Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası ve raporu aldım. Ne kadar tazminat alırım? Avukata vermek istemiyorum

atesseyircisi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Haziranda trafik kazası gecirdik eşimle eşim 58 ben 48 yaşındayım. Eşimin beli kırıldı beline 8 vida takıldı harici bişeyi yok. Benim dalağım yırtıldı kanamadan almak zorunda kaldılar akciğerlerim söndüğü için 33 gün uyutuldum en son boğazımdan delik açıldı, belimde 6 platin ve kolumun birisini de halen kaldıramıyorum kalçam ve belden yukarım kırıldı komple köprücük kemiğime kadar. Hastane yüzde 25 - 30 arası rapor cıkacagını söyledi yılbasında raporu verecekler. Kaza makas atmaya calısan bir gencin aracımıza çarpması sonucu olustu. Trafikte yaya gecidinde hız azaltmamaktan yuzde 30 bize hata karsı tarafa yuzde 70 oranında hata verilmiş. Sorum biz ne kadar tazminat alırız hesaplamayı vs bilmediğim için sizlere soruyorum yasımız malum yardımcı olandan Allah razı olsun.

raporunuzu aldıktan sonra sigorta şirketine başvurun. size bir miktar ödeme yapacaklardır.
genelde; tazminatı aldıktan sonra yapılan ödeme eksik olduğu için sigorta tahkim komisyonuna başvurun derdim ancak sizn olayda tahkim yerine mahkemeye gitmek daha mantıklı çünkü;
1- tahkim komisyonu genelde dosya üzerinden inceleme yapar, tanık vs dinlemez. bu nedenle kusur oranını %70-30 olarak hesaplar ama mahkemeye çıkarsanız, tanık dinleterek, olay yerinde keşif yaparak vs karşı tarafın kusur oranını %100e çıkartmanız mümkün, bu durumda alacağınız tazminat da artar
2- mahkeme ayrıca, sizin sakatlık oranınızın tespiti için sizi adli tıp kurumuna da yönlendirir, oradan alınacak raporun %25-30'dan çok daha fazla olacağını düşünüyorum.

bu iki nedenden dolayı sigorta şirketinden paranızı aldıktan sonra tahkim yerine mahkemeye gitmez sizin olayınızda daha mantıklı.

sigorta şirketinden paranızı nasıl alacaksınız?
1- önce hastaneden sakatlık raporunuzu alacaksınız.
2- sonra sakatlık raporunuzu; kaza tutanağı, aylık gelirinizi gösteren belge, nüfus kayıt örneği, nüfus cüzdanı fotokopisi ile birlikte ilgili sigorta şirketine göndereceksiniz. kısa bir dilekçe de yazacaksınız, kazada araçların plakaları, kusur oranları, olayın oluş şekli vs anlaıp, tazminatımı şu iban numaralı hesaba ödemenizi talep ederim diyeceksiniz.
dilekçenizde e-posta adresi ve telefonunuzu da mutlaka yazın, sonra zaten sigorta şirketi sizinle iletişime geçecek ve paranızı gönderecek. yatan parayı eksik buluyorsanız, bir avukata vekalet verin ve o da dava açsın.

ücretsiz destek

Anladım özel değilse sebebi nedir yada açık olarak söylemek istemiyorsanız msj yolu ile söylemeniz mümkün mü ? Biz yaşlıyız artık cocuklarımıza bişeyler bırakabilme derdindeyiz sorma amacımız budur yanlıl anlamayın lütfen yardımınız için tekrardan teşekkür ederim

hesap yapacak kadar zamanım olmuyor malesef. özel mesaj vs. ile sürekli aynı soru soruluyor. bir de sonrasında bizim avukatımız şu kadar dedi, siz bu kadar dediniz hangisi doğru sorusu geliyor :)

bunun dışında sizin olayınız zaten karışık.
arabayı siz kullanıyorsanız ve aracın sahibi sizseniz ve anlattığınız olayda yargılama sonucunda kusur oranı değişmezse; sizin sakatlığınız için, sadece karşı tarafın sigortasından tazminat alacaksınız. eşiniz ise hem sizin sigortadan hem de karşı taraftan tazminat alacak.
basitleştirirsek; ikinizin de zararı 10 lira olsa, siz sadece karşı tarafın sigortasından 7 lira alacaksınız, eşinizse karşı tarafın sigortadan 7 lira, sizin sigortadan 3 lira alacak toplam 17 lira almış olacaksınız.
eğer kusurun tamamı karşıya verilirse; ikiniz de karşının sigortasından 10ar lira yani toplamda 20 alacaksınız.
ayrıca karşı araç sürücüsünden ve sahibinden de manevi tazminat talep edeceksiniz.

yüklü bir tutarda para alacağınız kesin, onun için etrafınızda gezinen de çok olacak, bize vekalet verin diyenler gelecek. küçük şehirde yaşıyorsunuz araya tanıdık vs sokmak çok kolay olur öyle yerlerde, size de tanıdıklarınız aracılığıyla yaklaşmayı deneyecek oradaki kaza takipçileri.
kimseye vekalet falan vermeden, önce sakatlık raporunuzu alıp şirkete başvurun ve alabildiğiniz kadar parayı alın, sonra da bir avukata vekalet verip eksik ödenen kısım için dava açarsınız.

Üst Alt