Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazasıda kusurlu taraf nasıl belirlenir?

SERAFİM

Yasaklı Üye
Konular
141
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar , tali yoldan anayola çıkarken karşıma motorcu çıktı ,fren yapıp durdum ama bu motorcu direksiyonu kırıp geçmeye çalışırken takla attı devrildi , üzerinde iki kişi vardı , kolları bacakları yaralandı , hemen 112 acil servisi arayıp
ambulans çağırdım , sonra işe gittiğimde trafik polisi arayıp olay nasıl oldu dedi , anlattım , o da ''tamam ,iyi günler ''diyip telefonu kapattı .

Yaralanan motorcuyu öğlen gibi aradım ,telefonu açmadı ,
@MeTePe , @oturanboğa ve @hozgul

bu konuda düşünceniz nedir ,sizce ne olur ?

Bilgisi olan diğer arkadaşlarda lütfen yorum yazsın .

Seni karakola veya savcılığa çağırıp ifade isteyebilirler. Hastane bu tür olayları ADLİ VAKA olarak bildirir. Adli vakalarda polis tutanak tutar, yaralanma varsa savcılığa bildirir. Karşı tarafın bir şikayeti yoksa ön ödemeli suç kapsamında para cezası ödersin. Karşı taraf şikayetçi olursa iş mahkemeye gider.

MeTePe
ha çatıdaki Baykuş ,ha sen .....

İnsanın moralini bozuyorsun .

Motorcular yaralandıkları için ambulans çağırdım . Yani şimdi olay savcılığa mı intikal edecek :confused:

Ayrıca yaralıları arıyorum ,telefonu açmıyorlar :confused:

Ne olacak halim anlayamıyorum :confused:

Seni karakola veya savcılığa çağırıp ifade isteyebilirler.

Kaza bu sabah oldu , şu ana kadar çağırmadılar

S Karşı tarafın bir şikayeti yoksa ön ödemeli suç kapsamında para cezası ödersin.

İyi de ben suçlu değilim ki ,ön ödemeli suç kapsamına alınayım

Karşı taraf şikayetçi olursa iş mahkemeye gider.

Kaza tutanağı tutulmadı ,mobese de yok .

Siz yinede ulaşmaya çalışın belkide zor durumda olabilirler.. 🙏 SERAFİM

SERAFİM, iş arkadaşım ile bir çocuğa çarpmıştık. Aracı kullanan arkadaşımdı. Çocukta birşey yoktu ancak ne olur olmaz diye aldık hastaneye götürdük. Sonra adresinden babasını bulup aldık ve Karakola ifade vermeye gittik. Babası hatta o süreçte bizimle sohbet ediyordu, ne olduysa ifade verirken arkadaşımdan şikayetçi olmuş. (Komiser tanıdık olduğundan öğrendik yoksa haberimiz bile olmayacaktı, bir şekilde ikna ettik adamı şikayet etmesin diye, yoksa mahkeme falan uğraş dur) Tutanak tutulmadan olan süreç böyle gerçekleşmişti belki sana bir fikir verir.

Motorcular yaralandıkları için ambulans çağırdım . Yani şimdi olay savcılığa mı intikal edecek :confused:

İyi de ben suçlu değilim ki ,ön ödemeli suç kapsamına alınayım

Kaza tutanağı tutulmadı ,mobese de yok .

Şimdi benim başıma şöyle bir olay geldi... Şehir içinde yaklaşık saatte 20km hızla giderken kaldırımdan 15 yaşında bir çocuk koşarak gelip benim arabanın yanına, kapısına çarptı. Çarpmanın etkisiyle geriye savrulup düştü. Hatta benim çamurlukta küçük bir çökme oldu.

Çocuk düşünce haliyle durduk. Baktım ayak bileğinde kırık var. Dedik, hastaneye götürelim.... Çocuğun anası babası yanında... dediler ki gerek yok, biz alıp götürürüz. Dedim polis çağırıp tutanak tutulacak... dediler ki gerek yok. Çocuk koşarak çarptı, biz hatalıyız, özür dileriz... Tabi kabul etmedik.

Ben zorla polisi çağırdım. Bilirkişi geldi, ölçtü, biçti. Dedi ki fren izi bile yok, kusur yok, arabayla çarpma yok.

Ertesi gün polis çağırdı savcıya gideceğiz diye... Elimize bilirkişi tutanağı verdiler. Baktım 7/8 çocuk, 1/8 ben kusurluyum.... Kusur "yorgun, dikkatsiz araç kullanmak" :) :) Dedim ki, yahu ben çocuğa çarpmadım, çocuk bana çarptı... Dediler ki, olsun, sen araç kullanıyorsun, her halukarda kusurlusun. :)

Neticede savcıya gittik. Savcı ifade bile almadı, katip gelip şurayı imzalayın dedi. Bu nedir dedik? Yaralamaya neden olmaktan suçu kabul edip ceza ödeyeceksin dediler. E ben suçlu değilim dedim. O zaman kamu davası açılır, kendini savunursun dediler. :)

Şöyle bir düşündüm... avukat parası, harcı, pulu, vekaleti, gittisi, geldisi falan filan 2 sene davayla uğraşmak yerine peşin peşin "ben suçluyum" diyerek parayı ödemek daha kolay geldi. :)

Şimdi bu senin arkadaşlar polise ifadede "motosikletten düştük" dedilerse sana bulaşan olmaz. Ama ifadelerinde "araba yoldan zırt diye çıktı, çarpmamak için kaçarken düştük, karşı taraf suçludur" falan derse iş sana da bulaşır.

Geçmiş olsun... Her şeyin başı sağlık... kimseye ciddi bir şey olmadıysa gerisi teferruat.

Korkutmak gibi olmasın da MeTePe örneğinin bir değişiği bir kız arkadaşımın başına geldi. Otobanda giderken bir adama çarptı, adam öldü. Normal koşulda otobanda adamın işi ne ama arkadaş da hız limitinin %10 aşmış bir şekilde gidiyormuş, o yüzden az da olsa kusurlu taraf oldu. Kan parası, davalar, vs elinde avucunda ne varsa gitti. Adamcağız da canından oldu.

Cana birşey olmasın, en önemlisi bu.

Geçmiş olsun SERAFİM yukarıda yazılan yorumlara ne yazık ki haklı olman dolayısıyla değil hukuksal prosedürün her olayda mağdurdan yana olması nedeni ile katılıyorum ben de. Sakin olup süreci izlemek adamlarla iletişim sağlamak gerek, her türlü iyi niyet ve haklı duruma karşın bu yoldan çıkar sağlayanların da olduğunu duymuştum. Umarım böyle olmaz ve yaralananlar hafif sıyrıklarla atlatmışlardır ve şikayetçi olmazlar

Tekrar geçmiş olsun.

Şimdi bu senin arkadaşlar polise ifadede "motosikletten düştük" dedilerse sana bulaşan olmaz.

Adamlar bir saat önce aradı beni , ifadelerinde şikayetçi olmadıklarını söylemişler :) Herkese desteği için teşekkür ederim :rolleyes:

Üst Alt