Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası tazminat tutarının yasal faizine sigorta neden pazarlık eder?

zturkdal

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Annem 2008 yılında iş yerinin servisi içinde yolcu iken iş yeri servisinin lastiği patlamıştır. şoför patlak lastiği, stepne olmaması sonucu değiştirmemiş yola devam etmiştir, servis patlak lastikle yola devam ederken lastik parçalarının yola savrulup arkadan gelen başka bir aracın önüne çıkmıştır. Lastik parçalarının arkadan gelen aracın yol hakimiyetini kaybetmesine sebep olmuş, araç servise çarpmıştır. Kaza sonucu annemin 2 gözü tedavi olamayacak şekilde kör olmuş, beyin tabanı kırık, burnu kırılıp çenesi kırılıp %90 özürlü bakıma muhtaç kalmıştır. Henüz 7.ay 2017 de tazminat davamız sonuçlanmış mahkeme servis şirketi ve şöförüsuçlu bulmuş 138 bin tl maddi 35 bin tl manevi tazminata hukmetmiştir. Sigorat şirketi teminat miktarı 100.000 tl ile sınırlı olduğundan sigorta şirketi 100.000 tl fazini 50 bin tl vererek pazarlık etmk istiyor. Yasal faiz benim hesapamama göre 81 bin tl tutuyor. Sigorta şirketi verilen mahkeme kararı miktarının faizinde neden pazarlık yapar , şu durumda ne yapmam gerekir. Kabulmu edelim yoksa temyiz mi etmeliyim her iki durumda zararımız ne olur? konu hakkında bilgilendirirseniz çok sevinirim.
kazatarihi 21.06.2008 / dava tarihi : 2009 / mahkeme karar tarih 10.07.2017 maddi tazminat tutarı 138.816,56 tl ( karar da kaza tarihi 21.06.2008 tarihinden itbaren yasal faizi ile ödenemesine " denmiştir.

Son düzenleme:
Kaza tarihi,Dava Tarihi,mahkeme karar Tarihi ve Dava sonucu karar verilen tutarı yazınız size yardımcı olabilecek arkadaşlar olur.
Ama bu şekilde sorunuza yanıt bulmanız zor olur.

enes 75 teşekkürler. belirttiğniz eksikleri tamamladım. bilgisi olan üyeler konu hakkında aydınlatırsa çok sevinirim.

bana kalırsa once parayı al ...sonra istedıgını yap....cebın bıraz ısınsın

zturkdal

Bu sorunun cevabını ancak siz verebilirsiniz. Eğer paraya acil olarak ihtiyacınız varsa kabul edin. Diğer türlü avukatınızın yönlendirmelerini dinleyin.

Sizin yerinizde olsaydım, nakit sıkışıklığı yoksa beklemenizi ve her şartta da pazarlık etmenizi öneririm.

Syg.

Avukatınız mahkeme kararını icraya koyabilir ve 15 gün içinde para hesabınıza yatmış olur.Siz neden sigorta şirketiyle pazarlığa giriyorsunuzki?
(Hesaplama AVANS faiz üzerinden yapılmalıdır)

Son düzenleme:
geri dönüşünüz için teşekkürler. konuya şöyle açıklık getireyim o zaman. ben sigorta şirketi ile herhangi bir bir pazarlık yapmadım ve böyle bir talebim olmadı. mahkeme kararanı verdi, sigorta şirketi avukatı, bizim avukatımızı arayarak teklifimiz var dedi. sorumda oldukça açık anlaşılır bil dille yazmaya çalışmıştım ama konuyu ifade edemedim sanırım. Soruma cevap veren arkadaşların sigortanın mahkeme karar verdikten sonra bile pazarlık yapmak istemesine şaşırdığını anladım şuan. sizinde benim bildiğimden daha fazla bilginizi yok anladığım kadarıyla. Sorum şu " mahkemenin vermiş olduğu tazminat miktarının yasal fazini öde demesine karşın sigorta şirketi neden pazarlık etmek istiyor.??? yasalarda bilmediğim bir konu mu var? yoksa sigorta şirketi ortaya teklifi atıp" ne kopartırsam kar dır" diyerek şansını mı denemek istiyor? zaten 9 senedir adaletin yerini bulması için çabalamışım 9 yıl bakıma muhtaç annemi kimseye muhtaç etmemişim, bundan sonra kimseye annemim gözlerinin tazminatını yedirmem tabiki, ama sigorta şirketinin teklifni anlamlandıramıyorum? mantığa oturtamadım.

bu arada 9 yıldır hiç bir davalıdan veya sigorta şirketinden beş kuruş para alınmamıştır.

avukatım, faizi hangi faiz oranı üzerinden hesapladığını sordu sigorta şirketi avukatına, cevap bekliyoruz

Öncelikle geçmiş olsun.Sigorta şirketleri ödedikleri teminatları çok büyük fonlarda değerlendiriyor. Bu sebeple davayı uzatmayı faydalı görüyorlar. Öte yandan davadan önce başvuru sırasında, yada dava safahatinde ödeme teklifinde bulunduklarında ise, gerçek zararın altında bir teklifte bulunuluyor. Bunun sebebi şudur. Bizim yasal düzenlemelerimizde sigorta hukukunda alınan ibranameler 2 yıllık hak düşümüne tabidir. Dolayısıyla 2 yıllık süre geçtikten sonra benim zararım tam olarak karşılanmadı diye yasal yollara başvuramak mümkün değil(uygulamada bu yüzden çok cüzi miktarlarda ödemelerle dosya kapattıkları gayet rastlanan bir durum) . Sizin durumunuzda ise zaten dava açılmış ve nihayetlenmiş, eğer teklifi kabul ederseniz sigorta firması size yaptığı düşük ödemeyle dosyanızdan kar etmiş olacak. Bunlar özel sektör firmaları yani devlet kurumu değil. Kar amacıyla hareket ediyorlar. Size yapılan teklifin amacı da kar elde etmektir. Diğer sorularınızın cevabını (faiz miktarını)tam dava tarihini ve Mahkemenin yasal faiz mi avans faizi mi verdiğini yazarsanız özelden cevaplamak mümkün.

Dikkat çeken bir hususta şudur. Annenizin maluliyeti çok yüksek, eğer işveren firma kuvvetli bir firmaysa (Tahsil kabiliyeti varsa) işvereninize karşı bakıcı gideri sebebiyle dava açmanızı tavsiye ediyorum. Tekrar geçmiş olsun.

zturkdal

Sigorta şirketi ne indirim yaparsam kardır mantığıyla şansını denemek için sizi arıyor. Belki sıkışıksınızdır vs. diyerek. Belki de elinde temyiz şansı var, bunu aleyhinize tehdit unsuru olarak kullanıyor indirim almak için...

Mahkeme muhtemelen yasal faize hükmetmiştir, ancak şirket çok daha fazla faiz geliri elde eder. Bu nedenle geç ödemek çoğu zaman çok da problem olmayabilir. (Dosya özeli önemli muallk yükü vs...)

arkadaş sımdı konuyu anladım....

sıgortanın avukatı demışki arkadaş ben sana 180 degılde 150 vereyım konuyu kapatalım demiş yok sen 180 de dıretırsen men dosyayı yargıtaya gonderırım yanı temız ederım 2 senede orda surunursun demış...tam manası buu arkadaş sen kabul et derım cunku l9 sene surmuş hoha beee nerde adalet o zaman kı parayla sımdıkı para bırmı...

bilgilendirmeniz için çok teşekkürler. tazminat tahsil edilene kadar buradan gelişmeleri size bildireceğim. en azından bizim gibi olanların mağduriyetlerini engellemiş olabiliriz yada razı olmaya ikna olabilirler. evet 9 yıl çok uzun bir süre. inanın kazaya sebep olanların avukatları hakim karşısında itiraz etmekten başka extra hiç bir şey yapmadılar ama adalet işleyişi suç işleyenleri korur yada kaytarır gibi onları aklamak için elinden geleni yaptı sanki. Şaşkınım. Sigorta şirketi dava kararı sulh yolu ile geldiğinden tutarı indirimli ödeyebilyormuş ???? ayrı bir şaşkınlık içerisindeyim. birkaç hafta içinde durum netleşir. ilginiz için çok teşekkürler.

zturkdal sevgili kardeşim bi yanlışlık var bu işte ben 2011 yılında şirket aracı ile kaza geçirdim yolcuydum araçta 2012 yılında şirkete şöfore ve sigorta şirketine dava açtım 2018 yılında sigorta şirketi sulh yapmak istedi 2011 poliçede sakat kalma tazminatı 200000 tl idi .....sulhde 200000tl poliçede yazan tazminat 200000tl bakıcı taznitatı 309000tl yasal faizi ve 50000tl manevi tazminat ödeyerek sulh yaptık yani toplam 759000 tl ile sulh yaptık sulh yapmamdaki amaç şirketim kaçtı bence bu işleri yapan daha iyi avukatlara bakmanı tavsiye ederim eğer görüşmek istersen 5367896947 yardımcı olmak isterim

murat kılıc

2006 yılında sigorta primi 50bin tl idi bu limitin üstünü sigorta ödemez aracın sürücüsünden tahsil etmeye bakarsın üzerinde mal mülk varsa sen 2012 yılında sigorta ile 2008 yılını kıyaslama poliçe limitleri farklı çünkü ayrıca annesi galiba yaşı fazladır senin yaşın genç olduğu için brüt maaşın yüksek olduğu için ve 2012 yılı poliçesi daha yüksek olduğu için tazminatın yüksek evet diğer arkadaş sigorta firması ile sulh yapmamalı faizi ile çatır çatır alır ödemek zorunda sigorta firması faizi sil poliçedeki limiti ödeyim demiş kurnazlık yapmış

@zturkdal sevgili kardeşim bi yanlışlık var bu işte ben 2011 yılında şirket aracı ile kaza geçirdim yolcuydum ar

Üst Alt