Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası tazminat sürecinde maluliyet raporum doktor onayındaymış..?

simurgmina

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba benim sigorta şirketine başvurduğum dosyanın bugün birinci ayı doldu sigorta şirketini bugün aradığımda ise doktor onayında olduğunu söyledi doktor onayı son aşama mı yavaş mı ilerliyor hazine müsteşarlığına şikayet edeyim mi lütfen yardımcı olur musunuz hepinize saygılarımı sunuyorum

doktor onayı son değil,orda geldiği zaman tazminat hesaplamaya gidecek ,1 ay normal süredir

Sayın simurgmina almış oldugunuz heyet raporu tıbbı degerlendırmede onay alırsa rapor olarak sigorta şirketine gönderilir.oradan aktüer hesaplamaya gider daha sonra onay aşaması ve ödeme tarihi verilir.Sağlıklı günler dileriz.

Arkadaşlar merhaba dosyam hala doktor onayında dosya sorumlusu ile bire bir konuşmamın mümkün olmadığını söylediler bu süreç normal mi sizce

Sayın simurgmina başvurunuz kişisel oldugu için dosya sorumlusu tarafınıza bılgı vermeyecek sadece müşteri hızmetlerınden bılgı alabıleceksınız.Dosyanızın hala doktor onayında olması ise normal değildir.En yakın sürede hukuksal bır destek sağlamanız gerekmektedir.sigorta şirketleri hukuksal anlamda yaptırımlar olmadıgı takdırde cok rahat hareket etmektedırler.

simurgmina

Sayın simurgmina,

Sigorta şirketlerinin yasal ödeme süresi 8 iş günü olmakla birlikte, uygulamada bu süre 1-2 ay olmaktadır.

Raporunuz doktor onayı aldıktan sonra, tazminat miktarının hesabı için dosyanız aktüer hesap bilirkişiye yönlendirilecektir.

Ancak, bu aşamada sigorta şirketleri çoğunlukla rapora itiraz etmekte, sizden başkaca hastane belgeleri veya yeni muayeneler talep etmektedirler. Tüm bu talepler de haksız ve yasaya aykırı olup, sizin kabul etmeniz halinde talepleri artarak devam etmektedir. Sizden, yasa ile öngörülen belgeler dışında bir belge talep etmeleri mümkün değildir.

Böyle olumsuz bir durum ile karşılaşmanız halinde derneğimizi arayarak ücretsiz bilgi ve yardım alabilirsiniz.

@simader teşekkür ederim dediğiniz üzere dosya sorumluma bir mail attım ve gerekli hukuki işlemi başlatacağımı belirttim

Dosyam doktor onayını geçti aktüere geçti pazartesi yada salı İbraname yi göndereceklerini söylediler

Üst Alt