Motorcular yaralandıkları için ambulans çağırdım . Yani şimdi olay savcılığa mı intikal edecek
İyi de ben suçlu değilim ki ,ön ödemeli suç kapsamına alınayım
Kaza tutanağı tutulmadı ,mobese de yok .
Şimdi benim başıma şöyle bir olay geldi... Şehir içinde yaklaşık saatte 20km hızla giderken kaldırımdan 15 yaşında bir çocuk koşarak gelip benim arabanın yanına, kapısına çarptı. Çarpmanın etkisiyle geriye savrulup düştü. Hatta benim çamurlukta küçük bir çökme oldu.
Çocuk düşünce haliyle durduk. Baktım ayak bileğinde kırık var. Dedik, hastaneye götürelim.... Çocuğun anası babası yanında... dediler ki gerek yok, biz alıp götürürüz. Dedim polis çağırıp tutanak tutulacak... dediler ki gerek yok. Çocuk koşarak çarptı, biz hatalıyız, özür dileriz... Tabi kabul etmedik.
Ben zorla polisi çağırdım. Bilirkişi geldi, ölçtü, biçti. Dedi ki fren izi bile yok, kusur yok, arabayla çarpma yok.
Ertesi gün polis çağırdı savcıya gideceğiz diye... Elimize bilirkişi tutanağı verdiler. Baktım 7/8 çocuk, 1/8 ben kusurluyum.... Kusur "yorgun, dikkatsiz araç kullanmak"
Dedim ki, yahu ben çocuğa çarpmadım, çocuk bana çarptı... Dediler ki, olsun, sen araç kullanıyorsun, her halukarda kusurlusun.
Neticede savcıya gittik. Savcı ifade bile almadı, katip gelip şurayı imzalayın dedi. Bu nedir dedik? Yaralamaya neden olmaktan suçu kabul edip ceza ödeyeceksin dediler. E ben suçlu değilim dedim. O zaman kamu davası açılır, kendini savunursun dediler.
Şöyle bir düşündüm... avukat parası, harcı, pulu, vekaleti, gittisi, geldisi falan filan 2 sene davayla uğraşmak yerine peşin peşin "ben suçluyum" diyerek parayı ödemek daha kolay geldi.
Şimdi bu senin arkadaşlar polise ifadede "motosikletten düştük" dedilerse sana bulaşan olmaz. Ama ifadelerinde "araba yoldan zırt diye çıktı, çarpmamak için kaçarken düştük, karşı taraf suçludur" falan derse iş sana da bulaşır.
Geçmiş olsun... Her şeyin başı sağlık... kimseye ciddi bir şey olmadıysa gerisi teferruat.