Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası tazminatı sonrası rapor oranı artınca tahkim komisyonuna başvuru..?

ÖRGY

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben 20 ay önce trafik kazası geçirdim kazadan 6 ay sonra %5 oran ile bir aracı şirket aracılığı ile bir ücret aldım fakat şimdi ileşme sürecim doldu %35 sürekli heyet raporu aldım aracılara ve avukatlara danıştık tahkim komüsyonuna başvurun diyorlar acaba böyle bir durumda kalan kendi başvuran varmı nasıl sonuçlanır fikri olan varmı yardımcı olursanız sevinirim

tahkime kendiniz başvurmayın. işinizi bir avukatla halledin.
şirkete başvuruyu kendiniz yapabilirdiniz, sadece evrakı şirkete gönderip bana para verin diyecektiniz, o işlemi bir aracıyla yapmışsınız.
tahkime başvuru aşaması çok daha karışık, mutlaka bir avukatla anlaşın.

İkinci raporumu aldığımda şahsen sigorta şirketine başvurdum fakat kabul etmiyorlar tahkim komüsyonuna başvurabilirsin şahsen diyen avukatlar oldu nasıl sonuçlanır bilmiyorum daha önce hiç başvuran olmadımı acaba bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim

Elinizde rapor varsa ve raporunuz usulüne uygunsa, şu anda tahkime gitme hakkınız var. Bir avukatla anlaşıp vekalet verin, o halletsin. Kendiniz yapamazsınız. Kolay iş değil. Bir sürü usulü işlem var, birini yaparsanız davayı kaybedersiniz, neden risk almak istiyorsunuz?
Siz başvurduktan sonra, Karşı tarafın yazacağı cevap dilekçesine göre yapmabız gereken işler var, bunun itirazı istinafı temyizi icrası haczi vs sizin yapabileceğiniz bir iş değil.

Tahkime şahsen başvurabilirsiniz diyen avukat kim? Neden sizin dosyaya bakmak istemedi? İnsanlar trafik kazası dosyası kapmak için 40 takla atıyor kendini dernek gibi tanıtanlar, televizyona radyoya reklam verenler vs varken sizin konuştuğunuz avukat dosyayı neden almıyor bunu da anlamadım, Belki elinizdeki rapor yönetmeliğe uygun değil, belki ilk başvuru esnasında size aracılık yapan adamlar pilot dava açıp davadan feragat etti belki ihtiyari arabulucuya gidip orada anlaştılar, bu ve benzeri bir durum varsa ve tahkime gitmeye kalkarsanız davayı kaybedip bir de üstüne karşı tarafa vekalet ücreti ödemek zorunda kalırsınız.
Boş yere risk almayın, gidip bir avukatla anlaşın.

Raporum usulüne uygun diye düşünüyorum eşim hemşire hastanede ne yapıp yapmaması gerektini biliyor %43 süreli raporum vardı %35 süresiz aldık roporumda sigorta işlemleri için yazıyor önceden işimizi yapanlar ne yaptı bilmiyorum ama mahkeme olmadı onu biliyorum başvurdular para benim hesabıma yattı daha sonra anlaştığımızdan daha fazla istediler bizi tehtit ettiler bende hiç para vermedim engelliyimdiye korkakda deyilim vekaletleri iptal ettim açtıkları icra borcunuda reddettim oldu bitti kimseye güvenim kalmadı açıkçası o yüzden kendim yapmak istiyorum normal dava çok uzun sürer diyorlar bir ameliyat geçircem doktor türkiyede tek 90 binlira gibi bir ücret istiyor bütün umudum bu para o yüzden çok okuyorum çok soruyorum çok araştırıyorum aracılık için bir sürü şirket arıyor hayırne yaptımızı da biliyorlar siz tahkimden kesin alırsınız diyorlar ama inanmıyorum paranın %30 unu istiyorlar o yüzden kendim başvurmak istiyorum

adamlara para vermeyip, azlederek çok doğru yapmışsınız.
ama bundan sonraki işlemler kolay değil. aracı vs yerine iyi bir avukat bulup onunla halledin.
%30 çok fazla kesinlikle kabul etmeyin, %10-15 arası bir ücret adil olur diye düşünüyorum.
%10 da gözünüzü korkutmasın, tahkime giderken, kendiniz başvurup 100.000 alacağınıza, iyi bir avukatla başvurup 140-150 alıp, o paranın da %10-15ini avukata verdiğinizde zarar etmiş olmazsınız hatta kar etmiş olursunuz.

ameliyat için de bu paraya ihtiyacınız varmış, boş yere risk almayın, bir avukat bulun, altından kalkabilecğeiniz bir konu değil.

şirkete başvururken, %43lük geçici raporu da göndermiş miydiniz? o raporda süre belirtilmiş miydi? %35lik raporu, o rapordaki süre dolduktan sonra mı yoksa önce mi aldınız? bu soruların cevabına göre yapılacak işler değişecektir, bu işleri de sizin yapabilmeniz gerçekten mümkün değil. eskiden sigorta şirketi avukatıydım, sizin gibi düşünüp dava açan sonra da usuli hata yapıp hak kaybına uğrayan çok insan gördüm, onların durumuna düşmeyin, hak ettiğiniz parayı basit bir hata yüzünden kaybetmeyin.

%43 olan raporum bir yılsüreli idi gondermedim onlara %35 olanı gönderdim onuda 43den altı ay sonra aldım peki sizce bu işi çok iyi yapan biri mi olmalı yoksa herhangibir avukat kolayca halledebilirmi

Üst Alt