Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası tazminat ve SGK bilmecesi..?

Serhat_____

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba..

ben 1999 yılında iş trafik kazası geçirdim.. ( omurilik felç c6 ) kazadan 2 yıl sonra tavsiye üzerine aracı kullanan şoföre ve trafik sigortasına dava açmak üzere avukat tuttum.. 6 yıl sonunda davayı kazandım ama şöforun imkanı olmadığı için ordan boş çıktım..

benim kafama esas takılan konu avukatın söylediğine göre o tarihte yaşım 18 olduğu ve genç olduğum için SGK beni sürekli iş göremez maaşı bağlandığı için trafik sigortası tazminatını biz alacağız demiş.. aynı şekilde kaza yapan maaşa bağlanan arkadaş ise bu tazminatı almışşş.. kazanın üzerinden 17 yıl geçti zaman aşımı olmuştur kesin ama merak ettim.. bilgisi olanlar cvp yazarsa sevinirim..

yani benim alacağım tazminata SSK nın el koyması ne kadar doğru ve böyle bir şey mümkünmü ?

sigorta ödeme yapmadı.. avukatımın dediğine göre yaşım o an 18 diye sürekli iş göremezlik maaşı bağlandığı için SSK biz alacağız o tazminatı demiş.. avukatmı bi oyun oynadı yoksa SSK gerçektenmi el koydu tazminata anlamadım.. şuan bakıyorum hem iş görmezlik maaşı hemde malülen emekli olanlar yani devletten 2 maaş alanlar bile trafik sigortası tazminatını almışlar..

@Serhat_____
sigortanın tazminat alması diye bir şey söz konusu olamaz ancak iş göremezlik aylığı bağlandığında sana sgk nın ödediği birikmiş aylık tutarından trafik sigorta şirketi tazminatı düşebilir bu hakkı var diyelimki sgk 10 bin birikmiş olarak ödedi trafik sigortası tazminatın 90 bin diyelim bu 10 bin düşerek sgk aldığın için 80 bin olarak sana tazminat ödemesi yapar yoksa sgk nın o tazminatı biz alacağız diye bir şey söz konusu değildir ve neden sen ozamanda sgk yı aramadın zaten senin iş kazan primin yatıyordu daha sı işverenin bir suçu kusuru unsuru varsa sgk işverenden tahsil edebilir

o zamanlar hastane tedavi dertlerine düştük.. 6 yıl süren dava sonucuda avukat böyle deyince bilgisizlikden kaldık öyle.. şimdi çevremde tanıştığım aynı durumdaki arkadaşlardan duyunca bende şaşırdım.. ben kazadan 1 yıl sonra maaşa bağlandım.. eski para birimiyle 279 milyondu.. 1 yıl sonrada bu rakam üzerinden 1 yıllık birikmişi aldım.. ama ki dava açmam bu tarihten daha sonraydı..ve 6 yıl sonunda kazandım da.. fakat yaşım genç ve bi ömür maaş ödeyeceğiz diye o tazminatı biz alacağız denmiş.. avukattan duyduğumuz bu..

Bu 6 yıl süren ne davasi ki, en iyi siz bir avukat ile bağlantıya geçin. Bütün detaylarıyla anlatin.
Gelişmeleri de yazin. Dikkat çekici bir durum.

@Serhat_____
senin avukat seni dolandırmış ben sana diyeyim ne kadar saçma sapan bir söz bu biz bir ömür aylık ödeyeceğiz böyle şeyin olması söz konusu değil ve mümkün değil sigortadan alınan tazminatı senin avukat kendi hesabına geçirmiş ben sana diyeyim bak kafanı hiç karıştırma bulunduğun il müdürlüğüne git dosyan nerde ise iş göremezlik aylığını çıkarttır dosyanı orda para isteme bile yoktur ayrıca sgk tazminatı biz alırız dese bile mecbur yazı yazmak zorunda yazı nerde sgk gidip dosyanı çıkarttığında akla karayı göreceksin sonra trafik sigorta şirketini ara bilgilerini ve ne kadar tazminat aldığını öğren avukatın ne kadar senden aldığını göreceksin benimde avukatım var sgk yazı yazarken hem bana hemde ona yazıyor aynı yazıyı bşirde senin yaşın genç sigorta tazminatın daha fazla çıkmıştır samsunlardada kim bilir ne kadar mağdur olan vardır bu avukattan ayrıca senin avukatın o yılda işyerine neden dava açmadı

kafası kırık

6 yıl süren hem şoföre hemde trafik sigorta şirketine açılan maddi manevi tazminat davası...

hilal72

çok açık sözlüsün ilk cümlende bitirdin beni :)
ben davayı açtığımda şirket sahibi vefat etmiş ve şirket kapanmıştı... ama dediğin gibi bişe olmasada peşine düşecem bu işin..

davayı kazandım.. şöforun maddi durumundan bişe alamadım.. onu zaten umursamadım... trafik tazminatınıda SSK ın alacağı söylendi ve öyle kaldı herşey..

Evet Avukatiniz doğru söylemiş, meslek hastalığı ve is kazasi davalarında Sgk nın ödediği iş gormezlik maaşı bakiye ömrüne göre hesaplanır ve toplam maaşların peşin değeri Tazminata indirim olarak yansir.
Yani Avukatiniz doğru söylemiş

enes75

peki aynı şekilde iş kazasından iş göremezlik maaşı ve ayrıca malülen emekli olan bi arkadaşım.. ayrıca trafikten nasıl tazminat alıyo.. bu arkadaşın yaşıda genç hem 2 maaş hem tazminat alıyo..

Kesin ve net bilgi olarak, meslek hastalığı ve iş kazası davalarında sgk nın ödediği/ödeyeceği iş gormezlik maaşı nın peşin değeri tazminatda indirilir,bu uygulama iş kazası olmayan Trafik Kazası tazminat davasında geçerli değildir.

Belli bi yasa var kanun var kardeş, şu "Google" denen nimeti kullanirsan sende görürsün zaten iş kazası ve davalarında sgk nın ödediği gelirlerin tazminat ta indirim olacağını.

tazminatta indirimi anlıyorum da ben hiç alamadım onu diyorum.. dediğim gibi diğer arkadaş hem 2 maaş + tazminat + koltuk sigortası tazminatı.. buda iş kazası..

@Serhat____
bende kaza geçirdim trafik hemde iş kazası idi bende iş göremezlik aylığı alıyorum ve 10 bin birikmiş aldım sgk dan sgk kalkıpda bana demediki sana vefat edesiye kadar bu maaşı ödicez senin tazminatından bize verceksin demedi bir kere şimdi esas benim anlamadığım şu şirket sahibi vefat etse bile senin geç,irdiğin trafik kazası değilmidi normal iş kazası mıdı onu anlamak lazım normal iş kazası olsa bile sende kusur oranın ne kadar ise sana bağlanacak aylıktan sgk o kadar kusur oranını düşüyor birincisi davadaki kararlarını iste kardeşim git mahkemeden iste avukatım vermiyor de sonra sgk git dosyanı çıkart orda her şey var dosyada senin hakkından avukat para almışsada mahkemeye ver avukatını

kafası kırık arkadaşımız var size yazıyor oda trafik kazası hemde iş kazası idi trafik sigortasından tazminat aldı ona sor bakalım sgk senin tazminatını biz alcez demişmi böyle bir şey olmaz

hilal72

benim geçirdiğim trafik iş kazası... toptan satış şirketinde pazarlama yaparken malzeme dolu şirket arabasında kaza oldu.. ben kusurlu olamam çünki ben kullanmıyordum.. şöfor farklıydı... dediğin gibi dava dosyalarını alıp biraz peşine düşecem.. ama enes75 in dediği gibi gerçekten SSK el koyduysa işim zor gibi.

@Serhat_____
serhat sgk nın tazminata el koymasına hakkı yok sana bunu açık ve net söylüyorum bak bizde senin gibiyiz gülüm ya sen kazayı ne zaman geçirdin senin elinde kaza raporlarından hiç bir örnek kalmadı elinde kaldı ise trafik sigortasını ara tc numaranı ver yada bana özelden yaz trafik sigorta şirketinin hangi ise ona mail at tc ni yaz kaza tarihi ni plaka yaz ne kadar tazminat ödendiğini ve bu tazminatın hangi hesaba yatırıldığı soran bir mail at bu kadar basit yani

hilal72

elimde kaza raporlarım var.. bu hafta içi avukatada sigorta şirketinede gidip gerekli olan herşeyi isticem.. sonrasında duruma göre hareket edeceğiz artık.. burdanda durumu yazıp paylaşırım.. ilginiz için tşk ederim..

hilal72

o tarihdeki trafik sigorta bedeli 3 milyarmış.. ( eski para birimi ) ameliyat platin ve 5 aylık mmaaş birikimiyle 4 milyar küsür masraf olmuş.. bu yüzden ssk ya verilmiş o parada.. şoföre açtığım maddi manevi tazminatın bile yarısına ortak çıkmışlar.. nerdeyse yani kaza geçirdim diye beni borçlu çıkartacaklarmış.. karar uzunda aklımda kalan kısaca bu.. eski avukatın yemediğini öğrendik.. yeni avukatta bundan bişe olmaz dedi.. böylelikle 0 a 0 elde var 0...

Üst Alt