Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası tazminatı hakkında bir kaç soru..?

slmdnz34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Ben 19.09.2009 günü bi trafik kazası geçirdim, bu kaza sonucu iç kanamaya bağlı vücut hasarı oluştu.
Toplamda %24 oranlı bir sağlık raporu aldım. Yani İşgörmezlik oranı %24.

Bu raporu aldığım tarih Kasım 2012. Raporun akabinde hemen sigorta şirketine başvuruda bulunduk. Bir aracı ve avukat yoluyla.
Aracı ile sözleşme imzaladık % komisyon oranlı.
Aradan yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen avukattan ya da aracıdan herhangi bir net bilgi alamıyorum, bugün yarın arayacaklarını söylüyorlar.

KAZADA BEN ARACIN ARKA KOLTUĞUNDA OTURUYORDUM, MAĞDUR OLARAK KAYITLARA GEÇTİM, BENDEN YANA BİR HATA YOK.
KAZA ZAMANINDAN ÇALIŞMIYORDUM ÖĞRENCİYDİM, ŞUAN DA ÇALIŞMIYORUM. Bu şartlara göre:

Benim bilgi almak istediğim dört konu var:

1) Tahminen %24 oranla ne kadar tazminat alabilirim?
(Kaza olduğunda Anadolu Üni. öğrencisiydim. Doğum tarihim 01.10.1991 Şuan 21 yaşındayım.)

2) Dava sürecini takip etmeleri için vekalet verdiğim avukat ve aracıyla bağlarımı koparıp başka danışmanlarla bu işlemlerimi devam ettirebilir miyim?

3) Vekalet verirken, "Genel Vekalet" olduğunu öğrendim, Avukat veya Aracı benim adıma ücreti tahsil edebilir mi ve para kimin hesabına yatacak? Kesin ücretin ne kadar olduğu konusunda bilgim olacak mı?

4) Tahminen sonuçlanma süresi nedir? Ne zaman kesin sonuç alınabilir?

Bu sorularımı yanıtlarsanız çok memnun olurum.

1-tazminat tahmini olmaz, ama siğorta şirketi bu raporunu kabul ederse iyi bir tazminat alacaksın
2-evet başka avukatla devam edebilirsin ama yapmış olduğunuz sözleşmede seni bağlayan bir madde vardır,sözleşmeyi incele, herhangi bir madde yoksa noterden AZİLNAME ile avukatı azledebilirsin
3-para avukatın hesabına yatar,evet kesin ücretin ne kadar olduğundan haberin olacak, sigorta şirketiyle tazminat oranında anlaşırsanız İBRANAME imzalayacaksınız ondan sonra tazminatı alabilirsiniz
4-bunun belli bir süresi yok, sonuçta anlaşma yoluna gittiğiniz için tam olarak anlaştığınızda tazminatı alabilirsin.ayrıca şunu unutma; sigorta şirketinin senin göndermiş olduğun raporu kabul etme zorunluluğu yoktur.
raporunuzu kabul etmezse dava yoluna gideceksiniz.sadece dava sonucunun bağlayıcılığı vardır.
5- acele etme, bu işler hemen olmaz, kimse sana para vermek için can atmıyor, mücadele edeceksin, zaten avukatında bunun için var
6- AVUKATINA GÜVEN , hemen satmaya çalışma.
http://www.engelliler.biz/forum/tra...8376-trafik-sigortasindan-tazminat-almak.html

Öncelikle geçmiş olsun selim bey.
Sayın kazazedenin dedikleri tamamen doğru.
İlk olarak bahsettiğiniz oranlara göre ciddi manada tazmınat çıkacaktır. tazmın lımıtıne yakın bır tazmınat alabılırsınız.
ikinci olarak avukat ve danışmanı azledip başka bır avukat ile yola tabıkı devam edebılırsınız ancak ımzaladığınız sözleşme ile kendınızı yukumluluk altına sokmus olabılırsınız. o yuzden o sözleşmeyı gormeden net bir şey söyleyemem. ancak eğer avukatınızın işi iyi yurutmediğini düşünüyorsanız gerekçeli bir azilname gönderebilirsiniz.
üçüncü olarak ahzu kabz ve ibra yetkısı vermıssenız parayı adınıza tahsil edebılır ve şirketi ibra edebilir. burada onemlı olan ibra ederken sigorta şirketını tamamen ibra etmemk. çunku şirket hakettığınız tazmınatı tamamen ödemeyecek ve dava acmanız gerekecek tam ibra yapılırsa dava acılamaz.
dörduncu olarak sonuclanma suresi sigorta şirketıne göre değişiyor ve 3 haftadan 3 aya kadar buluyor. evrak eksığınız yoksa ortalama 6-7 haftada ödeme yapılıyor.
kafanıza takılan baska bır sey varsa sorabılırsjız. ama size tavsıyem bundan sonra sigorta sımsarlarına kanmamanız. çunku sigorta konusunda uzman avukat ile doğrudan irtıbata gecip %10-%20 ye halledeceğiniz işi daha yuksek meblağlara halledıklerı gıbı dava yoluna da basvurmuyoırlar. tekrar gecmıs olsun.

Cevaben:
C1. Kazada yolcusun %24 raporun sürekli ibareli ise (muracat tarihin nedir bilinmiyor)? 2009 yılı sigorta sakatlık tazminatına esas teminat bedeli maximum 100 veya 125 milyar olması gerekiyor.yapılacak aktüer hesaplamasına esas tahmini tutar 30 milyar civarında olabilecektir.

C2.verdiğin vekaletnamede ki kişi/kişiler/av.lar hepsini istediğin zaman azletme hakkına sahipsin ancak vermiş olduğun vekalete esas ücretini talep edeceklerdir.bunu bilmen gerekir
c3.verdiğin vekalette tazminatın tamamını almaya ''ahzukabza ''yapmışsan senin adına vekalet verdiklerin alacaktı tazminatın tamamını!!
C4.süreç ise bütün evraklarının tamam olması durumunda raporlarında şaibe abartı yoksa en fazla sigorta şti. 30 ila 45 günder ödücektir...
saygılarımla

Sayın Selim deniz, alacağınız tazminat icin Yukarıdaki yorumlara katılmıyorum. Ne poliçenin tamamı olan 150 bin tl alırsınız yorumu doğru, ne de 30 bin tl alırsınız yorumu doğru.. Bana göre 70 bin tl civarı alırsınız. Tazminat çıkınca lütfen yazın.. Gecmis olsun.

Selim bey,

Yazdıklarınızı ve gelen bilgileri dikkatlice okudum. Trafik kazası sonucu kalıcı sakatlık nedeniyle konuyu yakın takip ediyorum.
Önümüzdeki günlerde aynı sürece gireceğim için dikkat kesildim. İzlediğiniz yol ve edindiğiniz bilgilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.
Aynı şekilde ben de, yardımcı olmaya çalışacağım.

Saygılarımla...

Üst Alt