Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazasında boynum kırıldı. Emekli olabilir miyim?

deli rüzgar

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
20 kasım 2016 da tek taraflı trafik kazası geçirdim boynumda c5 c6 da kırık oluştu 12 saat süren bir operasyon sonunda boynuma pilatin takıldı acaba emekli ederlermi.

merhaba deli rüzgar çok geçmiş olun bende c5,c6 da ofluyum durumunuzu biraz daha anlatırmısınız

Evet oflu kardeşim sağ tarafım uyuşuk vaziyette sıcağı soğuğu algılamıyor el parmaklarım ise şiş vaziyette baston değneklerle ihtiyacımı iyi kötü karşılıyorum işallah ilerleyen günlerde daha da iyileşirim.

deli rüzgar

Doğum tarihiniz?
İlk kez sigorta priminizin yattığı tarih?
Toplam sigorta primi gün sayınız?

sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor alabilmelisiniz ki engelli statüsünde sayılabilesiniz.

Emeklilik

18.10.1974 doğumluyum
sigorta girişim 02.01.2000
16.10.2016da kaza yaptım boyun kırığından c6 c7 den 12 saatlik bir ameliyat oldum platin koydular. zorla yürüyebiliyorum
ayrıca kalptende 3 derce kapak rahatsızlığım var
16.02.2017 de vergi indirimine müracat ettim fakat iyileşme döneminde olduğum için altı ay sonra değerlendirilmesi diye not düşmüşler
şimdi ağustosda yine müracat edeceğim acaba yüzde kaç verirler .

aldığım vergi indirimi ile emekli olabilecekmiyim yoksa ssk beni tekrar bir hastaneye gönderir mi acaba yüzde kaç alabilirim .

Emekli olabilmeniz için önce vergi indirimi almanız gerekir.
Vergi indirimi içinse en az %40 rapor almalısınız.
3.Derece vergi indirimi alırsanız 01.02.2018 tarihinde emekliliği hakediyorsunuz.
Prim gününüz yeterli.

Emeklilikte yapılması gereken işlemler

Nasıl emekli olacağım aldığım vergi indirimi ile mi yoksa tekrar rapormu alacağım bilgilendirirseniz sevinirim.

deli rüzgar

Vergi indirimi hak ettiğinize dair yazı ile birlikte sigorta müdürlüğüne gidip erken Yaşlılık emekliliği için başvuracaksınız. Yeniden hastaneye gitmenize gerek olmayacak. elde edilen vergi indirim hakkı emekliliği de garantileyecek

Yüzde oranı

C6 ve c7 pilatin takılı ve kalpte 3 derece kaçak var acaba yüzde kaç verirler

Üst Alt