilecek bir yoldur. Dolayısıyla, bu olumsuz sürecin uygulanması yerine Adli Tıp Kurumu veya Üniversitelerin Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlıklarından rapor alınması daha lehinizedir. Zira; bu kurumların raporlarına itiraz mümkün olmayıp, raporları Mahkemelerce dahi hüküm kurmaya elverişlidir.

İyi günler dileriz.

Kaza 2013 tarihinde oldu,karşı sürücü 5 yıl sonra devlet hastanesinden %5 oranında heyet raporu almış,beş yıl sonra alınan raporu sigorta kabul edermi.bu kadar uzun zamandan sonra alınan rapor ne kadar güvenilir olur.bu rapora itiraz edilebilirmi.

Merhaba göndermenizde zarar yok ama yenisi alınsa daha iyi olur sizin için sigorta şirketi red edebilir yeni rapor isteyebilir.

Benim davam kasım 2018de karara çıktı icraya verdik ama sigorta şirketi istinafa gitti bu ıstinaf ne kadar sürer avukatım 3-5 ay sürer dedi bu olayı yaşayan biri varmı yada bilgisi olan

Geçmiş olsun istinaf artık 1 yıl gibi sürüyor ordada dosyalar birikmiş durumda.

Üst Alt