Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası tazminat hesabında hangi tarihteki Asgari Ücret temel alınır?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
iyi günler bir konuyu danışmak istiyorum davayı açmış olduğumuz tarihteki asgari ücret üzerindenmi hesaplama yapılmaktadır yoksa dava kararı kesinleştiği tarihteki asgari ücret üzerindenmi hesaplama yapılmaktadır konuya hakim olan arkadaşlar cevap yazarsa cok sevinirim ?

Kaza ne zaman geçirildi.Diyelim 2013 de 2013 de asgari ücret 1000 lira diyelim.2013 den 2016 kadar 1000 liradan hesaplanır.2016 dan sonra 1300 den hesaplanır.

tazminat hesaplama

iyi günler herkese ben bir konuda fikir sahibi olmak istiyorum ,şimdi ben 2014 aralık ayında trafik kazası geçirdim ve o tarihte çalışmıyordum kazadan 4 ay sonra işe başladım ve o tarihten beridir çalışıyorum,benim öğrenmek istediğim aktüerya tazminatımı asgari ücret üzerindenmi hesaplar yoksa çalışmaya başladıgım tarihten sonraki maaş boduromdanmı hesaplar konuya hakim olanlar yardımcı olursa sevinirim ?

Kaza tarihindeki maaş dikkate alınıp hesap yapılır, eğer kaza tarihinde çalışmıyorsan O tarihteki asgari ücret üzerinden hesap yapılır.

enes75
peki o tarihte asgari ücret 900 dü şu anda 1400 oldu yani hepsinimi kaza tarihindeki asgari ücret üzerinden hesaplanıyor ?

Hesap tarihinde ki Güncel asgari ücret dikkate alınıp hesap yapılır

enes75

anladığım kadarıyla şu andaki asgari ücret üzerinden hesap yapılacak çünkü haftaya benim mahkemem var hesaba gıdecek doğrumduur ?

hasan umut aydın

hesap zamanındaki asgari ücret esas alınacak. ben geçen yıl zam gelmeden önce evrakları göndermiştim, sigorta geç işlem yaptı o ara zam geldi 1300 lira oldu asgari ücret. hesabı yeni asgari ücret üzerinden yaptılar. ödeme öyle oldu. yani sizinde şu anda asgari üret neyse o esas olacak.

tazminat hesaplanırken, kaza tarihinden rapor tarihine kadarki dönem bilinen dönem, rapor tarihinden sonraki dönem ise bilinmeyen dönem olarak adlandırılır.
bilinen dönem hesaplanırken, o dönemdeki maaşınız (maaşınız yoksa o dönemdeki asgari ücret) esas alınır.
bilinmeyen dönem hesaplanırken de rapor tarihindeki maaşınız (maaşınız yoksa o dönemdeki asgari ücret) esas alınır.

sonra da bilinen dönemdeki tazminatla bilinmeyen dönemdeki tazminat toplanır. ve talep edebileceğiniz toplam tazminat bulunur.

ücretsiz destek
şimdi ben kaza tarihinden 3 ay sonra işe girdim ve o tarihten bu tarihe hala düzenli çalışmaktayım benim öğrenmek istediğim acaba çalışmaya başladıktan sonra tazmiantım maaş bodrusundanmı hesaplanacak ?

ben kazayı 2014 aralık ayında yaptım ve 2015 şubat ayından beride çalışıyorum ve maaşım asgari ücretten yüksek zamandan bu zamana

Maaş bordrosu nu mahkemeye sunmussaniz maaşına göre hesap yapılır.

yakubkizilkaya

iyi günler size bir konuda danışabilirmiyim çünkü bir kaç avuklata sordum farklı farklı cevaplar aldım bu konuda ben 2014 aralık tarıhınde kaza yaptım ve rapor oranım faln cıktı acaba ne kadar tazminat alma hakkım olur yardımcı olursanız sevınırım

dava tarihi 20.12.2014
dogum tarihi 21.11.1983
sürekli rapor oranım yüzde 9
kusur oranı 100/100 karşı taraf
maaş kaza tarıhınde asgari ücret (900) 17.02.2015 tarihinden itibaren 31.12.2015 (1400) 01.01.2016 tarihinden bu zamana kadar (1800)

Üst Alt