Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Kazası Tazminatı Zaman Aşımı 10 Yıl Oldu

av.ahmet

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Yaralanmalı ve Sakatlanmalı Trafik Kazalarından Tazminat Almak İçin Zaman Aşımı 10 Yıl Oldu
İlk 5 Yıl Başvurularak Alına Bilir 5 Yıldan Sonra Dava Yoluyla Alınabilir

Ölümlü Kazalarda İse Zaman Aşımı 15 Yıl İlk 5 Yıl Dava Açmadan Başvurularak Alınabilir 5 Yıldan Sonra Dava Yoluyla Hakkınızı Alabilirsiniz Teşekürler

slm sadece tırafik kazasımı yoksa diğer yaralamalardamı...benim dikatsizlik ve tebdirsizlik yaralamaya sebebyeten dolayı 11 yıldır süren bir davam var daha sonuçlanmadı dosya iş mahkemesinden yeni geldi şu an yargıtayda verilecek duruşma gününü bekliyorum...

Bu Yasa Sadece Trafik Kazaları İlk Başvuru Zaman Aşımı Süresi

Zamanaşımı sürelerinin hangi olaya hangi şekilde uygulanacağına ilişkin detaylar vardır. Yeni borçlar kanununda 5 yıl 10 yıl geçiyor diye verilen gazete haberleri ile hak kaybı yaşayabilirsiniz. Zira kanundaki bazı maddelerin yürürlüğü bir yıl; bazıları iki yıl ertelenmiştir.
Olayınızın ve kazanızın (iş kazası- trafik kazası- yaralamalı- sadece maddi hasarlı yahut ölümlü ) niteliğine göre bir avukata danışınız ki; hak kaybınız gerçekleşmesin.

Avukat Ahmet Bey 2006 yılında trafik kazası geçirdim. Avukatım üç kez duruşmaya mazeretsiz gelmediği için dosyam 2012 yılında düşdü ve hemen avukata azilname çektim ve tekrar dava açtım. Hakim bu ay duruşmada 2 yıllık zaman aşımından dolayı tazminat alacağım kişileri devre dışı bıraktı. Siz 10 yıl diyorsunuz nasıl oluyor bu iş anlamış değilim. Hakim ceza dosyasını bekleyip bilir kişi hesaplamasını yapacağım dedi bana.

Üst Alt