Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazasında arabama arkadan çarpan kişiye tazminat davası açmak istiyorum..?

honda

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.
Bir ay önce otobanda dur kalk bir trafikte ilerlerken durduğumuz esnada arkadan bize hızını alamayan deneyimsiz bir sürücü emanet aldığı araç ile şiddetli bir şekilde vurdu ve 4 arabayı zincirleme kazaya soktu. Bana vurarak durabildiği için benim aracımı kasko şirketi perte çıkardı ve tarafımıza bir fiyat teklif edildi kabul ettik. çünkü arabamızı kredi ile almıştık ve itiraz etsek zamanın uzayacağını söylediler ayrıca fiyatta değişiklik yapmayacaklarını belirttiler.
Sorum şu: bize çarpan sürücü yüzünden nerdeyse 2 ay arabasız kaldık ve hergün 100 km yol yaptığım bir işe gidiyordum çok mağdur oldum. ikincisi kazada eşim boynundan yaralandı hastane masraflarımız oldu. üçüncüsü aracımızın değerini bize vurarak düşürdü ve arabamızda hiç kaza yoktu.kaskodan aldığımız para ile tekrardan aynı arabamızdan alamıyoruz.

tüm bunları göz önüne alarak bu sürücüye maddi ve manevi tazminat davası açmak istiyorum nekadarlık bir tazminat talep etmeliyim.davayı kazanırmıyım?
teşekkür ederim.

Geçmiş olsun aracınız pert olmuşsa şayet size aracınızın değeri kadar ödeme yapmaları gerekir bu durumda araç değer kaybı talebi mümkün olmuyor.Bu tür detaylı kazalarda parçalı olarak değil genel bir mağduriyet üzerinden hareket etmeniz gerekirdi.Biraz acele etmişsiniz sanırım .Fazlaya olan talep size çarpan aracın sürücüsünden maddi-manevi tazminat yoluyla alınabilir.(karşı tarafın poliçesi incelenmelidir) Eşinizin durumuna gelince , boyun ağrıları özellikle arkadan çarpmalı kazalarda çokça yaşanıyor bu durumda mağdurlarda boyun travması-zedelenmesi gerçekleşebiliyor.Bu durumda kaçıncı derece boyun ağrılarının oluştuğu ,kronik bir hal alıp almayacağı doktor raporuyla tespit edilmeli ve ardından size çarpan aracın trafik sigortasından bunu tazmin yoluna gitmelisiniz.

çok teşekkür ederim değerli bilgileriniz için. dediğim gibi yüksek miktarda kredi çektiğimiz için mecbur kaldık tekliflerini kabul etmeye.
maddi manevi tazminat davasında ücret nasıl belirleniyor. yani biz herhangi bir rakam mı talep ediyoruz? Bu davayı açarsak kesin kazanırız değil mi?

honda

Arkadan çarpmalı kazalar genellikle kusur oranı tamdır.Bu durumda öncelikli olarak mahkemeleri de meşgul etmemek adına sulh yoluna gitmenizi tavsiye ederim.Mağduriyetiniz tam olarak karşılanmazsa mahkeme denenebilir ve kazanırsınız. Avukatınızdan yardım almanızı tavsiye ederim.

Çok teşekkürler dediğiniz gibi takip edeceğim durumu sağolun.

Üst Alt